Kerstmis-Stokje

Ben ik wat doelloos aan het rond surfen kom ik toch zomaar op de blog van Fabian en vind ik daar een stokje dat ik nog niet eerder gezien had, en dus ook niet ingevuld, en dat op de 2e kerstdag. Het Kerstmis-Stokje, toepasselijker kan het al niet toch? Dus niet langer omlummelen Kootje, kopiëren die hap, in een schoon berichtveld van mijn blog plakken en invullen maar want over een paar uur is Kerstmis 2016 definitief over, uit en voorbij.


NB: Ik heb niets met kerst hè? Eens zien wat ik er met de antwoorden van ga bakken dus:

Wat is je favoriete Kerst-Film
Heb ik niet, al kijken we met kerst wel vaak naar James Bond & Harry Potter maar ja die komen op niet-kerstdagen ook wel met regelmaat uit de kast… Ik ben geen fan van de typische gezinsfilms, comedies en liefdesdrama’s en manlief God-Zij-Dank ook niet, dus maak je geen zorgen, Sissy wordt hier dus echt wel overgeslagen.

Heb je ooit een Witte Kerst gehad?
Ja hoor, in mijn kindertijd, jaren 60, waren witte kersten nog wel redelijk normaal voor zover ik me dat kan herinneren althans. Verder weet ik het eigenlijk niet zo goed want net als met Kerst heb ik niets met de winter, zeker niet met die grauwwitte smerige prut waardoor het naar buiten gaan voor mij altijd zoveel meer risico’s met zich meeneemt dan wanneer de straten ‘gewoon’ schoon zijn. Ik kan mijn geheugen wel afgraven maar dat zitten geen witte-kerst-herinneringen in.

Waar breng je gewoonlijk je feestdagen door?
Thuis, op de bank met veestapel om me heen en al dan niet manlief en jeugd als hun werkroosters hen niet op hun agenda’s hebben staan.

Wat is je favoriete Kerst-Muziek?
Heb ik dus ook niet….natuurlijk zijn er veel mooie nummers op te noemen maar welke me meer raakt of juist minder hangt volledig af van mijn emotie per dat moment. De reguliere kerst-muziek waarmee je nog net niet letterlijk dood wordt gegooid zodra je ook maar de radio aanzet of een teen over de drempel van een winkel zet komt mij bij de 1e 5 seconden gelijk al mijn strot uit. Zo oud, zo saai, zo tenenkrommend, zo schijnheilig, zo nietszeggend. Kom toch eens met wat origineels en nieuws, denk ik dan, al die ouwe koek is ondertussen zo verschimmeld, brrrr. Iets nieuws  en origineels, zoals dat wat ik gisteren plaatste, dat bevalt me dan weer wel en daar kan ik dan ook enorm van genieten.

Open je geschenken op Kerst-Avond?
Nee. Dat doen we met de jeugd op Oudjaarsavond tijdens de jaar-afsluit-maaltijd. De keuze van hoe die maaltijd vorm krijgt, wat er al dan niet of tafel komt laat ik altijd aan de jeugd over. Ik hoor het wel en regel het dan.

Kun je alle namen van Kerstmans rendieren opnoemen?
Tuulk!  Al bijna 2 eeuwen geleden schreef iemand (geen idee meer wie dat ook al weer was noch wanner het precies was, maar was ergens begin 1825 ofzo) een gedicht en daaruit kwamen de 8 namen voort: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner en Blitzen. Ruim 100 jaar later kwam de negende erbij, wiens naam we allemaal wel kennen; Rudolph. Je weet wel, die met die rode neus.

Naar welke Kerst-traditie kijk jij dit jaar het meest uit?
Dat is er ieder jaar weer, sinds 2008, maar eentje…. het Kerst-Feest in het Wilhelmina Ziekenhuis hier in de stad. Ik ben er trots op dat ik als vrijwilliger daaraan mag meewerken en het is elk jaar weer zo ontroerend en hartverwarmend om te ervaren hoe patiënten van dat feest genieten en meer nog hoe de talrijke vrijwilligers hun benen onder hun gat vandaan lopen om het iedere gast zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Is jouw Kerst-Boom echt of kunst?
Geen van beiden. Hier staat al jaren geen boom meer. Een echte komt er niet in omdat ik daar hyper-allergisch voor ben. Binnen een 3 a 4 uur heb ik overal jeuk, krijg ik overal vlekken, komt knallende koppijn op die dan de hele kerstweek verziekt etc. Een kunstboom zou kunnen maar dat doen we evenmin omdat ik niet constant de honden wil moeten toeroepen ‘pas op, let op die boom, niet dollen etc’. Kerstversieringen oké maar niet ten koste van de bewegingsvrijheid en het plezier van mijn veestapel.

Wat is je meest favoriete Kerst-eten/snoep allertijden?
Spijsbrood met echte gezouten roomboter en zo oud mogelijke kaas …… & …. musketkransen gemaakt van pure chocolade en gevuld met marsepein. Dit jaar heb ik daar niets van gehad! Heb me keurig aan mijn dieet gehouden.. De enige zonde die ik in deze kerst begaan heb op het gebied van het eten van verboden producten is een minuscuul klein ijsje van mijn meisje toen ik met Corry bij haar in Wildslands was afgelopen vrijdag tijdens de Wild-Nights.

Wees eerlijk; Hou je meer van het geven van geschenken of het ontvangen ervan?
100% geven. Al hoe fijn ik het ontvangen ook vind, vooral als het cadeautjes betreft die uit het ♥ komen en met liefde gegeven worden omwille van wat dan ook in plaats van omdat die gever zich om welke reden dan ook daartoe verplicht voelt (brrrrrr), het een ander iets geven, wat ik altijd spontaan doe en van ze never nooit niet uit welk verplichtingsgevoel dan ook want daar doe ik echt niet aan, al jaren niet meer, en dan zien hoe die ander er blij mee is, dat is het mooiste én onbetaalbaar cadeau!

Wat is het mooiste Kerst-Cadeau dat je ooit kreeg?
Gisteren, 37 jaar geleden, dat manliefs Opa ons de ringen om de vingers schoof toen wij ons verloofden.

Van welke plaats droom jij het te bezoeken tijdens de feestdagen?
Geen! Laat mij alsjeblieft thuis?!!

Ben je een suprise maker of faal je daarin schromelijk?
Het laatste grinnik. Ik heb in die zin absoluut geen creatieve geest.

Meest herinnerings-waardig Feestdagen-moment?
Zie 3 vragen terug.

Wat deed jou de waarheid over de Kerstman realiseren?
Sinterklaas verhaal toen ouders mij oud genoeg achtten voor de waarheid.

Maak jij Nieuwjaars-besluiten?
Nee, nooit gedaan ook.

Hou je je eraan?
Ja natuurlijk glimlach, ik zie het nut van het maken van die dingen absoluut niet in.

Wat maakt Kerst-Feest speciaal voor jou?
Kerst-feest in het ziekenhuis en daar als vrijwilliger mijn steentje aan bijdragen.

6 gedachtes over “Kerstmis-Stokje

  1. Melody

   Ja dat dacht ik ook… maar ja als de tag oorspronkelijk in het Engels is dan is het weer niet zo vreemd dat de vragen op deze manier in elkaar gezet zijn…. ik heb ‘m alleen niet in het Engels overgenomen maar in het Nederlands omgezet, ik ben uiteindelijk wel een Nederlandse en mijn lezer bij mijn reguliere blogs ook.

   Ja dat vind ik ook wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.