Geplaatst in *===Wildlands, *===Zoo & Zo

Scoren

In verband met het wereldwijd opgezet plan om met uitsterven bedreigde exotische vogels te beschermen en in aantallen te doen toe nemen werkt ook mijn 2e thuis volop mee. Een week of 3 geleden werd de Zonneral uitgezet in de grote kas van Jungola dus wij gingen op pad in de hoop hem/haar te spotten maar die vlieger ging niet op, meermalen niet zelfs.

Dit weekend startte de voorjaarsvakantie in het noorden en dat was ook het sein dat er in de Vlindertempel iets nieuws geplaatst werd, daarmee tegemoet komend aan een veelvuldig verzoek vanuit het publiek, de poppenkast terug te laten komen.
Deze nieuwe aanvulling in de Vlindertempel alsmede het feit dat de afgelopen week wederom een nieuwe vogel werd uitgezet vanuit het “Silent Forest Project’, de Kastanje-Rug-Lijster om precies te zijn, maar uiteraard ook mijn hart volgend, stapte ik vanochtend de auto in toen ik klaar was op mijn ander adres en tufte naar Emmen.

(foto Daniëlle)

Na een bakkie leut ging ik met de 2 bijna-ex-griep-patiënten aan de wandel, in de hoop de Zonneral te scoren, de Kastanje Rug Lijster en natuurlijk de poppenkast te bewonderen.
In alle gevallen hadden we mazzel en konden we mooie foto’s maken. Zij het dan dat we niet dat stukje extra geluk, waarop we zo hoopten, hadden. De Zonneral namelijk zit er met ingevouwen verendek wel een beetje saai  uit maar met open verendek is dat een geheel ander verhaal. (Zie Google… HIER), kortom, die hoop houden we nog even vast voor onze volgende bezoeken, aanhouder wint dus ergens zal dat vast wel een keertje lukken toch.

Na Jungola gingen we de poorten naar Serenga door.
Met het prachtige weer is het natuurlijk een groot feest om buiten te zijn. Dat dachten heel veel andere mensen vandaag ook. Nou is het wel zondag, en is ook de voorjaarsvakantie gestart maar het mooie weer zal toch ook wel voor een extra toestroom van publiek gezorgd hebben. Af en toen moesten we even ‘remmen en stilstaan’ om niet omver gelopen te worden dan wel zelf iemand omver te lopen.

Ook op de savanne was het druk… alle dieren waren buiten op de (nieuwe) struisen na en de dames neushoorns.
Dudley boog zich over een deel van een karkas terwijl zijn 2 oudste dochters bovenop de kachel in de zon lagen. Zijn partner was met haar zus en de kroost nog in de kraamkamer uiteraard. Die jonkies zijn al heel snel gegroeid en ook al behoorlijk stabiel en zelfverzekerd dus zal het wel niet al te lang meer duren voordat zij ook naar buiten mogen, vooral als de weersvoorspellingen uitkomen en het mooie weer zal blijven aanhouden.

Mijn bleek en grauw gezelschap hield het aardig goed voel maar toen we Serenga uitkwamen hield het mannelijke deel het voor gezien en hij nam afscheid van ons om huiswaarts te keren. Het vrouwelijke deel en ik wilden Nortica nog even door en daar hadden we ook weer mazzel want Noordje en Lale waren met elkaar aan het stoeien en knuffelen. Eenmaal weer terug op het Kompasplein overlegden we kort of we de uitgang zouden opzoeken of nog een keertje de Vlindertempel in wilden…. in de ochtend was het er namelijk heel erg druk geweest en iedereen leek nu buiten te zijn dus zou het er wel rustiger zijn, vermoedden we, terecht zoals even later bleek.

Tegen vieren was het ook voor ons wel genoeg geweest voor vandaag en zochten we alsnog de uitgang op. Nog even door de appie die halverwege op de route ligt en bij de auto afscheid genomen waarna zij de lift naar boven pakte en ik in mijn auto stapte en noordoostwaarts toog.

Pitamientjes in de vorm van de Grote D heb ik dus vandaag wel ontvangen want er was letterlijk en geen wolkje aan de lucht. Ondanks de naweeën van de nog aanwezige griep zorgde mijn gezelschap er evengoed voor dat mijn figuurlijke wolkjes ook als sneeuw voor de zon verdwenen en keerde ik stukken fitter en vooral opgewekter thuis dan toen ik vanochtend vertrok. Zulke dag wil ik wel meer, of ben ik nou hebberig? Tot slot: Foto’s staan HIER

Auteur:

* ~ Wat vandaag (on)mogelijk is, kan morgen (g)een optie (meer) zijn… ~ *

8 gedachten over “Scoren

    1. 😉 Voorlopig is het nog naar waarheid mijn ‘droom-achtertuin’ maar het wordt ooit wel mijn achtertuin, tenzij ik van te voren tussen 6 plankjes beland natuurlijk… wat ik niet meer hoop overigens hoor… dus zodra dat gaat gebeuren zal jij 1 vd eersten zijn die het weet!!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.