1000-Vragen-aan-mezelf

1000 Vragen aan jezelf #20

Bij Satur9 kwam ik het tegen…

St@@rtje startte met mij

Ik startte 5 oktober HIER  

 

Deel #20 kent de volgende 10 vragen:

 


191. Neem je vaak het initiatief?
Ja

192 Aan welk huisdier heb je goede herinneringen?
Sinds april 1984 zijn wij niet zonder geweest. Het ene na het andere asieldier kwam hier binnen en bleef hier tot diens levenseinde. Allemaal rugzakjes – identiteiten – karakters – gebruiksaanwijzingen. Allemaal zo verschillend met één overeenkomst: behoefte aan veilige liefdevolle warme gouden mand.
Elk dier uit die -tot dusver- 30+ koppige groep:
hond: Rakker-Joerie-Kobus-Gismo-Loa-Noah-Brego-Vanyar–
–kat: Sjors-Sjimmie-Tommie-Timmie-Dropje-Kwibus-Tijger-Bonnie-Lapje-Blackie-Silver-Moppie-Peter-Rooije-Leutje-Lucky-Precious-Frodo-Gandalf-Largo-Bilbo-Pippin-Merry–
roept goede herinneringen op.

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?
Ja natuurlijk
Nee natuurlijk niet
Wat is de definitie van genoeg??

194.  Blijf je altijd wonen waar je nu woont?
Nee. Als ik mijn zin had gekregen waren we hier al weg geweest maar het compromis is gevonden in het feit dat ik wacht tot man met pensioen gaat, dus over een jaar of 3 ongeveer. Afhankelijk van of, en hoe, onze levensvlag er dan nog bij hangt, als die nog hangt want met het landelijk wanbeleid weet je het natuurlijk nooit.

195. Ben je gevoelig voor kritiek?
Nee waarom zou ik? What joe sie is what joe get, teek it or lief it.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?
Nee waarom zou ik?

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?
Ik heb geen verplichtingen meer, dus is alle tijd mijn tijd dus tijd voor mezelf nemen is niet meer aan de orde.

198. Waar had je het laatst de slappe lach om?

199. Geloof je alles wat je denkt?
Uiteraard, anders zou ik het niet denken. Mijn gedachten betwijfelen laat ik wel over aan me, myself and I, hebben die ook wat te doen, anders vervelen die zich zo nu ze door corona toch thuis moeten blijven omdat ze maar met 1 persoon op bezoek mogen bij een ander en ergens anders gezamenlijk niet meer welkom zijn.

200. Welk feest was legendarisch?
Ik haat niet want dat kost mij energie, daar ben ik niet rijkelijk van voorzien dus ga ik het niet aan haat verspillen maar ik ‘haat’ feestjes. Ik kom er dus niet, maak er nooit deel van uit ook etc.
Legendarische herinneringen heb ik genoeg maar niet van de feestelijke aard.

-ps… 1/5 deel zit er nu op…

48 gedachten over “1000 Vragen aan jezelf #20

 1. Die hond op de kast is leuk! Ik vroeg me af wanneer ik voor het laatst de slappe lach gehad heb. Dat was in 2004! In Leuven. Een echte originele slappe lach die niet stopt ook al wil je dat heel graag en nu nog als ik eraan denk moet ik weer lachen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉

   De slappe lach hebben we veel veel veel veel te weinig !!! Ja dat klopt, dat ik heb bij deze foto kreeg komt omdat ik deze foto kreeg aan het eind van een hele reeks , snel op elkaar volgende, oneliners die op zich ook heel humoristisch waren… dus deze foto in zijn eentje had het niet echt voor elkaar gekregen

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik kreeg ook de slappe lach van die hond. Mooie opsomming van je ‘dierentuin’ thuis. Op naar mans pensioen. Komt helemaal goed.
  Je bent positiever dan ik in dit geval. Ik plaatste bij 300. Lieve help, ik ben nog niet op een derde 😃Duizend is veel. Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuke vragen er weer. Namen van honden en katten zijn leuk. Genoeg op de bank jij? Haha. wat een vragen zijn dit. Foto is zeker leuk. Lijkt op kat. Hond kan amper daar zitten. Grappig hoor! Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

    1. Heeft wel wat discussies en tijd gekost maar ondertussen is man om ….naarmate de tijd vorderde nadat hij 2 nieuwe knieën kreeg en het ongemak toch minder klein werd dan hij op voorhand verwacht had … en ik hem kon overtuigen dat wij niet jonger maar ouder worden en onze gezondheid dus ook niet beter gaat worden maar slechter … ging hij uiteindelijk akkoord met de verhuizing naar een flat

     Geliked door 2 people

     1. Soms is er inderdaad tijd nodig om die dingen te laten bezinken. Het is niet altijd makkelijk om te leren leven met je “beperkingen”, of met de gevolgen van ouder worden.
      Het is één van de redenen waarom wij ook weg willen hier, een huis met drie verdiepingen is verre van ideaal als je wat ouder wordt. En het is veel te groot voor ons twee. Maar een appartement wordt het voorlopig nog niet.

      Geliked door 1 persoon

      1. Ja klopt…. wij hebben ook een huis met 2 etages (of 3, het is maar hoe je het bekijkt) .. .en ik kan steeds minder omdat mijn lichaam op meerdere niveaus verrot is dus man moet meer en meer doen… en nu hij nieuwe knieen heeft en merkt dat dat niet zo gaat als hij zou willen …tja…

       nou jah, voor alles is een tijd he…

       Geliked door 1 persoon

       1. Zo is dat. En dat moet je leren accepteren, gelijk hoe. Zeuren helpt niet.
        Ik neem medicatie waardoor trappen lopen ellendig is (of bergop wandelen, of bergop fietsen), dus ja, waarom dan 3 verdiepen hè. Om 2 en 3 leeg te laten staan? Ik dacht het niet. (we hebben hier ooit met 6 gewoond)

        Geliked door 1 persoon

  1. Jahoor, jij wel 😉
   Alles mag gevraagd worden…. (zie mijn welkom… )

   Onze jeugd woont in Emmen, schoondochter werkt in mijn 2e thuis = Wildlands… ik wil op loop – of fietsafstand van Wildlands wonen… dus Emmen… en ik wil naar een flat, geen huis met trappen meer, geen tuin meer en zeker geen koopwoning meer

   Geliked door 1 persoon

 4. 191, 195 en 196: helemaal mee eens!
  Joris en ik hebben amper onze bruiloft gevierd, zo “verzot” zijn wij op feestjes.
  Goh, al 200 vragen beantwoordt….
  Eens hoop ik te verhuizen naar een plek waar het nog stiller is.
  Op vijf verschillende blogs zag ik het filmpje van Koot & Bie over de eenbenige schaatser. Alle vijf keren heb ik geschaterd.
  Dikke knuffel liefie 💟

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 Wist ik wel 😉

   Ja joh, goh, en jij hebt al op 200 gereageerd ook 😉 Is dat wat?!

   Ja dat filmpje zag ik ook, ik zie daar de humor niet zo van in maar ja ik ben ook nooit van die mannen geweestdus tja …

   Zenkjoezwietiealsjoentjoklat <3<3

   Like

 5. Al net zo’n dierenpension als hier. In het verleden dan. Wij hadden ook een Doerak, Kobus,, Gismo en Sjimmy. Voor de rest een Midas, Keesje, Japie, Saar, Balthasar, Siepie, Sipke, Sarina, Sayra, Suckeltje, Smurf, Max, Tibo, Esse, Olda, Onneke, Odeke, Odhilde, Poen en dan nu nog Mijntje.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.