Meevaller?

Nou ja -loper is het betere woord in deze context.
Ik hoor jullie hersenen al kraken onder het mom van “dat die Mel niet spoort weet ik al lang maar waar ze het nu weer over heeft…. geen idee…”
Nou laat het mij uitleggen…

De coronakilo’s vliegen eraan, de conditie vliegt eraf… zo ongeveer.
Nou had ik nooit een conditie waar je u tegen kon zeggen maar wat je niet kent kun je niet missen dus ik was gewend aan dat wat ik had. Het gebeuren van 8 oktober 2019 sloegt daar een gat in. Het gebeuren van 19 februari 2020 vergrootte dat gat en wat er daarna gebeurde, tja daar hebben wel allemaal mee te maken.

Afgelopen zaterdag kwam mijn schoonmeisje hier met Myka en gingen we samen het Dwingelderveld op met Vanyar en hadden we veel plezier in de prachtige natuur, de heerlijkste lentezon en natuurlijk elkaars gezelschap en hadden de honden ook veel plezier. Ik beschreef het HIER en de foto’s kwamen in een album dat ik HIER online zette.

 

We spraken af daar een vervolg aan te geven zodra ik mijn auto terug zou hebben, dat was dinsdag eind van de middag. Gisteren paste niet dus stapten Vanyar en ik vanochtend de auto in en tuften we naar Emmen.  En een klein uur later werden we daar hartelijk begroet ontvangen en weer een half uur later konden de dame en heer los gelaten worden en voor ons uit het bos in achter de ballen aan.

 

In het bos daar mogen de honden los dus dat was feest, te meer daar er meer mensen met honden liepen dus dat was dubbel boffen natuurlijk.
Geen verharde paden dus voor mij was het een extra uitdaging. Nou heeft dat bos een aantal routes, die bij mijn schoonmeisje uit en te na bekend zijn inmiddels, dus kozen we een korte van zo’n 3 km.

 

Lekker op ons gemakkie… onderweg een paar keer een bankie in beslag nemend… hadden we de grootste lol en de honden ook. Ik had de camera mee en kon mooie plaatjes schieten. Terug bij de auto was ik wel moe maar niet half zo moe als dat ik op voorhand verwacht had, mijn conditie is dus beter dan dat ik ingeschat had.

Terug thuis bij de jeugd gezellig gekletst en uitgerust, daarna samen gegeten en toen met Vanyar de auto in en naar huis. De foto’s van camera en gsm (samen 70) staan in 1 ALBUM de volgorde klopt dus niet helemaal maar ach dat mag de pret niet drukken, dat album opent zich ook als je op onderstaande foto klikt, wandel dus maar gezellig mee als je dat wilt.

Daphne en ik hebben er groot plezier in in ieder geval, het is nog gezond ook, zeker voor mij in de zin van conditie-opbouw plus natuurlijk het feit dat het goed voor de honden is want zij ontmoeten zo soortgenoten en kunnen socialiseren wat niet gebeurt omdat ze thuis geen hondenmaatje hebben.
We hebben afgesproken dit vaker te gaan doen, zo regelmatig mogelijk, zeker zolang Daphne amper tot weinig naar haar werk hoeft.
Als het zo blijft gaan (plus een verbetering door opbouw van conditie) kan ik ‘straks’ als de dierenparken weer open gaan… de parken hier in het noorden in ieder geval weer gewoon wandelend doorkruisen ipv rollend… en dat is toch best wel een wensje als je mij vraagt. Voor deze week is in ieder geval genoeg, ik ben blij met hoe het wandelen ging, heb al weer zin in de volgende keer.
Morgen gaat mijn koninklijk heerschat naar de trimmer want hondenkapsalons mochten ook weer open dus zijn coronakoep is morgen om deze tijd verleden tijd!

20 gedachten over “Meevaller?

Voeg uw reactie toe

 1. Wat fijn, en dat het meeviel met conditie is natuurlijk ook een pre, ontspannen is het halve werk, oefenen voor de dierparken en niet meteen met Burgers beginnen.Knippen heb ik toch maar weer zelf gedaan, en Amy valt vanzelf uit. Flink aaien , dat helpt! XXXliefs.

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 ZO is het … alles op zijn tijd…..
   Burgers zal ik nooit lopend doen… dat is teveel…. zo wie zo al…. alleen vanwege mijn rug al geen doen meer met al die heuvels … dat is niet erg,

   Nou prima toch

   XX

   Like

 2. Eindelijk: je kan weer! Lekker scheuren in je eigen tuut.
  Na de wandeling had je nog energie om met de jeugd te kletsen…wat een vooruitgang (-:
  Ik ben blij voor je *smak(*

  Geliked door 1 persoon

 3. ha die Melody
  goed bezig meid , conditie opbouwen zo is nog fijn om te doen ook
  ik herken die kilo’s toename en conditie verlies , werk er ook aan hoor
  jij je autootje terug en dus wat meer vrijheid , prachtig
  zag mooi album , en straks de 2de nog ff
  mzl

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel…. voetstappen zetten, meters maken, een begin is een begin ofniet dan

   Ja toch…alles op zijn tijd… het komt wel goed….. ‘binnenkort’ stappen we weer door een dierenpark….

   ookidokiii

   toedeloe

   Geliked door 1 persoon

 4. Ja langszaamaan weer conditie opbouwen
  En wandelend door het dierenpark heeft ook zijn voordelen…zeker voor de hakken van degene die in de weg staan hihi
  Foto’s kijk ik straks…Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja precies, langzaamaan dan breekt het lijntje niet toch of zo iets 😉

   Haha ja hoor…. zolang die 1,5 meter van belang zijn is het zitten in een scoot zo wie zo wel een handige bijkomstigheid

   is goed hoor, niks moet alles mag, zwaaaiiii

   Geliked door 1 persoon

  1. Ja toch… ik was (ben nog steeds) erg blij met het resultaat van die 2 uitjes deze week want mentaal doet het ook goed natuurlijk… dat is belangrijker zelfs dan het fysieke)

   AH fijn te lezen.

   Like

  1. Ja toch!!

   Als dit zo doorgaat… en we het op regelmatige basis kunnen blijven doen kan ik straks ons park in ieder geval weer lopend doen… dat zou een feestje zijn (alhoewel het niet mijn doel is dat in 1 stap te doen overigens…. mijn 1e doel is Serenga lopend te doen en de andere 2 rollend… en zo per werelddeel uit te breiden)

   Dank je wel, kon ook niet anders want ‘luie Evert week niet van onze zijde’

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: