Hoe zit het nou eigenlijk?

Eenmaal geboren, of tegenwoordig zelfs al nog tijdens je ontwikkeling in je moeders buik… dat is al eeuwen zo en ondanks alle voortgeschreden technieken tot dusver is het nog steeds 100% onmogelijk om te ontstaan en ontwikkelen in de buik van je vader… is vanaf het allereerste moment zichtbaar welk geslacht je hebt, of niet.
Na korte tijd ‘moet’ je naar school en ben je gewild of niet de rest van je leven bezig met leren. Eén van de dingen die je leert is taal, een onmisbaar iets in ieders leven. Je leert dus ook wat woorden betekenen. Je gaat er niet van uit dat de betekenis van woorden zal wijzigen, én toch zul je je geconfronteerd zien met juist dát feit.
Woorden krijgen zo ook een andere lading, van of positief naar negatief of andersom, “goed – kwaad” bijvoorbeeld. Afhankelijk van welke gebeurtenissen plaatsvinden spreekt die eigen ervaring een woordje mee en wijzigen ook interpretaties van woorden.

Een woord dat de laatste tijd opspeelt is “genderneutraal”. Een woord dat bij mij sinds enige tijd enorme irritatie opwekt maar dat heb ik H I E R al wel duidelijk gemaakt geloof ik. Waarom wij accepteren dat woorden een totaal andere betekenis krijgen is iets dat ik met mijn boerenverstand niet begrijp maar dat ligt uiteraard alleen maar aan mijzelf, mijn intelligentieniveau is daarvoor simpelweg te laag.

Het woord “Genderneutraal”… betekende, voor zover ik altijd heb geleerd, dat een levend wezen over kenmerken van zowel het vrouwelijke als het mannelijke geslacht beschikt. Met andere woorden; als levend wezen heb je dus 3 mogelijkheden: of je hebt alleen de vrouwelijke kenmerken, of alleen de mannelijke of allebei. Er bestaat, zoals mij ooit geleerd is, géén levend wezen dat met 0 kenmerken geboren wordt.

(Waarom er dan zoveel mensen over drammen is me een raadsel maar óók dat is natuurlijk te wijten aan mijn domheid…)

Ik ben er maar ‘even’ ingedoken… dusdanige rug- & gewrichtsproblemen hebben heeft ook best wel eens voordelen hoor maar dat terzijde… ik had de tijd immers wel de afgelopen weken toen ik vele uren (en nog) aan de bank gekluisterd was?!

22 augustus jl overleed de 11-jarige Hasana in ‘mijn’ park. Nou is ‘mijn’ park al in alle opzichten uniek én dat werd bij de autopsie nog eens weer extra bewezen. Wat bleek namelijk? Hasana bleek genderneutraal… althans in de betekenis van het woord zoals ik dat vroeger heb geleerd. Daarmee is zij de enige nijlpaard ter wereld (voor zover bekend) die onder die noemer valt. Men heeft altijd gedacht dat zij een koe was vanwege haar uiterlijk en gedrag maar zij bleek niet over een baarmoeder en eierstokken te beschikken maar over testikels en een penis terwijl zij aan de buitenkant een vulva had.

Mijn zoektocht naar meer uitleg over het woord in kwestie bevestigde wat ik al wist… of moet ik nu zeggen; wat mij ooit ‘fout’ (wat betekent fout eigenlijk écht?) is aangeleerd? of; wat mijn te laag intelligentieniveau niet kan bevatten noch (h)erkennen als fout? Hoe dan ook… dat wat ik aan uitleg vond was wat ik al beschreef in de 2e alinea; namelijk een levend wezen dat beschikt over kenmerken van zowel mannelijk als vrouwelijk geslacht.

De dierenarts van ‘mijn’ park bevestigde dat ook trouwens (is die ook dom dan?)
Genderneutraliteit komt bij dieren zelden voor… de dieren waarvan het bekend is zijn de koeien, een koe heet in zo’n geval Kween.

Over niet al te lange tijd hoop ik 57 te worden… normaliter zou dat betekenen dat ik nog wel jaartjes te gaan heb, al zegt dat uiteraard niets over mijn leeftijd op het moment dat ik van hier beneden naar daar boven zal mogen afreizen. Ik werd als vrouw geboren en zal ook als zodanig sterven, althans daar ga ik vanuit want er zal toch wel niet nog iets aan mijn lichaam veranderen als ik daartoe zelf niet het initiatief neem toch, al zijn de wonderen de wereld natuurlijk nog niet uit. Zo’n mannelijk slurfje is best wel handig want ik moet nog wel eens heel nodig op momenten dat ik geen vrouwelijke uitlaatplaats binnen handbereik heb, maar die onhandigheid heb ik al eeuwen geleden geaccepteerd en is absoluut geen reden om op een operatietafel te gaan liggen. Aan de buitenkant ben ik ook duidelijk een vrouw, aan de binnenkant maar half half want die hele fabriek is natuurlijk al in de jaren 90 steen voor steen afgebroken en met de grond gelijk gemaakt, daar is inmiddels zoveel onkruid gegroeid dat niets van de oorspronkelijke staat nog terug te vinden is. Die onkruid bleek bij het laatste (dit jaar nog) onderzoek ook geen mannelijke kenmerken te vertonen dus een eventuele heropbouw van iets in die zin is daar (nog) niet begonnen, maar nogmaals; de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Ben je dom als je weigert mee te gaan met de massa en klakkeloos accepteert dat dingen die eens “A” betekenden voortaan “B” betekenen?
Ben je slim als je, zoals een paar randdebielen met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje, hun gekrakeel onomstotelijk voor waarheid aanneemt?

Ik ben te dom om te begrijpen dat dat wat ik leer(de) zinloze informatie is…
Ik ben te slim om als een volgzaam schaap over de dam te lopen.

Ik ben vrouw, niet genderneutraal, ik ben mezelf, ik ben wie ik kan en mag zijn, dat kan niemand anders, alleen ikzelf!

Ik hou van vrouwen, ik hou van mannen, ik hou van genderneutralen… het maakt mij allemaal niets uit over welke geslachtskenmerken jij wel of niet beschikt. Het enige dat ik van waarde vindt en waar ik groot belang aan hecht is dat jij mens bent die vanuit zijn hart leeft om noch een ander noch zichzelf schade te berokkenen. Behoor jij tot die groep? Voel je dan vooral ♥-elijk welkom bij mij, ongeacht waar je me ook ontmoet!

Een gedachte over “Hoe zit het nou eigenlijk?

Voeg uw reactie toe

  1. De burger mag zich niet meer zo profileren als hij/zij/? zich voelt. Dat is volgens mij in strijd met de grondwet!
    Het zal me jeuken of iemand een hij/zij/onzijdig wil voelen maar daar onze hele maatschappij hoeft zich niet aan te passen aan de onzijdige? Ik dacht dat we in een democratisch land leefden, maar tegenwoordig is het “mode” om “ons” neer te leggen bij de minderheid. Nou, mooi niet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: