Midnight Walk Assen nr. 11d

Vrijdag de 13e… jawel… de dag van de 11e editie van de Midnight Walk in Assen en het Goede Doel; Stg. Nationaal Fonds Kinderhulp, kreeg het prachtige bedrag van 19.500 euro overhandigd, dat is wel de moeite waard om je best voor te doen en met (een beetje maar) zere voeten thuis te komen toch?

Mijn schoonmeisje kwam aan het eind van de middag hier binnenvallen, samen met man, die de hele dag in Emmen geklust hadden. Ik was deze keer thuisgebleven omdat we Kai te logeren hebben en onze jeugd pas een paar weken een Poezel heeft en ik het die Poezel niet aan wilde doen met 3 grote honden geconfronteerd te worden. Daar mijn schoonmeisje dus hier was, kon ik eindelijk weer eens een gevulde kip in de oven doen, zoals we met regelmaat deden toen de jeugd hier nog woonde. De heren lusten geen kip, althans de jongere wel maar niet als hij kluiven moet. Was dus extra feest voor ons tweetjes.
Daphne wilde graag de honden mee hebben met de wandeling, en na enig overleg besloten we Vanyar en Kai mee te nemen maar Brego thuis te laten. De laatste is inmiddels veel te oud en ik wilde hem niet onnodig over belasten met een wandeling van plm. 7,5 km tussen 100-en benen om nog maar te zwijgen van al het, zeker voor hondenoren, volume aan (on-)-muzikaal geweld dat we onderweg zouden ontmoeten.
rond 20.00 stapten we de auto in en tuften we exact 5 km zuidwestwaarts om Anita op te halen en ruim een kwartier daarna liepen we de parkeergarage uit om de weg over te steken en ons naar het Koopmansplein te begeven alwaar voor het 2e jaar op rij de start zou zijn. We hadden nog even geheen en weerd over wat aan te trekken want de temperaturen zijn verre van herfstig noch winters en ja als je wandelt wordt je sneller warm en nat-van-zweet-worden-vooruitzichten deed ons besluiten het bij vesten te houden. Dat bleek ruim voldoende want amper onderweg gingen zowel die van Daphne als van mij al uit.
Onderweg, zoals altijd, tal van attracties en eveneens zoals altijd heel divers. Vanyar had de avond van zijn leven want veel van de mensen die om ons heen liepen herkenden het ras niet, vonden hem wel lief, geinig, clownesk etc want hij probeerde bij iedereen de aandacht te krijgen, wat hem prima lukte dus ontelbare aaien en knuffels opleverde. Er was maar één soort van vervelend moment… een deel van de route bevatte spoken/geesten en een aantal daarvan vond het kennelijk grappig vanuit het donker tevoorschijn te springen, met een zaklantaarn op de honden af, te stompzinnig voor woorden en dat heb ik ook kenbaar gemaakt uiteraard, gelukkig gebeurde er verder niks maar het zou mij niet verbaasd hebben als één van ‘grapjassen’ gebeten zou zijn geworden.
Tegen middernacht waren we binnen en kregen we ons speldje uitgereikt, eenmaal weer thuis kon ik op de bank duiken met een bak leut en had ik niet meer de puf nog een blog te schrijven of de foto’s te bekijken. “Dat kan morgen ook wel” dacht ik en dook even later mijn bed in en was binnen 5 seconden vertrokken naar dromenland; goh, hoe zou dat nou kunnen? grijns. Daphne dronk hier nog iets en ging toen ook huiswaarts, “volgende week andersom he” grapte ze. En dat klopt natuurlijk wel want nu kwam ze hier om met mij de wandeling te doen, volgende week tuf ik naar haar om de wandeling in Emmen te doen, dat voor Emmen dan de 2e editie is, waar het in Assen gisterenavond de 11e was.
Vanochtend vroeg op, had me van alles voorgenomen en gelukkig had ik de energie er wel voor. (Ook hieraan merk ik hoe goed het me doet van alle medicatie af te zijn en alleen maar CBD te nemen maar dat even terzijde. Behalve de veel hogere voorraad energie en het snelle herstel ervan gaat het wandelen me ook veel gemakkelijker af, ik ben stukken stabieler op de voeten en dat maakt de angst om te struikelen / vallen, zeker in het donker als tijdens zulke wandelingen, beduidend kleiner. )
Zojuist dus maar de foto’s bekeken en een deel weggegooid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.