Zwijmelen op Zaterdag

Leegte

Zwijmelen op Zaterdag ~ 434 ~ 13 maart 2021
~ 4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)
~ 3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)
~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347)
~ 1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ † 20.12.20 ~

(Een van) Je kind (eren) verliezen veroorzaakt een leegte. Een leegte die voor de rest van je leven je metgezel wordt én blijft. De verbintenis tussen jou en nooit beantwoordbare vragen. Het krijgt een plekje en meer dan dat wordt het niet, daar moet je het mee doen, of je het nou wilt of niet.
Ook Jan Dulles en zijn vrouw Caroline overkwam dit onverwoordbare gebeuren met hun 3 maanden jonge dochtertje Donna afgelopen december.  Hij maakte er een prachtig muziekstuk omheen en ik hoop oprecht dat het hem en hen om hem en zijn vrouw en hun zoontje James heen zal helpen in de het plaatsen van deze intens verdrietige gebeurtenis!

Velen (waaronder wijzelf) weten ongeveer hoe zo’n verlies voelt. Iedereen weet wel hoe het voelt een intens dierbaar iemand te verliezen.
Dat dit lied ook anderen tot  troost en bemoediging mag zijn, hoop ik van harte!!

36 gedachten over “Leegte

 1. Het is zeker triest voor Jan en zijn vrouw. Hun dochter verloren. Ik heb dit liedje gisteren al gehoord. Prachtig gezongen. Voor hun dochter. Het was hele mooie baby geweest. Mooie passelijk foto erbij. XX

  Geliked door 1 persoon

 2. Een kind verliezen zou nooit mogen gebeuren, het is zo onnatuurlijk, zo niet in de goede volgorde. Maar je zult het een plekje moeten geven en aanvaarden dat het leven niet eerlijk is. Ik hoop dat hij en zijn geliefden elkaar kunnen steunen in dit verdriet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ben ik wel met je eens… het voelt onnatuurlijk maar toch is het dat niet gezien hoe vaak het door de eeuwen heen gebeurd is, nog steeds gebeurt en ook al blijven gebeuren.

   Dat hoop ik uiteraard ook.

   Like

 3. Het ergste wat je overkomen kan lijkt mij. Ik hoop dat het lied wat troost brengt maar het blijft eeuwig een tere plek op je ziel en bijnhet minste of geringste kan die plek weer opspelen en vreselijk pijn doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dit is op "Iris Papilio" Regenboogvlinder herblogden reageerde:
  Vanmorgen zag ik deze video en dacht… ik ga er nog even een extra Zwijmel bij doen vandaag. Zo mooi!
  Maar dit prachtige lied van de 3JS was door Melody opgepakt. Zeer de moeite waard om te herbloggen.
  Jan Dulles en zijn Caroline en familie hebben een zware tijd achter de rug, die nog lang niet voorbij is. Hij heeft zijn gemis en verdriet verwoord in een lied dat door iedereen gevoeld wordt die iemand is verloren. En dat geldt voor ons allemaal!

  Jan, Caroline en James heel veel sterkte gewenst.
  Zoek het geluk in jullie zoontje James en elkaar en blijf Donna (én je vader) herinneren in liefde ❤

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtig! Ik had het herblogd, had je al gezien, maar het zag er niet uit zoals ik wilde. Dus toch maar opnieuw geplaatst. Je ❤ is dus weg!
  Prachtig verwoord Mel, je weet ervan mee te praten. ik heb het niet zelf meegemaakt, maar de gevoelens omschreven moeten zeker kloppen. Helaas ken ik wel een aantal mensen die een kind zijn verloren… 😢

  Geliked door 1 persoon

  1. Is goed hoor, het rebloggen doe ik zelf ook nooit omdat de weergave altijd bagger is, zeker sinds de blokkeeditor bestaat.

   Dank je wel. Jah klopt, ‘Helaas’… keer het om, voor die mensen is het fijn dat zij jou kennen want jij bent een heel fijn klankbord!!

   Geliked door 1 persoon

 6. Prachtig nummer, helaas een gebeurtenis die jou en velen zal aanspreken, denk dat het onbeantwoorde nog het meest moeilijkste is, verliezen van een dierbare is verschrikkelijk, maar heb je die persoon toch de nodige jaren meegemaakt ligt het toch weer iets anders, maar het beste is om geen van twee te moeten meemaken…
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Verschrikkelijk dat het is gebeurd. Ik sluit me van harte bij jouw bemoedigende en troostende woorden aan. Het lijkt me het ergste wat je kan overkomen.
  Veel sterkte voor iedereen die dit verlies lijdt…

  Geliked door 1 persoon

 8. Hmmm… hoopvol schreef ik? Klinkt raar. Maar ik hoorde vooral de zin: ooit komt er een dag waarop we we gewoon weer zeggen hoe mooi het leven is. Want dat gaat echt weer gebeuren. Ook al kun je je dat in je diepste verdriet niet voorstellen

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee klinkt niet raar, ik snap wel wat je er mee bedoelde… hoopvol op ‘kracht’ om het aan te kunnen voor de toekomst … precies, dat dus..want die dagen komen!!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.