30 gedachten over “Tegenstelling #512

  1. Dat de parken dicht zijn is inderdaad heel erg … niet alleen voor ons maar het is zoals het is, gelukkig mogen we erop vertrouwen dat in ons land de dieren wel goed verzorgd zullen worden

   Like

  1. Je kunt altijd bij de reacties komen door op de titel van een blogbericht te klikken, …. dat geldt in elk thema op wordpress ….

   JIj en dom, echt nie

   Zwaaaiiii

   Like

 1. Alle soorten van evenementen hebben het gewoon erg zwaar, maar natuurlijk bij dierentuinen draait het wel om levende wezens, dieren, een attractie waar leven in het spel is, vind ik sowieso belangrijker, stukken in een musea blijven wel liggen, artiesten heb het ook niet makkelijk, maar ook dat ligt weer anders, misschien heb je het al eens genoemd op je blog, maar jouw schoonmeisje is toch ook afhankelijk van dierenpark Wildlands, hoe ziet het voor haar er nu uit?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat klopt.

   Ik kan 1 euro ook maar 1x uitgeven en ik kies ervoor mijn euro’s die nu ‘over’ zijn aan dierenparken te geven want onze overheid faalt óók hierin schromelijk!!

   Daphne werkt zich soort van het apezuur, is nu veelal achter de schermen bezig met olifantenpoep scheppen etc. Niemand kan in de toekomst kijken maar zij is een stukkie veiliger dan de uitzenders en tijdelijke contracters omdat zij een vast dienstverband heeft.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja, helaas bij mij ook al wat de euro betreft, even absoluut geen idee op dit moment aan wie of wat je moet doneren, elke dag komt er wel weer iets anders voorbij, zat vanmiddag voor tv was dierenpark op, denk Wildlands want hadden het over nieuwe mannetjes olifant, had maar één ivoren hoorn, en zo kwamen er nog wat dieren voorbij, best leuk al die achtergrond informatie, maar fijn voor jouw schoonmeisje, alles op dit moment is beter dan je werk kwijt zijn….

    Geliked door 1 persoon

    1. Tja weet je, ik denk : ‘zolang je als goed doel wél geld hebt om bn-ers in te huren om voor jou een promotiefilm te maken…. als je wél geld hebt om duur zendtijd te kopen,als er dan ook nog geld is om dat tig x per dag, 7 dagen in de week, uit te zenden, dan krijg je mijn geld niet want dáárvoor schenk ik het niet .

     Ik weet niet wat je gezien hebt maar in wildlands loopt geen mannetje met 1 hoorn…de enige olifantenbullen die ik ken met 1 hoorn ( wat ik me kan herinneren) zijn Alexander die in All Wetter Zoo in Münster (Duitsland) staat en Chamundi die in Pairi Daiza (België) staat…

     En tja Daphne, wat ik al zei, niemand kent de toekomst maar vooralsnog maakt Daphne zich geen zorgen om haar dienstverband en ik ook niet eignelijk

     Geliked door 1 persoon

     1. Vreemd wat die olifant betreft, gaat om olifant uit Duitsland, en mannetje wat hier was is naar Duitsland, door gevecht was hij 1 slagtand verloren, maar goed het was mooi om te zien hoe zijn verzorgers eerst zijn vertrouwen moesten winnen, en hoe soms de ceremonie is van het paren tussen verschillende dieren…
      Je hebt weer gelijk, als ze zendtijd kunnen kopen, hebben ze het zo slecht nog niet….

      Geliked door 1 persoon

      1. Ik had al wel een ‘stevig’ vermoeden dat je Alexander bedoelde in All Wetter Zoo in Münster omdat de Duitse tv van menig dierenpark tv-series maakt(e) en dat deed de Belgische tv niet van Pairi Daiza.

       En ja Alexander is 43 jaar oud bijna (volgende maand). Vanuit het wild ging hij naar een 2-tal dierenparken in Tel Aviv, toen Münster, Rotterdam, Antwerpen, Amersfoort en terug naar Münster. Is inmiddels 17x vader 😉

       Ja precies dat dus

       Geliked door 1 persoon

       1. Wat een reiziger die Alexander, heb ik op ntr dan blijkbaar gezien dat hij of in Rotterdam, of Amersfoort was, verzorgers(sters) spraken Nederlands, en idd ze gaven gelijk aan dat hij goed beviel bij de dames, een echte bul, zag ook over een beer die eerst nagekeken moest worden voor hij bij de rest in het bos kon, hij verweerde zich niet tegen de wolven, plus het paringsritueel van de panda, erg interessant om te zien..

        Geliked door 1 persoon

        1. Ja klopt.

         Ik juich het vervoer van die dieren niet toe maar voor het fokprogramma is het wel noodzakelijk helaas.

         De dierenparken in het algemeen doen essentieel werk… hoognodig om uitsterven te voorkomen en blijvend te kunnen leren van de dieren en aan de mens want ook dat is verschrikkelijk belangrijk!

         Gelukkig krijgen veel dierenparken in Europa een podium (via tv) om ons te laten zien dat het al lang niet meer “alleen maar…..volksvermaak” is.

         Geliked door 1 persoon

         1. De intentie van alles zag ik direct bij het begin, proberen te zorgen voor zoveel mogelijk nazaten, de beer kwam uit Oostblok, gelukkig was bij de beer alles goed, dus de angst zat tussen zijn oren, en de grote panda”s dat ze gescheiden zijn in China door treinverkeer en er nu groentunnels gemaakt zijn, zodat ze toch bij elkaar kunnen komen…mooi informatief programma..

          Geliked door 1 persoon

          1. Was precies op tijd, echt prachtig hoe ze dieren begeleiden, leiden naar de echte wereld, volgende week gaat het door, plezier om te horen hoe en wat en om te zien…

           Geliked door 1 persoon

  1. Absoluut waar….. dat zal afhangen van de overheid… én niet te vergeten giften van burgers etc want de overheid blijft maar falen…. aan de parken en de verzorgers ligt het zeker niet !

   Geliked door 1 persoon

 2. De foto is lief maar de realiteit knoerhard.
  Dieren kunnen niet kiezen waar ze geboren worden en waar ze terecht kunnen. Dat verplicht de eigenaars/verzorgers om hun uiterste best te doen om al het noodzakelijke (en meer) te doen.
  De overheid zou best meer mogen doen!
  Dikke knuffel ♥

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt helemaal .

   Ik ken veel verzorgers en weet dus hoe het zit vanuit hun perspectief ….daar komen de dieren niets te kort … maar het wordt wel heulmoeilijk als er geen water meer is om in te roeien als de riemen op zijn

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.