1000-Vragen-aan-mezelf

1000 Vragen aan jezelf #21

Bij Satur9 kwam ik het tegen…

St@@rtje startte met mij

Ik startte 5 oktober HIER  

 

Deel #21 kent de volgende 10 vragen:

 1. Hoe goed ken je je buren?
  Meer niet dan wel. Ik weet hoe de buurvrouw aan de ene kant heet en de buurman aan de andere kant. Ik weet hoe de koppels heten die aan hun buren zijn en ik weet sinds afgelopen september burendag hoe de koppies van de 2 koppels overburen eruit zien.  Hun namen ben ik al weer vergeten. Wie nog meer in onze hof woont, ook al weer vergeten. Als kind al nare ervaringen opgedaan door buren… in ons huwelijk nare ervaringen opgedaan met buren… dus toen we hier kwamen wonen in 2007 heb ik geen initiatieven ontplooid. Er wordt gegroet, er wordt indien nodig over en weer geholpen maar verder niets noppes nada niënte en dat is helemaal oké.
  nb… de buurvrouw is nieuw sinds afgelopen zomer, recentelijk gescheiden, organiseerde burendag (coronaproof), zij en ik hebben wel een klik dus daar is wel iets groeiende ondertussen en dat vind ik wel leuk al vind ik het eng.

202 Heb je vaak geluk?
G-e-l-u-k? Wat is dat?

203. Met welke vriend(in) verschil je het meest?
Wat een rare vraag is dit.
Mijn ene vriendin is net zo uniek als de eerstvolgende andere,
die weer net zo uniek is als ik.

204.  Wat doe je anders dan je ouders?
Alles!!!

205. Waar krijg je energie van?
Niets.

206. Was je gelukkig als puber
Absoluut niet!

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?
Vrijdagnacht.
Vaag en Aanbod naar het zand van Klaas Vaak zijn niet op elkaar afgestemd en naarmate de Coronawaanzin voortduurt komt die afstemming steeds schever tegenover elkaar te staan.
Normaliter vergeet Klaas Vaak mijn adres al veel vaker dan mij lief is en nu de schreeuw om zijn zand de mijne bij miljoenen overstemd word al helemaal.

208. Waar dagdroom je vaak over?
Droomloos slapen waarna fit als een hoentje wakker worden.

209. Kijk je vaak achterom?
Dat is mijn 2e natuur

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
Dat wat ze mij tot dusver nog niet gevraagd hebben.

28 gedachten over “1000 Vragen aan jezelf #21

  1. Goedemorgen Karel

   Prima toch…wat goed is mooi zo laten …

   Dat is fijn te lezen, ben k blij om want als het anders was zou ik het erg naar vinden…. ik ben het gewend omdat het al jaaaaaaaaaren zo is

   heerlijk weer, net een ‘eind’ met Vanyar gelopen

   straks weer met JvH spelen … jij ook zeker ? 😉

   Geliked door 1 persoon

     1. goedzo , grote meid 🙂
      ik ruilde j.l zaterdag wat puzzels hier , had ze op marktplaats Hilversum gezet voor weinig , kwam er een mevrouw met de melding dat ze wel wilde ruilen 🙂

      rustige avond groet

      Geliked door 1 persoon

  1. 😉 Onze buurvrouw kwam hier afgelopen zomer wonen in augustus… en zij vond het een leuk plan om zo te ondekken tussen wie zij was komen wonen in ons hofje en organiseerde het coronaproof en op zijn amerikaans en ik kan niet anders zeggen dan dat het heel erg geslaagd was…. ver boven verwachting … en met haar ben ik ondertussen een leuke band aan het opbouwen, daar wordt ik ook blijer van

   Geliked door 1 persoon

  1. (de afbeelding in de kopfoto is niet zo gevonden maar wel zo samengesteld overigens)

   Jah dat is waar !!! een minuscuul lijntje van die coke kreeg ik nog op mijn verjaardag, maar of er ooit nog weer lijntjes zullen volgen ….

   Geliked door 1 persoon

  1. Ach Lieve, dat spijt me voor je. Zodra ik hem spreek zal ik hem op zijn sodemieter geven en naar jou sturen, beloofd!

   Dat klopt ook hoor… maar ja al bijna 3 maand alleen van foto’s is filmpjes moeten leven … (afgezien van mijn eigen kwartetje dan) plus 8 maand daarvoor in 3/4 ophokplicht omdat de overheid haar zaakjes niet op orde heeft… en ook niet krijgt voorlopig… is die energie al lang weg en voorlopig nog lang niet in zicht… als het al ooit weer in zicht komt wnat de overheid steunt liever de grote rijke bedrijven en hun directeuren dan de ‘kleine’ ondernemer, de mensch, en de dierenparken….

   Like

 1. Mijn lijfspreuk is “houd van je buren maar laat de schutting staan” wil zoveel zeggen als zorg dat je er bent als het nodig is maar bemoei je verder niet met leven van je buren. Zo werkt het prima in ons straatje waar ik iedereen wel redelijk goed ken.
  Volgens mij bedoelen ze met “een nacht doorhalen” iets anders dan een slapeloze nacht hebben. 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wie weet…een gezellige buur kan veel betekenen. De onze ken ik van naam, we maken soms een praatje maar zijn nog nooit bij elkaar binnen geweest. Dat wil ik zo houden.
  Wat staan er rare vragen tussen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat is een mogelijkheid…. we gaan het zien … ik ben vaak alleen en zij is alleen dus wie weet

   ja soms wel inderdaad…. maakt me benieuwd naar welke nog komen gaan

   Like

 3. Ha onze “nieuwe buurvrouw” woont er nu 14 jaar en ben er zeggen en spreken 5 of 6 x binnen geweest. Maar we lopen zo de deur niet plat maar een betere kunnen we ons niet wensen.
  Heb zelf een prachtpubertijd gehad…denk dat ik geluk had..
  En ja een goede nachtrust kan wonderen doen…
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Wij hebben een gezellige buurt, onze buren ken ik een beetje maar meer hoeft niet. We hadden ellendige overburen en dat was echt… ellendig. Terroriseerden de hele straat. Maar: ze zijn weg. Verhuisd. HOERA!

  Heb jij geen geluk met je man, je vrienden, je zoon, je schoondochter?

  Geliked door 1 persoon

  1. Als het goed is, is het goed, mooi zo laten, niks aan veranderen want elke verandering is niet per defintie ook een verbetering |

   Jah dat gevoel ken ik maar al te goed ;-((

   jawel ..maar dat is cliché en daar doe ik niet aan… ik haat sociaal gewenst

   Geliked door 1 persoon

 5. Bij sommige vragen klopt wel. Met de buren praten haast niet bij ons. Denken alleen eigen ding.Dat vind ik jammer. Er zijn ook aardig verhuisd. Er komen jonge lui in voor zijn plaatst. Totaal anders geworden. Wij wonen al bijna 31 jaar dezelfde woning. Vroeger waren veel leuke met de buren. Het is zo veranderd. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 6. Brrrr… een nacht doorhalen, ik moet er ook niet aan denken! Want dat is iets wat je bewust doet. Gelukkig geen last van slapeloze nachten. Balen voor je dat het nog steeds niet lukken wil met die Klaas Vaak.
  Amper last gehad van de pubertijd, ik noem het mijn tienertijd en die was heerlijk.
  Wat buren betreft hetzelfde bij mij. Een slechte ervaring zo’n 40 jaar geleden. Nooit meer ‘te’ close willen worden met een van mijn buren! Ik ken hier natuurlijk mijn naaste buurvrouw en heb daar ook contact mee. Maar we zien en spreken elkaar soms wel 6 weken niet. Verder een paar aan de andere kant en de overkant een. Maar alleen van praatjes op straat. We komen niet bij elkaar over de vloer. Ken ze ook amper van naam. Heb er ook geen behoefte aan. Maar als iemand hulp nodig heeft help ik en dat is andersom ook.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.