Schaduw – Ondernemend

Reismeermins Invalshoek    Thema: januari 2016

Een nieuw jaar is begonnen, op dit moment ruim 6 dagen oud, nou ja, jong, dan.
Nog geen week dus… en toch best wel al heel heftig. 2 overlijdens in mijn nauwere kring, die mij behoorlijk hebben geraakt. Bij de betreffende blogs kreeg ik hartverwarmende reacties, nog hartelijk dank daarvoor, ze hebben me bemoedigd en gesterkt. Ik wist het al wel maar kreeg weer eens heel liefdevol bevestigd dat bloggers een heel lief en attent volk is. Prachtig! Dat zie ik nog steeds als een geschenk.

Met schaduwen van intens verdriet ging ik vorige week onderuit, voor het eerst weer sinds lange tijd. Het 1e overlijden zou mij terug brengen naar een plek waarvan ik me voorgenomen had het nooit meer te betreden. Ik wist nu dat ik niet weg kon blijven en dus ten gevolge daarvan met mensen geconfronteerd zou worden die ik het allerliefst onder mijn auto zou willen doortrekken. Ook al zijn de gevolgen daarvan heftig en gun ik hen die genoegdoening natuurlijk van ze never nooit niet.

Ondernemend als ik ben wist ik weer de rode draad op te pakken, ‘with a little help from my friends’ zoals het spreekwoord zo mooi zegt. Al kan ik hier absoluut niet spreken van ‘little’ natuurlijk. Tussen de tranen door stroomden gelukkig ook gevoelens van dankbaarheid en mede daardoor lukt het me vrij aardig de balans weer in het positieve te trekken.

Onder het mom van: “het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen” probeer ik zo bewust mogelijk alles om me heen te ervaren en vooral van het positieve en mooie te genieten, extra zelfs waar mogelijk. Al hoe zat ik die clichés soms ook ben, ik weet dat er genoeg dingen zijn in mijn leven waarvoor ik dankbaar (moet) mág zijn en dat ben ik ook heus, zeker als ik dierbare mensen spreek die op dit moment, een zware last te dragen hebben.

Ik weet dat het onmogelijk is maar als ik zou kunnen…. dan nam ik bij een aantal mensen, ook onder jullie dus, die schaduwen weg en zou ik hen volproppen met ‘ondernemingszin’ want wat gun ik het jullie allemaal enorm dat je lekker in je velt zit en het leven met blijdschap kan leven en tegemoet treden! Dat dat gevoel in jullie aanwezig is, wat zou ik daarvoor niet geven !!

6 reacties op ‘Schaduw – Ondernemend

 1. Min

  *Bedankt voor de omarming* , ik geef je een * hele grote knuffel*,
  Zit beter in mijn vel, het voelt nu ik de angst voor jonge en oude schaduwen durf te uiten een heel stuk beter. Het voelt alsof ik weer wat zaken kan ondernemen. Of dat ook wijsheid is zal ik vast nog melden ergens. Link volgt hopelijk snel (op zich al een mooi ijkpunt hoe het met mijn energie is na een werkdag.)

  Like

  • Melody

   Dank je wel terug lieve Sas! Ik denk dat wij, gezien onze schaduwen, heel goed weten wat het écht betekent om een oprechte knuffel te geven/krijgen.

   Blij te lezen dat je je iets beter voelt, weer aan ’t opkrabbelen bent!
   Ik wens, oprecht en van harte, je alles dat je nodig hebt om weer ‘aan de top’ te kunnen gaan staan, toe!!

   Like

 2. ria

  Mijn schaduwen ga ik te lijf door ze over me heen te laten komen, ze even vast te houden en rustig verwerken. Dan ze van me af te slaan en in rustiger tempo verder gaan, elke dag een wandelingetje of voor het raam de wonderen der natuur gade slaan.

  Liefs, Ria

  Like

  • Melody

   Herkenbaar… ik heb ook zo mijn methodes wel… en vaak lukt het ook wel maar de afgelopen weken even niet, simpelweg omdat er even ‘teveel’ is dat in mijn hoofd rondstuitert en zich niet stoppen laat…

   Liefs.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.