Van ’t padje af

1) 6 januari 2021
In tegenstelling tot veel mensen ben ik NIET verbaasd over het gebeuren van de afgelopen avond/nacht aan de andere kant van de oceaan. Uiteraard niet tot in details maar ik zat soort van te wachten op een climax ergens voor 20 januari van ongekende orde.

 * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ *

Sociale media staan er bol van, foto’s, filmpjes en wat al niet meer zei komt voorbij.
Elk kamp verwijst verwijten naar het kamp van ‘fake news’, dat waren wij niet, nee hoor écht niet, dat waren zij.

Op filmpjes zie je hoe een geüniformeerde meneer de hekken open doet… volgens het ene kamp een wetsdienaar volgens het andere kamp een als politie-agent verkleedde aanhanger van de ‘bestolenen’.
Wát is fake news?
Wát is écht nieuws?
De bestorming van het Capitool… die blanken die daar binnen konden komen, een blanke die die ene speciale stoel innam.
Ik heb tal van opmerkingen / vragen / veronderstellingen etc voorbij zien komen over ‘wat als’ het gekleurde mensen zouden zijn geweest. De mevrouw die beschoten werd en aan haar verwondingen overleed als eerste van een groter aantal. In een normale (wat is ook nog maar de definitie van normaal?) setting zou de aanstichter gearresteerd zijn onder verdenking van doodslag op zijn minst. In dit geval loopt de aanstichter nog gewoon vrij rond ??? -voor alle duidelijkheid, deze overleden dame is niet zijn 1e dodelijk slachtoffer en ook niet de laatste-

2) Enkele leden van de Nederlande Vuurwerkbranche hebben moeten onderduiken omdat ze doodsbedreigingen etc ontvingen toen zij hadden aangegeven de voorkeur te geven aan gereguleerde vuurwerk-evenmenten in Nederland in de toekomst.

3) a-Belastingdienst wordt BUITEN onderzoek toeslagenaffaire gehouden.
Het houdt niet op, nog steeds geen mensen écht geholpen.
b- Wiebes moet hoe dan ook geld binnenharken voor de door hem afgesloten energiecontracten. Groningen staat op instorten, mensen leven in containers etc. Gaskraan dicht(er) want dicht kan niet, dat kost teveel geld. Friesland en Drenthe zijn de buren, hebben ook gasvelden, hoppa… Kwiebus kan weer graaien. Mensen die daar slachtoffer van worden? Helaas pindakaas eigen schuld dikke bult, hadden ze er maar niet moeten gaan wonen toch?
c- Tata steel , Shell etc betalen GÉÉN belasting voor de vervuiling van ons milieu, ook geen kosten van welke orde ook. Chantagepraktijken… of dit of we verhuizen over de grens, nl overheid, redt je dan maar met weer zoveel werklozen.
d- Er wordt schande gesproken over oa Baudet & Wilders maar wie corrigeert Rutte – de Jonge – Grapperhaus en overig geboefte. Baudet & Wilders zeggen tenminste wat ze vinden / denken ipv het volk stroop om de mond te smeren met een glimlach van oor tot oor terwijl er tegelijkertijd complete messen- & dolkenwinkels in onze ruggen gestoken worden?

Zo maar een minuscuul greepje uit de wanorde van de wereld waarin we leven.
(niet dé top-3 maar gewoon een top-3 want ik laat bewust corona-bagger uit dit verhaal)

Wanorde waar we met zijn allen helaas….. !!! Ja daar heb je dat woord weer !!! ….. ‘samen’….. verantwoordelijk voor zijn.

Monarchie – Democratie – of toch Anarchie???
Of hoe noem je het wanneer je leeft in een situatie waarin de definities van Goed & Fout van plaats geruild hebben? Mondiaal ook nog. We zijn….. !!! Ja daar heb je dat woord weer !!! ….. ‘samen’….. onderweg naar de verdoemenis, is dat gezellig of is dat gezellig.

22 gedachtes over “Van ’t padje af

  1. Nou dát dus …. ik was al niet meer trots op mijn NL afkomst maar trots op het feit dat ik mens ben is er ook niet….

   En dan noemen wij mensen dieren beesten…. nog steeds….

   Ja nou … gelukkig ben ik al dusdanig oud (en ongezond) dat ik al zeer ruimschoots over de helft van het leven ben én dat spijt me niks

   Like

 1. Het is een rare wereld en inderdaad de hele wereld heeft ermee te maken.
  Maar bedenk… je zal maar in de schoenen staan van Rutte en De Jonge. Ik benijd ze niet en veroordeel ze niet. Zou niet durven. Rutte heeft zijn eigen moeder zien verdwijnen achter de muren van een verzorgingstehuis. De Jonge ziet zijn gezin amper.
  Het klinkt alsof Baudet en Wilders iets goeds gedaan hebben de afgelopen 10 maanden… ze hebben alleen maar commentaar geleverd en dan ook nog op alles. Niemand wist iets begin maart en nog steeds is het allemaal onzeker wat goed en niet goed is (gegaan / geweest).
  In Spanje was een complete lockdown, meteen in het begin. Wat heeft dat opgeleverd? Helemaal niks, ze zitten net als iedereen in een 2e golf of misschien wel in een 3e binnenkort, net als in Italië, VK, Duitsland en veel meer Europese landen. Commentaar geven is zo gemakkelijk als je aan de zijlijn staat. Sorry, ik pas ervoor.

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha ‘alles’ nou niet echt hoor, bij lange na niet….
   Maar wel een beetje dat genoeg is om weer lucht te krijgen en dingen op het rijtje zetten.. .(en geschiedenis opslaan want mijn bloggeheugen werkt beter dan dat tussen mijn oren)

   Like

    1. Ergens snap ik dat … ik was ook jaren in die ‘mood’ … ik weet ff zo snel geen nederlandstalig passend woord sorry…

     Nu… sinds een paar jaar heb ik dat een honger naar geschiedenis … en aangezien mijn geheugen enorm faalt de laatste 2 jaar ongeveer … ik er dus helemaal gen invloed op heb wat ik opsla of niet …zet ik het dus hier neer

     echt… idioot gewoon, ik kan geen boek lezen want onderaan de pagina weet ik al niet meer wat er bovenaan de pagina stond… of, hoe vaak ik j niet vraag welke dag het is, of hij vrij is of aan t werk moet, of meer van dat soort ‘domme’ vragen… grmbllll

     Like

  1. Ik meestal ook 😉 maar in dit geval won mijn nieuwsgierigheid het

   Ja dat het al voordat hij uberhaupt aan de macht kwam…en bizar genoeg heeft hij nog zeker zo’n 30 miljoen aanhangers, bijna 2x zoveel als de inwoners van ons land

   Like

 2. Kakel

  De getroffen ouders van de toeslagenaffaire gaan in hoger beroep. Hopen dat het OM alsnog tot vervolging over gaat.
  Nederland als LAATSTE land binnen de EU aan het vaccineren. Met die de Jonge verbaast dat me niets. Hij maakt fout op fout op fout. Regering is vooruitzien maar dat kan hij niet.
  De bestorming van het Capitool kan hier ook gebeuren. Populisten zat.
  Dikke kus ♥

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ik hoorde het… hoeveel kansen maken ze denk jij? Kwiebus kotste zopas in het nieuws nog onzin uit dat zijn vertrek niet zou bijdragen aan verbetering ofzoiets

   Jah… .in die zin verbaast niets me nog…. ik overweeg heeeeeeeeeel sterk (toenemend) toch mijn stembiljet te gaan gebruiken de komende mogelijkheid ipv het honend weg te gooien in het ronde archief dat onder de brievenbus staat, zoals ik al 20 jaar doe inmiddels

   <3<3<3

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.