Ingrijpen!

Nou is dit nou een verrassing of niet?

Vrouwmens had al een paar keer gezegd dat het wel weer eens tijd werd dat wij ons verhaal zouden gaan doen op haar blog… dát vonden wij natuurlijk ook maar ja zie maar eens die flap onder haar handen weg te trekken, dat is een risicovolle onderneming kunnen wij jullie vertellen, dat vergt niet alleen gehaaidheid, wat je natuurlijk niet kunt vragen van een fantenolie, een beer en een tijger…. is immers niks haaiigs aan, of wel dan?

Kortom, het moge duidelijk zijn, of zo niet dan nu worden, dat ons vrouwmens veel minder verstand van dieren heeft dan zij zelf denkt….

Maar goed… hier zijn we dan eindelijk weer eens.. Terwijl iedereen hier in huis inmiddels in dromenland is, nou ja niet iedereen want vrouwmens is natuurlijk nog fitterdefit, nog net niet stuiterend maar wel klaar wakker. Niet moe te krijgen die 2-bener van ons. Vandaag heeft ze weer vele kilometers gevreten, dat ep-dingus op haar beldingus heeft niet gemekkerd dat ze actiever moest zijn vandaag, zowel zittend in haar rode toettoet als lopende op haar voeten. Je zou toch verwachten dat ze moe en wel haar bed zou inrollen maar nee hoor. Ze zit op de bank helemaal in zwijmelland want Horetio is op de kijkbuis. Eén of ander roodharig heerschap met een zonnebril die best dreigend en gevaarlijk uit de hoek kan komen maar kennelijk wel op de manier die nodig is om iets of iemand te redden van het noodlot of zo iets. Jullie lezen hier vaker dus jullie weten vast wel wat wij bedoelen want dit is zo’n kriemiedingus.

Toen ze zopas thuis kwam werd zoals altijd haar cameratas in de hoek gezet en kreeg ze een bak leut in haar handen gedrukt, jawel onze Grote Baas zorgt daar altijd heel goed voor, is wel een lieverd hoor ook al bromt hij af en toe nog zo. Toen pakte ze de flap en stopte er een zwart ding in en ging aan de slag. Wat ze allemaal precies heeft gedaan weten we niet maar dat kunnen jullie vast wel HIER lezen. Terwijl haar vingers razendvlug over het toetsenbord vlogen begon ze ineens te zingen. Wij verbaasd natuurlijk want dat doet ze al zo lang niet meer, de laatste weken horen we het wel vaker en dat zegt ons dat het goed met haar gaat. Nou is het zaterdagnacht dus de zing-zo moest natuurlijk ook gemaakt worden en tja om te horen of het goed klinkt en de regels kloppen moet het wel ff voorgezongen worden.

Zaterdagnacht dus… vrouwmens ligt inmiddels, zoals al gezegd, onderuit op de bank nog net niet in katzwijm (geen idee wat dat betekent, wat hebben die 2-beners toch rare uitdrukkingen hè?) zelfs Tuffer snapt er geen hout van… het zal wel…  Wij zitten nu met zijn drietjes op de kleine bank en voor jullie beeldvorming, Beer Knuffer zit links, Olifant Tuffer in het midden en Tijger Buffer aan de rechterkant. Knuffer en Buffer fluisteren mij (Tuffer dus) van alles in dat ik zo snel mogelijk probeer uit te tikken, zij vergeten voor het gemak ff dat ik met mijn grote klauwen niet zo snel en foutloos kan typen als dat vrouwmens van ons. Ik wis me suf aan de foute letters die er niet horen of te vaak geplaatst worden, ’t gaat dus allemaal niet zo snel.

Oh trouwens… hebben jullie het al gehoord of gelezen? Laatst was Liesjbed hier te logeren en toen hoorden wij dat haar Prinselijke Kater Doezel ergens wel jaloers op ons was omdat wij een eigen spees hebben op de blog van vrouwmens, dat wilde hij ook. Nou het heeft dan even geduurd maar vandaag ontvingen wij een koninklijke mail waarin hij ons meldde nu ook een eigen spees op de blog van zijn vrouwmens te hebben, en ja wel, net als wij heeft ook hij een eigen gravatar en is hij nu een officiële medegebruiker van Liesjbeds blog net zoals wij dat zijn op ons vrouwmens haar blog. Wij hopen dan ook dat Prins Doezel dit bericht zal lezen want wij willen natuurlijk ook graag ‘eigen’ volgers hebben, niet zo gek toch? Het internet zit immers vol met leuke dieren (eh mensen mag ook) en wij willen best wel meer vriendjes hebben hoor, we zijn soms best eenszjaam weet je! De 4 2-beners hier doen wel hun best om ons de nodige aandacht te geven maar ze hebben het allemaal altijd zo druk dat dat er nog wel eens bij inschiet. De 4-voeters hier zorgen nog steeds goed voor ons, we worden regelmatig knuffelend besnuffeld. Toch is het veel stiller dan voorheen. 3 van de regelmatige logee-4-voeters zijn niet meer onder ons, en wij missen hen net zo goed als ons vrouwmens en onze Grote Baas.

“Ohjeeeeeee!!!”
Knuffer en ik schrikken ervan… de kreet van Buffer doet ons schrikken…. ‘wat is er loos?’ vragen we hem… Nouhou, zegt ie, we willen nog zoveel vertellen maar er staat inmiddels al zoveel, als dit nog veel langer gaat worden haakt iedereen af en leest niemand het verhaal uit, of denken jullie van niet?
Knuffer en ik kijken elkaar even aan, heeft Buffer gelijk, we weten het eerlijk gezegd niet… zou zo maar kunnen, of niet, kan ook…

Na trio-overleg besluiten we toch ons nieuws te melden maar het kort en bondig te houden (vind ik natuurlijk niet erg want mijn pootjes vinden het eigenlijk ook wel genoeg al geef ik dat natuurlijk niet toe want heej een Tuffer is niet klager noch opgever. Dus als jullie mij verklikken ga ik het tétteéreét knoeterhard ontkennen hoor).

Met Grote Baas gaat het goed. Hij heeft nog wel regelmatig veel pijn maar de dokters in het ziekenhuis helpen hem waar ze kunnen en met wat pillen zo af en toe redt hij zich wel. Op zijn werk is het enorm stressen, enkele foute collega’s zorgden voor ellende, maar daar wordt aan gewerkt momenteel.
Met vrouwmens gaat het ook goed.  Deze week was niet zo heel leuk dus we hebben haar een paar keer moeten troosten en wat tranen wegknuffelen en haar moed inspreken, gelukkig pakt ze dat dan goed op en is ze erg positief ingesteld tegenwoordig, we denken dat ze er wel komt, ze moet nog wel veel stappen zetten maar ze heeft er wel veel zin in.
Met Jonge Grote Baas gaat het ook goed, die is heel druk met werk en probeert zich niets aan te trekken van onzekerheid omdat hij niet weet hoe lang hij nog werken mag op de plek waar hij nu is. Samen met Jonge vrouwmens wordt er hard gewerkt aan heel mooie dingen van glas in lood die ze dan via Marktplaats te koop aanbieden. Het loopt nog niet echt storm maar we hebben goede hoop. Ze maken echt heel mooie dingen en het is heus geen, weer zo’n rare onbegrijpelijke menselijke uitdrukking; kattenpis… Een creatie helemaal compleet klaar maken vergt meerdere dagen en dus heel veel uren handenarbeid, maar het resultaat is er dan ook naar.
Met Jonge vrouwmens gaat het ook goed, ook zij werkt heel hard maar komt elke dag met veel enthousiaste verhalen thuis. Ja duhuh, zij werkt in Wildlands, wij geven dat natuurlijk niet toe maar we zijn wel stikjaloers op haar, zij mag elke dag de dierentuin in, wie wil dat nou niet???

Nou lieve lezers, jullie zijn weer even bijgebept. We hebben nog wel meer te vertellen maar dat komt dan eerdaags wel, zodra we weer de kans krijgen de flap uit vrouwmens handen te trekken. Wie van ons drie dan het woord zal voeren moeten jullie maar afwachten.

Supercallifragilisticexpialidocius-dikke-knuffels van Buffer, Knuffer & Tuffer!!

10 gedachten over “Ingrijpen!

Voeg uw reactie toe

 1. Adviesje? Korter maken en niet te veel onderwerpen in één verhaal behandelen.
  Je zou, bijvoorbeeld, van het glas in lood een apart verhaal kunnen maken, daar worden hun werkzaamheden boeiender van, nu is het een soort mededeling.
  Het tikwerk verdwijnt achter het uithangbord. Vast je bedoeling niet.

  Like

  1. Ahhh jaaaa Mevrouw Ferrara, natuurlijk heeft u helemaal gelijk maar ja ons vrouwmens staat haar flap maar zo zelden af dat wij dan ineens alles eruit willen gooien omdat we niets willen vergeten te vertellen want we weten nooit wanneer we weer aan bod mogen komen 😉 😉 😉

   Niet dat ik (Tuffer) het me kan herinneren maar volgens Buffer heeft ons vrouwmens er laatst nog een logje aan gewijd… Knuffer zegt dat er een link onderaan de blog in zo’n witgutdingus staat…

   Like

 2. En dan wás het me nog bijna ontsnapt dit log, komt natuurlijk omdat jullie vrouwmens zelf óók zo actief is en zelfs meerdere logjes per dag maakt….ik snáp wel dat jullie er “geen poot tussen krijgen”.
  Nou ja, het is uiteindelijk weer gelukt en we zijn weer hélemaal bij!
  veel plezier jullie met z’n drietjes!

  Like

  1. Jodelahietietzzzz Tante Rietepietzzzzz

   Wij wisten wel dat u ons niet zou vergeten maar zijn evengoed blij dat u ons toch komt bezoeken om met ons te ‘tetteren’
   En ja ons vrouwmens, ach dat weten we wel hè *grinnigeregrom*

   Komp fast wel goet hoor, wij vermaakt ons besties

   Like

 3. Tja, als jullie niet zo vaak flappie te pakken krijgen, heb je veel te vertellen, dat snap ik best hoor 🙂
  Wel goed om te horen dat het met al jullie mensen goed gaat, maar gaat het met jullie ook goed? Want al die drukte kan ook wel eens teveel worden, en nou zijn jullie gelukkig met zijn drieën, dus hebben jullie steun aan elkaar.
  Veel plezier met elkaar, en we hopen weer snel van jullie te horen.

  Like

  1. Hieperderoesjjjjjjjjj daar is ook Tante Minoesjjjjj gezellieeeeeee

   Wat lief dat u zich om ons zorgt, wij blozen tot achter onze oortjes ervan.
   Ja hoor, het gaat heel goed met ons, we vreeten veel bere-fatenolie-tieger-kwaad uit maar vrouwmens kan niet boos op ons worden, dat probeert ze soms wel maar haar ogen verraden haar altijd dus we weten dat ze het stiekumpies wel geinig vint.

   We komen snel trug hoor.

   Like

 4. Dag lieve vriendjes leuk dat jullie er weer eens zijn,wel van mij krijg vrouwmens een gouden medaille voor haar leuke blog,en dat met het grote verlof,veel stoppen hun blog soms een maand en zij doet altijd maar voort hé,vandaar het goud (ja het zijn Olympische spelen hé)
  Zo nog vele lieve groetjes aan iedereen die bij jullie wonen
  Ivonne

  Like

 5. Jonnejonne daar is ook Tante Ivonne, wat fijn dat u ook bij ons weer om het hoekje komt kijken.
  Wij doen hier niet aan sport hoor, Grote Baas en de jeugd wel maar niet het ernaar kijken op de grote kast die boven ons staat, gelukkig niet want net als vrouwmens vinden ook wij daar niets aan.

  Dank u wel wij groeten u met alle liefde terug!

  Like

 6. Zuchtend ben ik dan vanmorgen maar eens opgestaan van mijn torentje om mij aan de laptop te zetten. Want vlak voordat ze de goddelijke stilte met haar gesnurk ging verstoren mompelde Liesjbed nog iets over een paars trio op je website.
  Maar toen ik die lap tekst had gelezen was het tijd voor mijn tukje dus ben ik bij Liesjbed gekropen. Nu ze er niet is kan ik eens rustig poesjes kijken en och laat ik ook maar even reageren.
  Een minzame knik naar mijn trio paarse vrienden en een knipoog voor Melody.

  Like

  1. Wow…. krijgen wij, nederige burgerdiertjes, zomaar Koninklijk bezoek dat het dan ook nog eens de moeite waard vindt ons gekladder te lezen?

   Wij vallen, met dank aan ons vrouwmens, nog net niet in kwatzwijm…

   We verbuigen ons in een groet aan U terug!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: