Alle goeds komt in 3


Kakel en ik : a) Nijlpaard – & – b) Save Rhino

19 December beschreef ik HIER hoe ik samen met Kakel een “Wildlands Moat” werd van het nijlpaard in Wildlands en de Neushoorn wereldwijd.

 * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ *


Daphne en ik :  a) IJsbeer – & – b) Polar Bears Internation

Gisteren kwam daar een 2e adoptieplan bij doordat ook Daphne het een prachtig plan vond om zoiets samen te doen…
Wij kozen voor de IJsberen in Wildlands en wereldwijd.

* ~ * / * ~ * / * ~ *

Wildlands mocht al 300 adopties regelen, joepieeeee!!!

* ~ * / * ~ * / * ~ *

Op de vraag: “Wat kun je nog meer doen voor dieren in nood?” kan je natuurlijk 1000- én 1 dingen in het kwadraat verzinnen. Wel een vraag die sinds de uitbraak van Corona in toenemende mate door mijn hoofd ging spelen. Naarmate het aantal lockdowns stijgt, de duur ervan als ook de impact, langer en onmetelijker wordt, stijgt de nood en wordt de hulpvraag dringender en dringender.
Wij hebben hier al jaren geleden besloten geen geld meer aan mensen-gerelateerde doelen te geven maar jaarlijks een paar dierendoelen te kiezen. Dit jaar is dat niet anders, zij het dan dat de invulling wel anders is verlopen. De dierendoelen over de grens hebben dit jaar niets gekregen maar de dierenparken in Nederland daarentegen des te meer.
Ik had maar één abonnement dat zijn er inmiddels 6, werd Blijdorpert , kocht loten, kocht diverse items in webwinkels van dierenparken, doneerde via Tikkie-acties, zette crowdfundings op waarvan 1 nog loopt, en probeerde mensen te motiveren om ook hier en daar een eurootje te ‘besteden’, en zo vloog een jaar om waarbij ik meer op de bank zat dan in mijn scoot door een dierenpark rolde.

Niet werkend, geen geld verdienend, een zo goed als lege spaarrekening hebbend maar verder niets te klagen… elke dag een dak boven ons hoofd, een droog en warm bed, eten op de plank, en weldoorvoede eigen veestapel… geen geld-verslindende hobbies bij noch man noch mij dan kun je wel het eea doen als je wilt. Ik wilde en J vond het ook prima, dus ben ik (zijn wij) per vandaag adoptieouder van Witoorpenseelaapje Calli .   

~ ~ ~ ~ ~ Geslacht: Vrouwtje / Herkomst: Particulier
Spaanse particulieren kochten witoorpenseelaapje Cali voor € 3500 bij een fokker. Ze vonden haar wel een leuk huisdier! De eigenaren wisten niet dat het verboden was om, zonder de juiste papieren, een aapje in bezit te hebben. Daar kwamen ze achter toen de autoriteiten op de stoep stonden en Cali in beslag namen. De eigenaren stonden haar vrijwillig af. Helaas kon Cali niet direct naar AAP, omdat de opvang helemaal vol zat. Cali werd daarom tijdelijk ondergebracht op een ander adres. Gelukkig kwam er even later een plekje vrij in onze Spaanse opvanglocatie AAP Primadomus. Net als alle andere dieren die bij AAP binnenkomen, ging Cali voor een aantal weken in quarantaine. Dat is wettelijk verplicht. Het viel de dierverzorgers meteen op dat Cali zich makkelijk wist aan te passen in vergelijking met andere witoorpenseelaapjes. De meeste witoorpenseelaapjes zijn in het begin bang en zenuwachtig, maar bij Cali viel dat reuze mee! Inmiddels woont Cali bij AAP Almere, samen met haar maatje Manilva! ~ ~ ~

Bij een eerstvolgende bezoek aan AAP hoop ik haar dan natuurlijk te mogen bezoeken.

Stg. AAP heeft, net als welk ander dierendoel dan ook, naast geld ook veel andere zaken keihard nodig. Er zijn tal van mogelijkheden om hen te helpen, zelfs als je niet in staat bent letterlijke pegels te schenken, een oude deken op zolder bijv. is voor Stg. AAP, en met name het dier in kwestie dat ‘m krijgt, van onschatbare en onbetaalbare waarde!
Kijk maar eens HIER.

Kortom… Hulp is niet alleen van harte welkom maar ook nog eens broodnodig!!!

10 gedachten over “Alle goeds komt in 3

Voeg uw reactie toe

 1. Mooi zo! Een beest is ook veels te weinig voor jou. 🦛 🐻‍❄️ 🐒 🍀🙃. Ik vind het fijn en positief dat zovelen betrokken zijn op wat voor wijze dan ook. Ik heb inmiddels een onager geadopteerd. Waarom een onager? In juni 2019 wierp een onagermerrie bijna voor mijn voeten een veulen. Ik had niet zoveel met onagers, maar vanaf dat moment heel erg super veel.

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 Als ik meer geld kon missen … dan bleef het hier niet bij …dat klopt wel

   Een onager,,,, dat verbaast me niks, ik kende dat verhaal immers al van je dus die link kan ik wel leggen

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank jullie wel. Ja dat hoop ik ook natuurlijk want alle dierenparken in Nederland zitten in heel zwaar weer en de overheid laat ze in de kou staan.

   Dank jullie wel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: