1e Summernights 12.4

Vandaag de 12e dag van de 1e Summernights, voor mij de 4e.
Gisteren sprak ik af met 2 andere die-hards en vanochtend troffen we elkaar bij de bushalte om samen het laatste stukje te reizen vanaf hun bushaltes tot aan de plek in de parkeergarage waar ik mijn auto parkeerde. In het donker, dus lekker koel, heerlijk vooruitzicht voor aan het einde van de dag toch?!  Zo gingen we met zijn drietjes op pad, 1 50+er, 1 40+er en 1 16-jarige. De parkeerplaatsen stonden veel voller dan we alle drie verwacht hadden dus dat verraste ons wel. Ook in het park was het dus drukker dan wij verwacht hadden, die drukte verdween al gauw want na een uur of 2 verdween iedereen en stroomde het park leeg, we liepen meters en meters zonder iemand tegen te komen, nou ja mensen dan natuurlijk want de dieren waren er natuurlijk wel en alhoewel sommigen erg loom waren, logisch, leken anderen daarentegen totaal geen last van de warmte te hebben. We deden als eerste Nortica aan, alhoewel het daar vaak heel koud/fris is heeft de warmte daar uiteraard nu ook haar slag geslagen maar de dieren vermaken zich optimaal.

De nieuwste aanwinsten: zeehonden, Vitus (m, boven) & Tyra (v, Onder)

Via het Meridianenpad staken we over naar Serenga, daar was het wel een lome bedoening en ons rondje kostte niet zoveel tijd als normaal maar toch brachten we daar een tijdje door omdat we op het terras van Momma’s iets dronken en uitrustten.

Van daaruit wandelden we op ons gemak Serenga uit en Jungola in om uiteindelijk in de Rimbula kas te belanden. Ook daar deden we het terras aan om te voorkomen dat we van uitdroging zouden omvallen. We kregen om de haverklap trouwens flesjes wakker aangereikt, die werden (gratis) uitgedeeld door het park aan het publiek en daar maakten velen natuurlijk ook heel graag en dankbaar gebruik van.

Met oponthoud door gesprekken met diverse bekenden onderweg vloog ook deze dag weer razendsnel om en toen we op zeker moment constateerden dat het al 17.45 was maakten we ons gereed om op te gaan naar Serenga, daar is het immers grotendeels te doen met de Summernights en om 18.15 is er de Leeuwenpresentatie, waarbij het spul meestal wel actief is. Eenmaal daar bleken die te slapen en liepen we dus vrij snel door. Al snel zagen we geen ‘kip’ en op het terras van Momma’s troffen we 1 andere gast, 1 vrijwilliger en 1 Wereldreiziger en 3 muzikanten en dus wij drietjes. Tja dan is het niet zo gemakkelijk gezelligheid te scheppen, zeker als ook de dieren amper vooruit te branden zijn en er dus op de savanne amper tot geen actie te beleven is. En dus besloten we maar er een eind aan te breien ipv tot sluit te blijven. In plaats van de geschatte 20.45 was ik dus om 19.45 thuis. Bij het verlaten van het park, wederom via het Meridianenpad door Nortica zagen we Vitus op een rots liggen en dus pakten we toch maar even weer onze camera’s ter hand. Bijzonder grappig was dat hij ons alle drie in het oog hield en ondanks dat we meters van elkaar af stonden gaf hij ons alle drie ruimschoots de tijd om hem te fotograferen, daar maakten wij uiteraard weer dankbaar gebruik van.
Kortom, klik op Vitus hieronder om de overige foto’s te kijken, de map bevat 100 deze keer.

Een gedachte over “1e Summernights 12.4

Voeg uw reactie toe

  1. Puk bekjikt de foto’s en vraagt: gaan we vandaag naar de dierentuin??? Ha, grappenmaker. Nee, niet vandaag, en ik kan ook nog geen datum zeggen, maar wel dat we gaan 🙂
    Laifs,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: