Opgeven is geen optie

Zwijmelen op Zaterdag ~ 428 ~ 30 januari 2021
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ † 20.12.20 ~

Je ziet actrice Rebecca Ferguson maar je hoort zangeres Loren Allred

 

Soms worden er mensen geboren die zo getalenteerd zijn dat ze op meer dan 1 vlak een beroemde wereldburger worden. Op wie dat onder meer van toepassing is werd geboren in Sidney (Australië) op 12 oktober 1968.  De rollen waarin ik deze meneer ben tegen gekomen de afgelopen 20 jaar waren zeer uitdagend door hun diversiteit en hij zet het altijd weer neer alsof hij hetzelf is ipv een acteur die een rol speelt.  Ik was dus al fan maar toen hij in 2012 ook nog Jean Valjean ging spelen in mijn favoriete musical was het cirkeltje ronder dan rond. In 2017 kwam daar “The Greatest Showman” in beeld en zat ik dus 4 januari 2018 op de releasedatum in de bios. (hem lukt wat maar weinigen lukt, mij in een bios krijgen.)

Vorige week plaatste ik in Zwijmelen 2 nummers die, voor mij dan, onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Puur gevoelsmatig want dat is verder nergens op te baseren. Het deed me dan ook goed te lezen dat er bloggers waren die diezelfde emotie erbij ervoeren.

Hetzelfde doe ik vandaag maar dan met 3 nummers uit The Greatest Showman met Hugh Jackman. 3 nummers die allemaal passen in de context van de titel die ik vandaag koos want we zien al bijna een jaar die uitdaging op ons bord liggen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, week na week na week… en niemand weet hoeveel weken we nog moeten …

 

Gespeeld & gezongen door Keala Settle

 

Natuurlijk kan ik niet de man over wie ik al schreef achterwege laten … Hugh Jackman

 

Ik plaats nu geen liedteksten want die staan allemaal in de video’s … Het zijn maar 3 van veeeeeeel meer schitterende nummers uit deze film/musical. Natuurlijk ben ik me bewust van het feit dat het een kwestie van smaak is maar toch… als je houdt van geschiedenis, van zang en dans, visueel maken van emoties, overlevingsstrijd met veerkracht op voor ieder unieke wijze.. .ga het dan alsnog zien.

Voor hen die deze film/musical, of het verhaal erachter, niet kennen:

Toen P.T. Barnum nog jong was, ging hij met zijn vader Philo, een kleermaker, naar hun vaste klant: de familie Hallett in New York. Hij wordt verliefd op hun dochter Charity. Na een paar jaar komt haar vader erachter dat er iets tussen Charity en de kleermakersjongen bloeit en besluit haar naar een meisjesschool te sturen. Ondanks de afstand houden ze contact via brieven (A Million Dreams), maar ze zien elkaar pas weer als ze volwassen zijn (A Million Dreams reprise). Charity en Barnum trouwen uiteindelijk en krijgen twee kinderen: Caroline en Helen. Charity is gelukkig met hun leven maar Barnum wil meer.
Wanneer Barnum wordt ontslagen, besluit hij een eigen bedrijf te beginnen. Hij leent geld bij de bank en koopt van de lening “Barnum’s Curiositeitenmuseum”. Hij maakt wassen beelden en creeërt zo een tentoonstelling die iedereen kan bezoeken. Helaas loopt de kaartenverkoop niet zo goed en moet hij sluiten. Zijn kinderen geven hem advies om iets levendigers tentoon te stellen. Door deze raad van zijn dochters besluit hij op zoek te gaan naar freaks (Come Alive). Dit zijn mensen die niet geaccepteerd worden door de maatschappij door hun uiterlijk. Hij maakt een show die erg populair is onder normale burgers. Maar dat is hem nog niet genoeg. Hij wil ook populair worden bij de hogere klasse. Dan hoort hij van een goede toneelschrijver, Phillip Carlyle. Hij slaagt erin om hem te overtuigen dat zijn circus heel groot zal worden en er dus veel geld aan te verdienen valt. Na een tijdje stemt Phillip ermee in om samen te werken (The Other Side). Phillip wordt verliefd op Anne Wheeler, een Latijns-Amerikaanse trapeze-artieste, maar hij slaagt er niet in om zijn gevoelens te verbergen. Hij vertelt Anne hoe hij zich voelt, maar dat pakt niet zo uit als hij had gehoopt. Anne vindt dat hij niet zo dom moet doen. Zij is een freak, en dat betekent dat ze nooit een normaal leven zullen leiden (Rewrite the Stars).
Tijdens hun reis naar koningin Victoria ontmoet Barnum Jenny Lind, een beroemde Zweedse operazangeres. Barnum weet haar ervan te overtuigen om op te treden in Amerika met hem als manager. Jenny haar eerste optreden is een succes (Never Enough). De hogere klasse is helemaal in de wolken van haar stem en hierdoor ook onder de indruk van Barnum. Er ontstaat een afstand tussen Barnum en zijn voormalige groep artiesten. Hij ontwijkt hen en de artiesten voelen zich buitengesloten. De artiesten worden ondertussen geïntimideerd door een groepje lokale burgers. Na de afwijzing van Barnum besluiten ze zich tegen hen te verzetten (This is me).
Charity en haar dochters blijven thuis (Tightrope) wanneer Barnum met Jenny besluiten om op een Amerikaanse tournee te gaan. Terwijl Barnum op tournee is, begint Jenny verliefd te worden op Barnum, maar wanneer hij erachter komt en weigert om verder te gaan, zegt ze de tournee af en kust hem aan het einde van haar laatste show, gefotografeerd door de pers (Never Enough reprise). Barnum keert terug naar huis en vindt zijn circus in vlammen, veroorzaakt door een gevecht tussen demonstranten en de groep artiesten. Phillip, die Anne in de brand had proberen te redden, niet wetende dat ze al was ontsnapt, wordt gered in de chaos door Barnum maar is ernstig verwond. Alles is opgegaan in as. De annulering van de Amerikaanse tournee en de publieke intimiteit van Barnum bereiken ook New York, waardoor de bank zijn huis afneemt en Charity besluit met Caroline en Helen terug naar haar ouders te gaan. Depressief begint Barnum te drinken in een pub. De groep artiesten onder leiding van Lettie Lutz vindt hem daar en overtuigt hem om het circus te herbouwen. Barnum heeft een openbaring die hem doet beseffen dat het circus niet alleen een attractie was om geld te verdienen maar ook een huis en familie was voor de artiesten, een huis dat ze eerst nooit hadden (From now on). Ondertussen wordt Phillip wakker in het ziekenhuis met Anne aan zijn zijde en ze delen dan een intiem moment.
Barnum vertrekt halsoverkop en gaat naar Charity om zijn spijt te betuigen. Na een gesprek accepteert Charity zijn excuses en besluiten ze hun relatie weer te herstellen. Als de hele groep bijeen is, spreken ze af het circus weer te herbouwen. Omdat het herbouwen op de huidige plek te duur zou zijn, richt Barnum een openluchttentcircus op bij de kade. Dit vernieuwde circus is een groot succes. Na de eerste show (The Greatest Show reprise) geeft Barnum de volledige controle aan Phillip zodat hij de tijd die hij gemist heeft met zijn familie kan inhalen.

36 gedachten over “Opgeven is geen optie

 1. Wat een mooi verhaal. In musical zullen we elkaar niet heel snel vinden. Maar je verhaal en je ‘geef niet op’ vind ik mooi! We zijn er nog lang niet met de corona. Gisteren het bericht gekregen dat het concert van Nightwish wat op 4 mei zou zijn uitgesteld is naar december. Maar voor december geloof ik er ook nog niet in.

  Geliked door 1 persoon

  1. ja hè.

   Dat geeft niks, jij vindt mij niet bij Nightwish en dat is allemaal oké 🙂

   Ik weet het niet, ik weet wel inmiddels dat ik nu niet meer zo snel ‘ja kom maar op’ tegen die prik ga zeggen… ik heb geen zin in grote(re) drama;s doordat iemand er met mijn / of die van man / identiteit er vandoor gaat ….en zeker niet in een land waarin rechtspraak kromspraak is en de daders als slachtofffers behandeld, en de slachtoffers als daders, worden

   Like

 2. Met de stemmen is helemaal niets mis. En voor “musicalbegrippen” ( je kent me) zijn de nummers zeker niet slecht maar het meest ben ik toch onder de indruk van je japon van de dame in eester video…. ik wil óók! 😉

  Geliked door 1 persoon

    1. ja en nee… .je moet het ook niet dragen als je je huishouden doet of naar de drukkerij gaat .. maar naar de schouwburg, dát is een gepaste setting

     Like

     1. Wat kleding betreft had ik in de middeleeuwen wille leven, maar dan natuurlijk behorend bij de gegoede burgerij! Maar alléén voor de kleding want de sanitaire opties uit die tijd kunnen me minder bekoren.

      Geliked door 2 people

 3. ha die Melody
  je doet iemand doen dromen van mooie gewaden hihi
  ik wil jou wel zien rijden naar Mexica 🙂
  en foto’s maken , zelfies dus van hoe je de muur afbreekt hihi
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel

   Jah is niet zo moeilijk, daar zijn de meeste vrouwen wel gevoelig voor hoor …. om de beurt hè, rijdn en foto’s maken, ik ga natuurlijk niet in mijn uppie muts

   dank u, hetzelfde

   Geliked door 1 persoon

   1. petje voor jouw hihi
    er is geen weg die kant op 🙂
    en laat die kl*jo zelf de muur maar afbreken , de bouw is trouwens al een tijdje gestopt
    jullie mogen dromen hoor van die mooie gewaden hihi
    mazzel

    Geliked door 1 persoon

  1. Ja hè… .als je inderdaad het geheel hebt gezien kun je nog makkelijker verbanden leggen
   (film- musical… 2 in 1 in dit geval hoor)

   Hij is te zien bij Disney (als je dat hebt) of voor 2.99 bij Pathé te huren

   Like

   1. Oké. Ik.geloof dat ik Pathé heb op de tv.
    Moet ik wel ff uitzoeken hoe dat gaat.

    Ja precies die verbanden leggen kan ik niet zo goed omdat ik bijna geen enkele tekst versta bij zang. Waarschijnlijk een gehoor kwestie..ken ik het verhaal dan gaat het iig al beter.

    Geliked door 1 persoon

 4. Mijn hoofd staat op het moment er niet naar om het hele verhaal te lezen. Maar het eerste nummer vind ik prachtig… ja en die jurk ook. Die zou mij ook wel staan… helaas heb ik dat soort feestjes niet meer, om zo iets aan te doen!! Met Corona zullen wij mee moeten leren leven, want dat zie ik niet meer weg gaan. Maar met betere vaccins kunnen wij er ons tegen wapenen. Fijn weekend!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat spijt me voor je meis, hopelijk breekt er snel een ‘lichtje’ door dat verlicht letterlijk en figuurlijk.

   Jah hier ook niet meer aan de orde… maar dromen kan alitjd 😉 Die kan niemand je afnemen toch, zelfs corona niet.

   Vaccins… beter of slechter…. laat men eerst maar eens laten zien het vertrouwen van het volk te verdienen en bovendien, zolang ik geen garanties zwart op wit krijg dat mijn gegevens veilig zijn laat ik me niet inenten… Ik heb geen zin in problemen na een identiteitsdiefstal, zeker niet in een land waarin het slachtoffer altijd dubbel het bokje je en de dader gepamperd wordt en als ‘slachtoffer’ de gouden lepel in de mond krijgt

   Dank je wel, jij ook

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.