Vier het leven

…. zijn de woorden van een bijzonder mens die er vele jaren geleden al met een stukje van mijn hart vandoor ging.
In gehele andere context sprak zij zeer recentelijk deze woorden wederom naar mij uit en ik kon niet anders, ik wilde ook niet anders natuurlijk, dan haar volkomen gelijk geven want zowel zij als ik weten maar al te goed hoe je leven in een fractie van een seconde zó totaal anders kan zijn.
Met alle voorbereidingen, alle stress die daarmee gepaard ging, dan het buffelen en daaropvolgend de uittocht van onze jeugd met als gevolg dat ik hier ook eens écht de poetsmiep kon gaan uithangen… was het ‘samen eten’ natuurlijk maar half half aan de orde en als we dat al deden dan was het met redelijke haast omdat er ‘nog even dit en dat en dan dit en dat … ‘ gebeuren moest. Vandaag dan uiteindelijk hadden (namen) we de tijd om een restaurant binnen te huppelen en daar op ons gemakje onze buiken te vullen met een diversiteit van lekkere hapjes en sapjes.

 

 

De uren daarvoor had ik met de jeugd de Ikeja-vestiging in Groningen onveilig gemaakt. Een nieuw op te zetten huishouding, ook al heb je je uitzet compleet (denk je), vergt toch wel het eea aan organisatie en dus bleken er bepaalde zaken te missen en nodig, dus met een halve auto vol spullen reden we enkele uren later terug naar het Drentse.
In het restaurant hebben we getoost op de omvattende veranderingen in onze beider koppel-levens maar ook op de nog wat jongere jeugd die vanmiddag te horen had gekregen dat ze geslaagd waren en waar dus de vlag uit ging en die specifieke jeugdigen uit hun plaatje, jonge mannen Stijn (Cum Laude) en Dariën en een jongedame met de naam Elisah, die wij uiteraard ook van harte feliciteren met deze geweldige resultaten. Ook hun levens zullen gaan veranderen. Wiens leven eigenlijk niet, in ieders leven komen immers wel punten voorbij die je nooit meer vergeet en je altijd zult herinneren en dat geldt zowel voor de mooie als de (echt) niet mooie momenten.

Kortom… Vier het leven, en doe dat NU!

44 gedachten over “Vier het leven

Voeg uw reactie toe

    1. Groot gelijk hoor…. dat doe ik ook niet…. behalve uitzonderingen natuurlijk, mijn maandagmeneer is er eentje. Als mijn foon bliept met een speciaal deuntje, dan weet ik dat het hem betreft en dat kijk ik wel, neem ik wel op. De mensen in wiens gezelschap ik verkeer weten dat ook allemaal en vinden dat uiteraard prima.

     Like

   1. ja dat heb je met dagen , die veranderen steeds hihi
    ik liep die week zo’n 90 KM tijdens de wandelingen 🙂
    je kan de foto’s in albums bekijken
    ik wil geen gedonder aan de kop met een usb stick hihi
    koers groet

    Like

 1. Zo moet het zijn samen met je gezinnetje genieten
  Zijn ze al klaar met hun nieuwe huisje ?
  Ja dan wordt het de ruimte die je hebt gekregen weer in orde te krijgen door te poetsen en herinrichten 😉
  s6 ermee

  Like

  1. Ja als het kan wel he…. met ‘moeten’ kom je nergens, maar gelukkig was ‘willen’ volop aanwezig 😉

   Nee hoor nog lang niet, maar dat wat er allemaal nog gebeuren moet kan prima terwijl ze er al in wonen… en ze hebben de tijd immers wel .

   Het poetsen en herinrichten is inmiddels gebeurd. Het enige dat we nog willen is alles voorzien van een nieuw laagje verf…

   Dank je wel.

   Like

 2. Leuk om jullie zo gezellig bij elkaar te zien, gelijk hebben jullie om dit gezamenlijk even te vieren en op te toasten, kan jou niet anders dan gelijk geven wat het leven betreft, maak en haal er zoveel mogelijk uit, voor je het weet is het voorbij……en er komt vaak veel kijken bij het inrichten van een nieuw huisje, oja dat hebben we ook nog niet, gelukkig zijn ze nog jong, kunnen in de loop van de tijd ook nog genoeg aanvullen….proost……

  Like

  1. Dank je wel. Gebeurt ook maar zelden hoor want de heren hier houden er niet van op de foto gezet te worden dus werken bijna nooit mee zodra Daphne of ik een foon of een camera in de handen hebben en foto’s willen maken…

   Ja precies.

   Ook dat inderdaad… zo zullen zij nog wel tegen meer dingen aanlopen maar ja dat doet ieder koppel dat vanuit het ouderlijk huis samen gaat wonen , gaandeweg leert men veel, goed en kwaad.

   Dank je wel.

   Like

  1. Haha is toch fijn!! Ik gun het je van harte hoor maar dat weet je ook wel zonder dat ik het zeg.

   Ik heb het drukker met het nog steeds me regelmatig even knijpen omdat ik bang ben dat ik dit allemaal nog droom, het durven geloven is nog steeds een dingetje

   Like

 3. Ben zelf ook niet een man van de foto, sta ere vaak niet echt succesvol op, de keren van wel staan op 2 harde schijven van kapotte pc”s die nog overgeheveld moeten worden, maar mijn chef pc is vaak druk, wil hem niet extra belasten als hij het even wat rustiger heeft, heel leuk jouw woordspeling met 2 betekenissen van Ikeja, goed gevonden, heel leuk….

  Like

  1. 😉 Is denk ik, een mannending?

   Ach …. als het zo moet zijn gebeurt het toch wel, en zolang het niet gebeurt moet het (nog) niet zo zijn…

   Dank je wel 😉

   Like

 4. Wat een mooie foto! Het geluk straalt er vanaf. Fijn dat de jeugd nu een eigen huis heeft. Zo gegund. En jullie zullen het wat rustiger krijgen, meer ruimte in huis. Ook wel fijn.
  Ik wens iedereen een mooi begin van jullie nieuwe leven. En geniet er van.

  Liefs Joanne

  Like

  1. Dank je wel.

   De rust en de ruimte zijn inderdaad heel erg prettig, ik geniet daar nu enorm van .

   Dank je wel, komt vast helemaal goed, dat doen we al volop 🙂

   XXX

   Like

 5. Vier het leven, leef gevieren. Na weken van hard werken, nu dan de welverdiende rust. Proficiat aan alle geslaagden. En aan de jeugd: heel veel plezier in jullie nieuwe stekkie!
  Fijn weekend alvast. x

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: