Zoo & Zo

Hét is er!!!

UPDATE 13-11-2020: Het is een meisje en ze heet Yindi wat in het Aziatisch ‘Zilvermeisje’ betekent maar ook “De Zon”

 

(E.i.n.d.e.l.i.j.k. GOED nieuws voor Dierenpark Amersfoort!
Wat zeg ik? Goed?
Nee… G.E.W.E.L.D.I.G.!!

 

Met dank aan DPA

Met dank aan Essie
“​Het ging zo snel vanaf 9:30 deed ze heel de tijd alsof ze moest poepen maar er kwam niks staart omhoog en kracht zetten maar niks kwam achterbenen regelmatig kruisen enz. ​Om 9:45 zakte ze voor het eerst door haar achterbenen 9:47 nog eens een keer en om 9:50 nog eens daarna wandelde ze naar het bergje. ​Ging met haar hoofd tegen de berg bleef 1 min staan en draaide zich om toen zagen we een slijmsliert en even later een kleine witte bal ze wandelde rond en hop daar was het dan om 9:55”
Vanuit DPA : AD – Amersfoort 

 

 

Hopelijk is deze geboorte het begin van een nieuw tijdperk voor Dierenpark Amersfoort.
Het afgelopen jaar was rampzalig!!!
Het overlijden van witte tijger Maxi, het overlijden van 3-jarige olifantje Yunha tgv herpes, het overlijden van leeuw Dukat, het moeten laten inslapen van een roedel wolvenbaby’s en vorige week het drama met chimpanseeduo Mike en Karibuna om maar enkele nare dingen te noemen.
Dit fantastische nieuws is DPA dus zó gegund!!! 

28 gedachten over “Hét is er!!!

 1. De hoogste tijd voor goed nieuws voor DierenPark Amersfoort. Daar zijn ze hart aan toe: beschuit met muisjes eten! Roze en blauwe samen op een beschuit, dan zit je altijd goed. Hieperdepiep….HOERA!
  Dikke knuffel ♥

  Like

 2. En tóch ben ik blij dat ik geen olifant ben, wat een onrustig gedoe zo.n bevalling. Angstig hoe al die dikke dames om de jonggeborene heen lopen te stampen. Maar prachtig ie het natuurlijk hoe ze dat zo helemaal onder elkaar wel even regelen.

  Like

  1. Ja hè.

   Ja dit is heel normaal… nu is het maar een kleine kudde van 4 dieren om 1 baby heen maar in het wild of in sommige arndere parken zijn de kuddes groter.

   Het oogt gevaarlijk via mensenogen bekeken maar dat is het niet. Zo’n olifant weet precies waar het zijn voeten neer moet zetten… het gaat erom dat het kalf zo snel mogelijk op de voeten komt en weg kan lopen in geval van gevaar…. dat instinct zit er gewoon in , zo klein en pasgeboren zijn ze prooi… zeker in daglicht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.