Koude belofte

6 maart, man, vrouw, wat is het koud buiten, de regen sijpelt in de ochtend, de zon doet haar best maar prikt niet door het grauwe winterwolkendekbed heen en met een gemoed als de mijne past dat perfect bij elkaar.

J heeft middagdienst dit weekend dus dat betekent dat ik 2 dagen alleen thuis zit met onze veestapel van 12.30 tot 22.30… dé dienst die ik verafschuw, heel mijn leven al, als kind al, ja ik groeide op met een vader in een ploegendienst dus een
2-10 dienst ken, en verfoei, ik zolang ik me heugen kan. De 6-2 en 10-6 diensten boeien me niet, nooit gedaan.  Officieel nog 3 jaar en 3 maanden te gaan.
(zwijg Ko, zwijg, hou je kakel dicht zwijg!)

Nadat J weg was heb ik de stappers aangetrokken en ben met Vanyar gaan lopen, een korte route, zo’n 1,5 a 2 km ongeveer schat ik. Ik wilde in 1e instantie verder maar amper op weg besloot ik de route kort te houden want ik kreeg zin in een klik-rondje en dan wel met de fiets.

Zo gedacht zo gedaan, een kwartier later stapten mijn stappers de trappers rond en vroeg ik me af of het druk zou zijn in het centrum, bij de markt. Ik werd niet teleurgesteld, sak mar segguh, moest veelvuldig stoppen, afstappen, bochtjes maken, inhouden en wat al niet meer om mensenmassa’s te ontwijken.
(Dat ik niet snap dat dierenparken niet open mogen… snappen jullie wel toch?)

Ik liet de markt al snel achter me en focuste me op het museum, het archief en wat ander ‘oud’ spul in het centrum van de provincie hoofdstad waarin ik woon.

De tijd vorderde en aangezien het al niet zo heel warm was koelde het zo mogelijk nog sneller af en eenmaal terug in onze eigen woonwijk besloot ik nog even de wijkse- bloemist te ondersteunen en gaf daar mijn laatste tientje uit aan wat voorjaarsbloeiers die inmiddels op mijn salontafel staan, winkelierster blij, ik blij dus wie doet me wat, of zo iets.

Mijn zaterdag is goed besteed, vind ik zelf, conditie-opbouw kreeg weer een +je erbij dus goed gedaan… vind ik zelf…. wie dat niet vindt heeft gewoon lekker pech, lekker puh, lange neus… en tja mijn gemoed is nog steeds zwart, dus mijn gezeur zal nog wel even aanhouden, daar moeten jullie maar even doorheen prikken,
of overheen lezen …… of niet natuurlijk…. wat je maar wilt.
Niks moet, alles mag hier… zal mij mijn k… roesten

Eenmaal thuis kon ik mijn veestapel voeden want die blèrden allemaal om eten. Heb ik daarna de paasversierselen maar voor het daglicht gehaald en her en der neergelegd… de was opgehangen, de volgende was aangezet en mijn huispak aangetrokken waarna ik met een beker hete chocolademelk (puur!! dus die mag) op de bank gedoken ben om op te warmen zodat ik jullie op deze foto’s kon trakteren want anders was dat door bibberende handen niet gelukt.

 

 

22 gedachten over “Koude belofte

 1. ben blij dat het met jouw conditie beter gaat dan met de mijne, grijns!vandaag wel de zon hier zit nu in het avond zonnetje te typen, Mijn middag hetzelfde als bij jou, beest, was, strijken, en zelfs de paasversierselen. Hoera, nog even door de zure appel bijten en dan op naar de lente.xxxLiefs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie foto’s van Hass’n 🙂 Rond het museum (met een van de mooiste tentoonstellingszalen die ik ken en bijna altijd boeiende tentoonstellingen bovendien – gaat allen kijken!) is het echt aantrekkelijk. Ik woonde vroeger een poosje in Appelscha en als ik de wijde wereld in wilde moest ik naar Assen om op de trein te stappen. Lijn 16 van de Fram, Heerenveen-Assen en instappen bij café Hulst op de hoek van de Bruggelaan, je weet wel 🙂 De weg ging toen nog rechtdoor langs de Drentse Hoofdvaart, langs de kazerne en dan bij de (toen nog oude) Kolk rechtsaf. O ja! Ik heb ook nog rijles gehad in Assen! Leer mij Assen kennen! Nou ja, kennen, er is veel veranderd in de tussentijd. Mooi om weer even fotografisch in de stad te zijn!

  Geliked door 1 persoon

  1. Doin….

   Ja klopt, helemaal mee eens…..

   Het was te koud .. maar op een mooie (vooral warmere) lentedag is een cameradag in Assen een prima idee.

   nee dat ga ik niet doen, kom maar zelf ontdekken en leren kennen

   Geliked door 1 persoon

 3. Dat in zo’n klein landje het weer zo kan verschillen, hier een mooie blauwe lucht en een zonnetje , mijn zoon kwam nog even langs met mijn kleindochter, en we hebben een rondje gewandeld, Ik hoop dat het morgen bij jou ook mooi weer zal zijn , maar hoe dan ook , geniet van alles wat er te genieten valt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt…
   Dat is ook fijn toch…
   Ik ga morgen naar zoon en schoon, 3 kwartier naar het zuidoosten….hond mee, we zien het wel

   we doen ons best hè

   Like

  1. Dank je wel.

   Jah… afreageren … frustratie ventileren kan ook moois opleveren hè… “” dat klopt, je (ik dus in dit geval) moet het willen zien en vastleggen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.