Joh?

ANWB-KLOOTZAKKERIJK

Dat je als kaaskop in dit land dé ideale melkkoe bent weet ik natuurlijk al lang… ik roep af en toe dat ik al lang niet meer naïef ben omdat ik best wel al heel vaak een tik op de neus kreeg… Nou kennelijk waren al die tikken én niet genoeg in aantal én niet pijnlijk genoeg.

Was ik sinds juni weer de trotse eigenaresse van een zilveren ros op 4 vielen staat ie nu sinds afgelopen vrijdag in de garage en kan die opgehaald worden door een sloper en vervoerd worden naar een autosloopbedrijf (indien wij niet zouden kiezen voor de kostbare reparatie)

Zondag:
Vorige week zondag… de 7e… sprak ik met Daniëlle af de dinsdag (de 9e) naar Emmen te komen om in het voormalige dierenpark te gaan wandelen en foto’s te maken van de sneeuw. Dus maandagavond zegt Joop; “ik zal ff kijken of jouw auto wil starten want met de kou enzo… dus Joop pakt de sleutel en komt even later binnen en zegt: “ik bel morgen ff de anwb want ik krijg ‘m niet aan de loop”.
(Joop weet heel veel van auto’s, vroeger (pre-computer tijdperk kwamen onze auto’s nooit in een garage want hij deed alles zelf, zelfs de auto’s van vaders, zwagers, broer en buurmensen etc deed hij)

 

Dinsdag:
De volgende ochtend voor 9 uur de anwb gebeld, ruim een uur later kwam er iemand. Die prutste wat en na enige tijd met veel donder en geweld draaide de motor van mijn auto (zoveel lawaai dat ik er wakker van werd zelfs).
‘dit is niet goed… de distributieriem is van het wieltje af, die moet er terug opgezet worden, kan ik niet doen, moet in een garage, dus ik regel een sleper’… spreekt die monteur met Joop af alvorens hij vertrekt.
Wij wachten de rest van de dag.
Begin van de avond ga ik via facebook in een privegesprek vragen naar de stand van zaken daar sleper in geen velden of wegen te bekennen was.
Ik moest niet zo ongeduldig zijn en ik kon toch zeker wel begrip opbrengen voor het feit dat mensen die onderweg pech kregen voorrang hadden?
Nou? Nee? Waarom zou ik?
Na veel 5-en en 6-en zou de sleper de volgende dag komen om 13.00 uur.

Woensdag:
De dag verliep wachtend… al wat er kwam, geen sleper…. aan het eind vd dag wederom contact gezocht… meermalen. ‘het is druk’, ‘we zijn onderweg’, ‘nog even geduld’, ‘het is extreem weer’ … en meer van dat soort ‘excuses’  voor de vertraging.
Joop kreeg aan de telefoon op een gegeven moment zelfs te horen dat het onze eigen schuld was dat we zaten te wachten want de sleper zat op ons te wachten dat wij contact met hem zouden opnemen om een weghaalafspraak te maken… (eh?)
Uiteindelijk ik een opmerking op twitter geplaatst in de context van dat je als klant natuurlijk een idioot bent om uit te gaan van service als je al 30 jaar een trouwe abonnee bent. Per kerende seconde had ik reactie, keurig en vriendelijk werd ik te woord gestaan (het kan dus wel) en de afspraak werd gemaakt dat er de volgende dag een sleper zou komen om 2 uur en dat ik moest bellen als die er om 3 uur nog niet was.

Donderdag
Een paar minuten voor 3 (jawel) kwam daar een sleper (niet de anwb… maar een bedrijf dat daarvoor door de anwb ingehuurd bleek te zijn).
Met vereende krachten werd mijn auto op de sleepwagen gehesen en naar onze garage gebracht. Daar werd beloofd dat er naar gekeken zou worden en dat we er wel van zouden horen.

Vrijdag
Halverwege de ochtend kreeg Joop telefoon van de garage en dat wat ik voorspeld had kwam uit. Mijn auto naar de gallemiezen. Ja dus… heel de motor bleek aan gort gedraaid, er moet dus een nieuwe (of gereviseerde) motor in, bijna 3.000 euro.
Dus Joop belt met de anwb en legt de situatie uit. Er volgen meerdere telefoongesprekken en uiteindelijk krijgt hij dan de leidinggevende van de betreffende monteur aan de lijn (ja tuurlijk, maak dat de kat wijs) en die vertelt dat de monteur zei dat bla bla bla. maar goed, men zou een expert sturen om te kijken dus we zouden er nog wel van horen.
– – – Oftewel… wij als particulier tegen een bedrijf… het bedrijf dat een expert inhuurt, dat die expert betaalt… tegen een particulier die zo idioot was vertrouwen te hebben in de expertise van die meneer die zich anwb-monteur mag noemen en niets filmde etc … ik wist dus vrijdag al dat wij weer het bokje zouden zijn – – –

Zaterdag – Zondag – Maandag
Rug in het slot – ondergetekende schijt hopen geluk

Dinsdag
Week verder…  auto nog steeds kapot… anwb heeft zich gemeld…
Wij zijn ABONNEE AF en zodra mijn auto gerepareerd is ook BLUT !!!!

Hoeveel bewijzen moeten er nog komen dat we in een land leven waarin de rechtstaat zo krom is als een banaan met *- – – lelijk woord – – – *.

50 gedachten over “ANWB-KLOOTZAKKERIJK

     1. Tip: neem dan een onafhankelijke verzekering en niet eentje die gekoppeld is aan je autoverzekering. Er zijn (in België tenminste) maatschappijen die uitsluitend rechtsbijstandsverzekeringen verkopen. Zo ben je zeker van onpartijdigheid bij een geschil.

      Geliked door 1 persoon

      1. Wij hebben al een onafhankelijk verzekeringskantoor… juist omdat we al eerder onze neus stootten… Die is nu bezig voor ons om te kijken wat er gedaan kan worden om dit soort ellende in de toekomst te vermijden … dat loopt dus nu al 😉

       Dank je wel voor je tip en supprt !!

       Geliked door 1 persoon

  1. Joop kreeg de motor niet aan de praat maar heeft wel – tijdens het starten – de distributieriem beschadigt. Dan had hij toch de garage gebeld i.p.v. de anwb?
   Je bent genaaid. Sorry, heb er geen ander woord voor. En het is jullie woord tegen dat van de monteur.
   Schaamteloze arrogantie ten top!

   Geliked door 1 persoon

     1. Ja precies en de grootste crimineel van het land staat nu weer op nationale tv te kotsen omdat hij het niet eens met het rechterlijk besluit de avondklok per direct vd tafel te flikkeren die hij nu geschorst wenst te hebben

      Like

         1. Ja maar helaas was de vreugde van korte duur want de corruptie sijpelde ook hier snel door….

          Ach na jarenlange toeslagenaffaires
          Ach na decennialange gas-affaires
          Ach na eeuwenlangen melkkoe-affaires
          heeft onze corrupte overheid geld genoeg in zak om ook de rechtstaat in de zak te hebben want je personeel (de rechtbank) doet toch wat jij wilt ?
          Die wraking wordt dus niet gegrond verklaard
          Die schorsing wordt vervolgens ook niet geaccepteerd maar uitgesteld (zodat jij de tijd krijgt om er een spoedwet doorheen te drukken die maakt dat de wetmatigheid van de avondklok wél klopt)
          En voor het oog van het Neerlands volk (dat toch te dom is om voor de duvel te dansen doen we net als wij weten hoe het hoort… wij zijn de rechtbank en wij spreken recht …..
          wij gaan niet inhoudelijk in op de kwestie, onze bijeenkomst is alleen maar voor de rechtmatigheid dus halen we er een viroloog bij… en als voorzitter van de rechtbank mogen we ons meermalen verspreken…. die ‘mevrow’ moet zich doodschamen

          Like

 1. Je vertrouwen wat je in dertig jaar hebt opgebouwd wordt in een keer onderuit gehaald.
  Blijkbaar moet je er tegenwoordig met een camera bijstaan en opnamen maken voor eventueel bewijs.
  Het lijkt steeds erger te worden in de maatschappij, een afschuif systeem van heb ik jou daar.
  En jij als consument staat altijd aan het kortste eind te trekken van het bureaucratische touw. Hans

  Geliked door 2 people

 2. Wat balen zeg en je kan toch al zo weinig en dan zonder auto komen zitten.
  En ja op is op maar de manier waarop is niet fijn.
  Laat je boosheid niet de overhand nemen
  Groetjes en s6 met het oplossen van heel dit gedoe

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja nou en of …. is al grotendeels weg hoor.. we zijn al een week verder hè… mijn auto wordt gerepareerd dus over een week of korter heb ik mijn auto terug … .bn dan wel blut maar geld is niet zo belangrijk… Het onrecht maakt me wel ziedend maar dat is geen verrassing want dit is niet de 1e keer dat we er tegenaan lopen

   Geliked door 1 persoon

    1. Ja ik weet het

     Nee hoor… dat is inmiddels al weer weggezakt en uitgeventileerd …. de haagse waanzin is vele malen groter dan mijn leed immers

     Kijk naar die onzin over de avondklok, het kort geding, avondklok van tafel, nu de schorsing en wraking vd rechtbank, ik pies bijna in mijn broek van het lachen …tis da thet zo triest is maar anders zou het een hilarische klucht izjn

     Like

 3. Bah wat naar Melody. Ik weet niet wat ik moet schrijven maar ik leef wel met jullie mee. Kromme toestand die je onmogelijk recht kan krijgen. We hebben er hier ook al ervaring mee gehad, maar dan op een ander vlak. 😖

  Like

 4. Dat je boos bent snap ik, maar zo boos dat je de ene schrijffout na de andere maakt? Om van die laatste opmerking maar te zwijgen, dat snap jij dan weer neem ik aan. Ik vind het echt erg Ko maar maak alsjeblieft in het vervolg een andere vergelijking. Love you hoor maar ik moest het ff kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat is zeker balen voor je. Wat toestanden weer voor jullie auto. Kost geld. Niet leuk. Het is niet eerlijk zo. Je hebt gemaakt. En geeft daarna weer problemen ermee. Ik zou dit niet pikken!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja behoorlijk!!

   Nee ik wil het ook niet pikken maar wat kan ik doen?
   In deze corrupte samenleving kun je niks beginnen…. je staat als eerbare burger met lege handen want Nederland is luilekkerland voor iedere crimineel en vooral als de criminelen zich verzamelen en bedrijven vormen zoals de anwb

   Like

 6. Je woede zindert door de tekst, heerlijk! En goed voor je, ben je het een beetje kwijt? Dat is dan weer heerlijk aan een blog van je afschrijven en tegelijk meedenkende volgers hebben.
  Zou je die ANWB meneer die jullie hielp niet terug kunnen vinden? Ik denk namelijk niet dat hij de boel gesloopt heeft maar de garage. Ik denk niet dat de ANWB dit soort verhalen veel online willen zien en dus lijkt het me verstandig voor de maand is afgelopen even een belletje te doen. Je hebt tot het einde van de maand waarschijnlijk wel betaald. Zeg ze dat je teleurgesteld bent maar niet van plan bent het er bij te laten zitten. Daarbij, zij hebben die garage en dat bedrijf uitgezocht. Dus zij zijn minimaal medeverantwoordelijk. Google even je rechten in deze, Joop weet van auto’s die kan het woord doen.
  Wat gebeurd er met een motor als die draait zonder die riem? Ik weet dat een slippende riem veel schade kan veroorzaken. Hebben ze die auto niet van de takelwagen gereden dan of zo? Is het mogelijk te rijden zonder die riem? Al is het maar een paar meter? Was het niet de multiriem? Mocht het toch die andere zijn dan weet ik dat die dingen vervangen worden uit voorzorg na 100.000 km staat in het boekje van de auto. Tenzij je veel in de stad gereden hebt of de vorige eigenaar als die er is, dan moet het vaak eerder. De riem is waarschijnlijk slap geweest.
  Overigens is die auto nog steeds van jou en kan je die maar beter bij die garage weg gaan halen, laat eens een andere garage kijken. De sneeuw is weg sleep rijden kan ik, dus jij zeker! Vaak zijn onderdelen van een auto nog wat waard, een sloper wil misschien nog iets geven en toch gratis weghalen. Gun het die garageklootzak in ieder geval niet. Het bewijs verzekerd(!) aan de deur laten staan is wel zo handig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Natuurlijk ben ik boos want wederom ben ik (de particulier) degene die het bokje is van het flutbeleid in dit kutland. Zoals altijd als je tot het werkvolk-klootjesvolk- oftewel fluttes melkkoeienkudde behoort.

   Wat jij verder allemaal benoemt en adviseert is niet aan de orde want het uitgangspunt is anders.
   De auto staat niet bij een garage die door de anwb is gekozen maar bij onze eigen garage, waar we al klant zijn sinds 2007. De auto was daar afgelopen juni gekocht en J koopt niet een auto waar iets aan mankeert of binnen een paar maandjes iets aan gaat mankeren dat redelijkerwijs te verwachten is.

   Joop heeft verder alles uitgezocht en met tal van mensen gebeld om advies etc. Ik heb me er verder buiten gehouden omdat het mij energie kost die ik niet kan missen, ik ben er te ziek voor.

   De auto wordt gerepareerd op onze kosten, dat zij dan maar zo want ik ga niet weer zonder auto zitten, dat heb ik voor juni een half jaar gemoeten en dat heeft me teveel mentale gezondheid gekost.

   Dank voor het meedenken!

   Like

 7. Ach, Mel, dit doet zeer, zo’n een belangrijke melkkoe in de soep te zien gaan . En dat ineen periode, wanneer je er weer op uit kan zonder te zitten. Haast , daar gaat het vaak om, iedereen wil geholpen, geld en direct klaar zijn. Dan trek je aan het kortste eind, de slepers problemen ken ik , communicatie nul! Sterkte met deze afwikkelingen en dat je snel weer de hort op kunt. xxxliefs.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tja … Klaas Vaak is mijn adres vaak kwijt… De duivel daarentegen heeft het geheugen van een Mammoet

   Maar Tefaldolkclub uit Haags Pluusj krijgen mij er niet onder

   xxx

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.