Als zij

Zwijmelen op Zaterdag ~ 429 ~ 6 februari 2021
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ † 20.12.20 ~

…glimlacht…

Met het nieuws van gisteren dat zij stoppen kan ik het niet nalaten mijn invulling wederom (net als vorige week) te wijzigen.
Zoeken naar welk nummer ik dan van deze groep kies hoef ik ook niet want ik ben niet zo’n fan die gelijk meerdere titels kan opnoemen, er is er maar eentje en die popte dus ook gisteren gelijk op toen ik het nieuws hoorde en dus deel ik het vandaag met jullie en wens ik de heren heel veel sterkte, met name de heer die ongewild de aanleiding voor deze ingrijpende beslissing is.

… en een andere glimlach…
In meer of mindere vorm, wat maar de rol vergde… op de gezichten van medespelers van Christopher Plummer in de legendarische musical-film The Sound Of Music.
Roept ook een glimlach bij mij op want zo’n kleine 20 jaar terug, 2002 om precies te zijn, zat ik bij de versie van Joop vd Ende in Scheveningen met de (toen al én nog steeds) ongeëvenaarde Maaike Widdershoven als Maria die in de versie van Albert Verlinde in 2014 terugkeerde maar dan als Moeder Overste.
Gisteren, 5 februari, overleed Christopher Plummer op 91-jarige leeftijd. R.I.P.

46 reacties op ‘Als zij

 1. AnneMarie

  Edelweiss, dit is een echte zwijmel. Kan er nog ontroerd van worden en zou de film wel weer eens willen zien.
  Heb het nieuws van beide gehoord. Ik denk dag we oud worden, er sterven te veel idolen, iconen en beroemdheden om ons heen. 😧😧

  Geliked door 1 persoon

 2. rietepietz

  Heel triest nieuws ja, maar voor een oude rocker is hij dan toch nog op leeftijd. Wat mij betreft is dit zeker niet hun beste nummer.Ik houd meer van de nummers uit hun begintijd, maar dat doet niets af aan hun mooie staat van dienst in de popwereld.
  Bij edelweiss kom ik ook niet verder dan “het stoort me niet” maar oke, het kan niet iédere week feest zijn hé! 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Melody

   Ja klopt. Ik noem dit ook niet hun beste nummer, en eerlijk gezegd weet ik niet eens welke dat wel is in mijn optiek want ik was niet fan al draaide ik de radio uit uit, ofzo als ze voorbij kwamen… dit nummer is me gewoon bijgebleven dus daarom viel mijn keus hierop.
   Hun staat van dienst is ontegenzeglijk groots!
   Die ziekte is afschuwelijk… ik heb een heel goede kennis weg zien kwijnen een jaar of 6 terug. Een heer pur sang, zo’n mooi mens van binnen en buiten en daar bleef niets van over. bah.

   Dat vermoedde ik al wel en is natuurlijk vollledig oké.

   Like

 3. Regenboogvlinder

  Er zijn al veel iconen in de muziek weg. Edelweiss is leuk om weer te horen.
  De Golden Earring is een band uit mijn jeugd. Daar heb ik wel herinneringen aan. Geweldige muziek en knap dat ze tot nu toe nog steeds optraden en met veel plezier. Heel erg dat ze nu gedwongen moeten stoppen door de ziekte van George. Mooie keuze dit nummer!

  Geliked door 1 persoon

 4. Haba

  Edelweiss , ja dat is een tijd geleden , we worden oud. Maar ik haal vaak aan wat mijn tante placht te zeggen : “Wie niet oud wil worden, die moet dan maar jong sterven” een waarheid als een koe natuurlijk. Maar ik denk dat het belangrijk is hoe een mens oud wordt, zolang je redelijk gezond bent en nog volop geniet van het leven en de mensen om je heen, is dat toch anders dan mensen die dat allemaal niet kunnen.
  Fijn weekend gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Melody

   Ja inderdaad… Een tante van mij zei altijd ‘die niet oud wil worden moet zich jong ophangen’ lijkt er dus wel op

   Gezond ja graag maar dan plots sterven is ook raar, zeker voor de nabestaanden…. er is geen goede manier denk ik want we moeten het doen met hoe het zal gaan.. al beni k wel blij met de ‘(groeiende) ruimte om er zelf een stem in te hebben,

   Like

 5. Rebbeltje

  Ha mijn pa zei altijd
  Iedereen wil oud worden maar niet oud zijn
  Oja the Golden Earing…vind de muziek wel leuk, maar ben geen echte fan 😉
  En ja de sound of music daar zijn we mee opgegroeid…maaike kon mooi zingen 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 6. skar58

  Je hebt weer leuke muziek voor een ieder geplaatst, dat je niet echt een fan van de Earring bent vind ik niet vreemd, van het musical liedje is wat logischer……
  De ziekte van Earring lid is best wel bijzonder dat hij nog ALS krijgt op 72 jarige leeftijd, verschrikkelijke, ongeneselijke ziekte nog steeds, zag het bij een man tegenover mij, was in de 50, maar na iets meer dan een jaar was het al gedaan, dus denk dat met 72 nog sneller gaat….
  Christopher Plummer een enorm goede acteur, welke rol hij ook kreeg toebedeeld, maar met het behalen van 91 jaren denk ik niets te klagen…..

  Geliked door 1 persoon

  • Melody

   😉 Dank u zeer meneer. Leuk u weer te mogen begroeten hier.

   Klopt allemaal wel … ALS kan sluimeren dus niet zo heel snel ontdekt worden in 1e instantie maar als het eenmaal actief is gaat het snel

   Ja dat klopt ook wel …

   Geliked door 1 persoon

  • Melody

   Hallo Willy, allereerst welkom en dank je wel voor je reactie.

   Je hebt uiteraard gelijk want als we van iets zeker kunnen zijn is het wel dat het een begin en een eind heeft

   Groeten terug

   Like

  • skar58

   Idd het begint eigenlijk vrij onschuldig, man liep gewoon wat me voet te trekken, en toen kwam het slechte nieuws, nog stamcel geprobeerd in Oekraine, doen ze hier niet, weg gegooid geld, maar goed in hun cultuur betaalt toch iedereen mee, in ieder geval geen fijn gezicht hoe je een ”gezonde man” dan enorm achteruit ziet gaan…

   Geliked door 1 persoon

 7. Ineke

  ja, allebei, de glimlach en de sound, voor mij bekenden nrs. de hagenezen, samen luisteren met mijn oudere neef, later 10 jaar later, met Wim. En de sound of music meezingen met mijn moeder, heerlijk. Met Kerst nog veel later met de jongens, en ze waren onder de indruk, vooral de laatste scenes. xxxliefs

  Geliked door 1 persoon

 8. Rikit

  Ik ben nooit fan van ze geweest, het is in mijn jeugd niet echt op mijn pad gekomen. Ik dacht dat ik ook geen nummer van hun kende buiten Radar Love… maar vandaag heb ik er toch enkele gehoord en zijn er blikken van herkenning😊 Zo zie je maar weer! Christopher Plummer bekend van vele rollen, ik vond het altijd een leuke man om te zien.

  Geliked door 1 persoon

 9. Kakel

  Dat filmpje van Golden Earring heb ik altijd een ranzig en seksistisch gevonden. Nooit fan geweest van de groep. Vreselijk dat er nog geen medicijn tegen ALS is.
  Wat een zwijmel met de Sound of Music. Goed dat er geen mondharmonica bij wordt gespeeld (-:
  RIP.
  Dikke liefs ♥

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.