Write-On-Wednesday

WoW ~ Op en neer

WoW~  Schrijf-Uuitdaging ~ Write on Wednesday ~ Thema 1 mei 2019
Gestart in het web-log.nl tijdperk-Loesjes 2007/2009 – Aline 2010/2012.
Herstart hier: 06-02-2019

2-wekelijkse Schrijf-Uitdaging in max. 175 woorden.

Thema 15 mei: Acceptatie

 

Himmelhoch Jaugzend, zum tode betrübt; Glücklich allein ist Die Seele die liebt.
Letterlijk vertaald: Hemelhoog juichend, dodelijk bedroefd; gelukkig is alléén de ziel die bemint

Die ziel die bemint…
Een heel dierbaar iemand zie me eergisteren: “De emotionele eenzaamheid vind ik het ergst!” en de persoon die het zei hoef ik niets uit te leggen want zij begrijpt mij als (bijna) geen ander.
Gelukkig zijn… is een heel vaag begrip maar ik kan me wel helemaal vinden in mijn startregel want als ik ‘beminnen’ uit mag oefenen ben ik gelukkig.
Dat beminnen moet je dan absoluut niet zien in de fysieke versie maar in mijn geval in (over-)-leven! Bipolair zijn is constant op en neer gaan tussen HImmelhoch Jauchzend & Zum Tode Betrübt.

Beminnen zit voor mij in ’t doen van dingen die mij blij maken, omringd zijn door mensen die mij nemen zoals ik ben. Zonder mij, noch mijn acties en gedrag, te veroordelen. Weten dat ik gewenst ben én geaccepteerd wordt, ongeacht wat ook. Want dan, alleen dan, is die emotionele eenzaamheid te verdragen.

28 gedachten over “WoW ~ Op en neer

     1. een wandeling door een grote stad is zo anders dan meestal onverharde paden in het buiten gebied , maar ga er graag terug om deze route te vervolgen
      trusten

      Like

      1. Ohja zeker weten…. en voor iemand zoals ik uit het noorden waar nog veel land leeg is …. althans zonder menselijke bewoning en industrie is een stad daarginder in het verre gewest wel even heel iets anders…. ik ben er niet graag maar dat wist je al

       Dat komt dan vast wel goed

       Like

 1. Van mij mag je zijn wie je bent. Misschien reageer ik soms niet zoals je zou wensen maar dat is dan uit onwetendheid. Gelukkig probeer je ons steeds weer te vertellen hoe het ongeveer is maar de emotionele eenzaamheid zal denk ik een probleem blijven.

  Like

  1. Dat wéét ik, dat heb ik iedere keer ook zo gevoeld en dat is zo’n fijn gevoel, dat is niet te beschrijven, zeker niet als het nieuw is omdat je dat gevoel niet gewend bent.

   Maak je daarover alsjeblieft geen zorgen, a) heb ik dat nog niet zo ervaren en b) indien ik dat wel al zou hebben ervaren had jij het geweten want ik heb in de therapieën geleerd dat het belangrijk is erover te spreken en het te benoemen / uitleggen. Dat kostte altijd heel veel moeite omdat ik geen medelijden wil of lastig wil overkomen etc maar gaandeweg leer ik wel dat het goed is en dus ook heel zinvol kan zijn.

   Die emotionele eenzaamheid … ja wellicht wel, maar dat is oké hoor. Ik ben er volledig aan gewend en met behulp van de CBD kan ik er goed mee omgaan… en natuurlijk de gevolgen van de dingen die ik geleerd heb inmiddels… en het bespreekbaar maken van wat iets doet of niet.

   ik ben dol op je, dat weet je wel!!

   Like

      1. 😉 Eh ja ik weet wat je bedoelt, inderdaad verre van leuk, ik ook niet hoor. Dan moet je iets heel duidelijk communiceren en maar hopen dat het over komt.

       Gelukkig is het in het geval van ‘normaal’ dol op iemand zijn iets fijns, het bevestigt immers dat die iemand je graag ziet!

       Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.