Gerry

Zwijmelen op Zaterdag ~ 425 ~ 9 januari 2021
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ † 20.12.20 ~

Toen ik geboren werd was mijn neef Gerrie één van de eersten die mij in de armen had, zo’n jaar of 15 ouder was hij, als ik het me goed herinner. Hij is zelf jong overleden, ik herinner me dat het in het jaar was dat ik in verwachting was van zoon in 1990. Neef Gerrie was de zoon van mijn lievelingsoom en -tante waarover ik al vaker schreef.

Een paar dagen terug dook hij op in mijn gedachten en zag ik beelden over mijn netvlies schieten vanuit een ver ver verleden. Hoe dingen elkaar kunnen oproepen zonder dat ze ook maar het geringste met elkaar te maken hebben blijkt ook hier weer. Alles kán leiden tot het opentrekken van een laatje uit je herinneringenkast.

In dit geval is dat het nieuws dat Gerry Marsden was overleden op 78-jarige leeftijd. Gelijk dook een bekend nummer van hem en zijn band (die oorspronkelijk The Marsbars heette tot dat de snoepfabrikant zich daar niet mee akkoord verklaarde) in mijn hoofd op. Maar aangezien ik dat nummer niet meer kan horen -naar mijn idee  véél te zeer uitgemolken- ga ik dat nummer niet plaatsen. Ik kies voor één van de vele andere nummers die Gerry en zijn band ‘The pacemakers‘ uitbrachten in mijn geboortetijd.

R.I.P. Gerry Marsden

30 gedachtes over “Gerry

 1. Leuk! Ik wist niet dat dit van Gerry was. En de Pacemakers is eigenlijk net zo’n vreemde naam als de Marsbars. (wist ik ook niet). Zou dat hartopganghoudtdingetje toen al uitgevonden zijn? Een fijn liedje met de eeuwige en onbeantwoordbare vraag: Hoe dóe je dat, mij verliefd op je laten zijn? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Huh? Ik kan jou iets leren? Goh, ‘k val toch bijna van mijn bank af *grinnik*

   ja vast….. Captain Kirk had in de jaren 60 in Star Trek toch ook al een mobieltje …

   ehhhhhhhhh ik zeg maar zo ik zeg maar niks, wel zo verstandig 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. een heerlijk nummer , en mij zelfs bekend , als ook de band
  ja herinneringen poppen zomaar op , ik had het vorige week , zag ik een naam van een bekende rivier , en zat ik gelijk weer in Canada van de ’70ties hihi
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

   1. ja ik luisterde vroeger ook wel muziek 😁
    in een pps tref ik de grensrivier usofa en Canada , ” vlakbij ” waar ik toen woonde hihi bergen herinneringen gelijk
    ik was fietsen al , beweging gehad en visje gehaald

    Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk nummer al is de reden van plaatsen niet zo leuk. Ik zing het zo nog mee, ik was 13 en het was een fijne meezinger. Heel goed te verstaan qua Engels, soms verstond ik maar heel weinig van sommige liedjes in die tijd en als ik nu hoor hoe ik dat meezong/zing moet ik daar vreselijk om lachen. Mooie keuze. Ik word verwend vandaag met al die mooie oude nummers uit mijn tienertijd! Zwijmelen blijft leuk hè!!! Dankjewel! X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt.

   Haha ja het fonetisch meezingen… dat deed ik ook maar dan op liedjes van tavares, hot chocolate en abba 😉

   Nou je zult het wel verdienen dan toch 🙂

   Ja absoluut (zelfs voor iemand die niet meer goed muziek luisteren kan verdragen zoals ik)

   x

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat me opvalt is dat in die tijd de nummers vaak maar héél kort waren, maar natuurlijk ook bij mij helemaal nostalgisch. Van de band wist ik niet zoveel, eigenlijk alleen de naam , maar dat deed er niet zoveel toe vroeger. Alleen van de groepen waar ik LP ’s van kocht wist ik meestal wel iéts , maar ook niet heel veel. Het ging er maar om dat ze goede muziek maakten toch?

  Geliked door 1 persoon

    1. Haha ja …. en toevalligerwijs zat ik me gisteren nog af te vragen hoe dat vroeger ging met mijn pickupje, ik herinner me nl niet dat er een snoer en stekker aanzaten maar at moet wel toch eigenlijk?

     Like

 5. Kakel

  Dat is de kracht van muziek. Het kan troost bieden of je aanslingeren. En het brengt herinneringen boven. Er zijn duizenden boeken over geschreven maar hoe herinneringen werken, valt niet te bewetenschappen. Ergens wel een troost, anders zou ik willen dat er dingen uit me geknipt konden worden. Lijkt me verlossend.
  De Marsbars 😀 😀 Groot gelijk dat Gerry de naam heeft veranderd in The Pacemakers. Lekker muziekje om naar te luisteren! En je had even een bijzondere ontmoeting met je favo neef.
  Dikke liefs ♥

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.