WE-300 – 62

Plato’s WE-300 ~~ Waarnemen

De spreekwoordelijke kat uit de boom kijken was nooit een eigenschap van haar geweest. Al jong leerde ze door schade en schande dat de meeste mensen anders bleken te zijn dan dat zij in eerste instantie dacht. Meer en meer leerde ze op die intuïtie te vertrouwen. Dat instinct had het niet altijd bij het rechte eind maar vaker wel dan niet. Telkens weer constateerde ze bij zichzelf dat ze het nieuwe dan wel met een blanco blik tegemoet trad maar toch ook heel bewust probeerde geen verwachtingen te hebben zodat ze teleurstellingen op voorhand al kon voorkomen. Niet dat dat altijd lukte maar oké ook daar leerde ze weer van en dat is altijd zinvol.

“Zondag komt Jan zijn vriendin voorstellen…
Jullie komen toch zeker ook wel even langs hè?”

‘Ja natuurlijk, we zijn er wel na het middageten’.

“Ze zijn bij de kantine, zullen we er even heen lopen?”
‘Ja hoor, prima’.

Eenmaal de hoek om zag ze haar staan, gekleed in het blauw. Blauw? Ieks! Hoezo vooroordeel? Ze schudde haar lichaam even uit als een hond die in de regen had gelopen en zette haar zondagse gezicht op, zich tegelijkertijd realiserend dat ze toch besloten had blanco te zijn. Het ene na het andere alarmbelletje ging rinkelen en aangezien haar gezicht altijd een open boek is bleef dat niet onopgemerkt. Die fluisterde haar toe: “jij ook altijd..” waarna een zucht volgde. Ze besloot maar te zwijgen en hoopte diep van binnen dat ze zich deze keer zou vergissen want de beide andere personen waren helemaal in de wolken met die 3e persoon.

Geruime tijd later ging de telefoon….

“Dit geloof je niet !!!
Het is uit !!!
Zij is ervandoor !!!
Hij blijft met niets achter behalve een enorme schuld !!!
Vind je het niet verschrikkelijk ???”.

Ze deed ’t er zwijgend toe.

40 gedachten over “WE-300 – 62

 1. Een uitermate zelfbeheersing kan haar niet worden ontzegd. De verleiding is enorm om te zeggen: “Zie je nou wel!”
  Even dacht ik dat het over mij ging, vanwege dat blauw 😉
  Aparte invulling van waarnemen en een vlot leesbare WE (ik had niet anders verwacht..)
  Liefs Kakel

  Like

  1. Klopt…… alhoewel het erger had gekund… stel dat er al kinderen waren geweest bijvoorbeeld….. daar moet je toch helemaal niet aan denken.

   Like

 2. Een blauwtje lopen.. tja pijnlijk. Vooroordelen zijn er toch, blanco ergens in gaan dat bestaat haast niet. We proberen het wel, en willen het wel, maar een vooroordeel is zo gemaakt.

  Sneu voor die jongen dat ze hem heeft achtergelaten, zeker met de schulden erbij. Een harde en dure leerschool voor hem.
  Leuke en aparte invulling van de WE!

  Like

 3. Altijd op je gevoel afgaan lijkt me gewoon heel verstandig. Maar als ik iemand tegenkom die geheel in het blauw gekleed gaat, moet ik ook even slikken.:-)
  Arme man, die dacht natuurlijk: blauw is voor mannen en deze dus voor mij.

  Like

  1. ja zoiets ja…. ik doe het in ieder geval wel…… bespaart me altijd weer veel ellende achteraf.

   ach ja mannen….. er zijn uitzonderingen natuurlijk, dat weet jij als geen ander, maar de meesten …. ehhhhh ik zeg er verder maar niets over 😉

   Like

 4. Het is heel goed om geen verwachtingen te hebben. Ze zijn de bron van veel ellende. Elk esoterisch boek geeft je gelijk. Alleen geven ze niet als reden de schade en schande die jij noemt. Het gaat meer de kant op van: doe de dingen met je hart, ongeacht de consequenties en niet omdat je iets van anderen verwacht.
  In de praktijk blijken de meeste mensen inderdaad te moeten leren via schade en schande. Jan uit dit verhaal kennelijk ook. Dat zwijgen van de ik figuur is terecht. Want zij heeft zelf ook door schade en schande geleerd.

  Mooi verhaal. En weer zo snel 🙂

  Like

 5. Ja precies….

  Ondanks dat ik door schade en schande geleerd heb dat het niet goed is verwachtingen te hebben is de reden die jij noemt voor mij altijd al de hoofdreden geweest als het gaat om iets doen voor een ander.

  Maar verwachtingen heb je in diverse context… en daarin moet ieder mens veel leren door het te ervaren, een andere manier is er niet.

  Er is mij gaandeweg vaak verweten dat ik te wantrouwend ben naar mensen toe….. maar …. ook werd achteraf vaak toegegeven dat ik toch gelijk heb gehad. Evengoed vergis ik me (GodZijDank) ook nog wel eens en daar leer ik dan weer van.

  Bedankt Plaatje, en ja, je weet, zodra ik een thema zie ‘zie’ ik mijn invulling ook gelijk, hoef het dan alleen nog maar uit te tikken 😉

  Like

 6. Mijn lievelingskleur is blauw, in alle tinten. Op mij zou ze daarom een positieve indruk maken. Ik denk niet dat ik door zou hebben dat ze onbetrouwbaar is.
  Haha, ik moet denken aan Gerda Smit: Alles is weg.
  Mooie WE!

  Like

  1. Blauw is totaal niet mijn kleur ….dat ben ik me ook bewust… ik weet niet of dat mij beïnvloedt (onbewust) …maar ik heb helaas vaker gelijk met mijn voorgevoel dan mij lief is.

   Ja dat past hier zeker wel, al was Gerda dan vele jaren later aan de beurt.

   Dank je wel.

   Like

 7. Een eerste indruk kan inderdaad bepalend zijn, al heb ik me ook wel eens vergist daarin. Daarom heb je gelijk een blanco blik is beter maar je gevoel blijft toch altijd meespelen en helaas voor hem had ze gelijk.

  Like

  1. Ja klopt helemaal…. ik vergis me ook wel eens in die 1e indruk maar helaas vergis ik me vaker niet dan wel.

   Like

 8. Haha ik moet ff lachen, volgens mij hangt er een blauwe waas om mij heen, kreta-blauw. en toch zijn we na onze eerste ontmoeting nog steeds beste maatjes van elkaar 🙂

  Like

  1. 😉 Dat klopt…. maar in jouw geval is blauw de kleur van grote liefde. En aangezien ik veel van je hou vind ik dat blauw bij jou niet zo erg 😉

   Like

  1. Dank je wel Anja….

   ‘knap’ …. ja misschien wel 😉
   Zij hield haar mond in dit geval omdat ze wist wat het gevolg zou zijn en daar had ze geen zin in.

   Like

 9. Mijn ervaring is dat ik ook vaak meteen al denk te weten wat voor vlees ik in de kuip heb, maar dat meestal een tweede eerste ontmoeting moet hebben voordat ik het zeker weet. Mooie WE Mel.

  Like

  1. Ja zo ongeveer….. al komt het zelden voor dat ik bij die 2ex dan moet terugkomen op wat ik bij de 1ex al ‘voelde’ …

   Dank je wel Joke.

   Like

 10. Mooi. Eerste indrukken zijn altijd lastig. Al te vaak kloppen ze, maar het is soms ook goed om je eerste indruk van iemand aan de kant te zetten om de ander inderdaad een eerlijke kans te geven.

  Like

  1. Ja …1 van mijn 2 ‘zussies’ (2 vriendinnen, geen bloedlijn maar gevoelsmatig dus beiden mijn zussies) is dat ook…. en zo ken ik er nog wel een paar….

   Terwijl ik dus, zoals je begrijpt, niets met blauw heb…. en dat daar een valkuil voor mij ligt zul jij vast wel begrijpen.

   Like

  1. jahhhhhhh daar is ze weer ! Joepie !!!

   Eh ja inderdaad.

   Gelukkig zijn mijn ogen ondanks de kleur toch wel vertrouwenswaardig 😉

   Nee ik raad maar niet *grinnik* …. ik hou wel van verrassingen 😉 😉

   Like

 11. Ai ai das nie lekkurrrrrrrrrrrrr ik kom bij jou maar niet met iets blauws aan zetten..hi hi.Zonder dolle een mooie WE,door schade en schande wijs geworden……..ken er nog ééntje.

  Like

  1. Neeeeee inderdaad niet !!!

   😉 Kom, als je komt, alsjeblieft zoals je bent en gekleed zoals je wilt. Ik mag dan wel een hekel aan blauw hebben maar ik kijk toch altijd naar iemands ogen en lichaamstaal.

   Oeps…. wat naar aan de ene kant, aan de andere kant niet, want met elke les kun je je voordeel doen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.