Joh?

Apartheid Onbestaanbaar

#Apartheid…. kunnen we als Nederlanders nog oprecht zeggen dat dat woord in Nederland #Onbestaanbaar is?
Bewijzen te over van het tegendeel inmiddels dankzij 10 jaar #wanbeleid vanuit de #Ruttedoctrine.

Daar komt nu weer wat bij…. jah zucht, á l w é é r, zuchttt

Gisteren….:
Een testbewijs waarmee Nederlanders evenementen, concerten, musea, theaters en sportwedstrijden kunnen bezoeken, maar bijvoorbeeld ook mee op het terras kunnen zitten, kost vanaf juli maximaal 7,50 euro. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat vrijdag door demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) naar de Tweede Kamer is gestuurd. 
Eén testbewijs blijft 40 uur geldig. Men moet zich maximaal 40 uur voor aanvang van het evenement laten testen. De Jonge wilde dat het testbewijs 48 uur geldig bleef, maar dat was tegen het advies in van het Outbreak Management Team (OMT). Het OMT adviseerde om een periode van 24 uur aan te houden. Volgens De Jonge bleek die periode in de praktijk echter “niet haalbaar”. 
De testbewijzen worden ingezet zodat sectoren sneller kunnen heropenen. Nederlanders betalen vanaf juli ongeveer een kwart van de waarde van de coronatest. Die wordt door het ministerie van Volksgezondheid op zo’n 30 euro geschat. De overheid neemt drie kwart van de prijs voor haar rekening.
Tot juni blijft de overheid de volledige kosten van testbewijzen op zich nemen, gezien tot die tijd de proef Toegang tot Testen draait. Daarmee onderzoekt de overheid of met testbewijzen de samenleving heropend kan worden. Als na juni nog steeds blijkt dat testbewijzen noodzakelijk zijn om veilig uitstapjes te kunnen maken, dan kost één bewijs per keer maximaal 7,50 euro. 
De Jonge schrijft dat de testbewijzen “de terugkeer naar ons oude leven gaan versnellen. Daar zien we allemaal naar uit.” 
Testbewijzen helpen kabinet stappenplan uit te voeren
De gewenste versoepelingen die het kabinet heeft opgesomd in het stappenplan om de samenleving te heropenen, gaan hand in hand met de testbewijzen. Zo wordt het bezoeken van een theatervoorstelling of sportwedstrijd in stap twee van het plan alleen met toegangstesten mogelijk. 
Het is niet duidelijk of testbewijzen vanaf juli echter nog noodzakelijk zijn bij alle geplande versoepelingen. Vermoedelijk ligt de vaccinatiegraad dan al zo hoog, dat bepaalde activiteiten ook zonder testbewijs uitgevoerd kunnen worden. 
De Gezondheidsraad oordeelde eerder dat een testbewijs inderdaad de vrijheid van inwoners kan vergroten, maar dat per situatie getoetst moet worden of het rechtvaardig is om een negatief testresultaat te eisen. De Jonge sprak onder meer over de ethische kwesties met het College voor de Rechten van de Mens, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en een adviescollege. 
Mogelijk kunnen vaccinatiebewijzen en bewijzen dat personen recentelijk besmet zijn geweest met het coronavirus op den duur als alternatief gaan dienen voor een negatief testbewijs. Daarvoor is aparte instemming nodig van de Tweede Kamer.

Oftewel…
– – – – – Versoepelingen kunnen we onder onze buiken schrijven want welk gezin kan het opbrengen om voor een pretpark bijv. 4x een entreekaartje kopen plm 50-100 km om        rijden voor een 4x prettesten… waarvoor dan ook 4x 7,50 moet worden betaald om dan de rest vd kosten van dat gezin voor die dag maar even niet mee te rekenen. (laten we dan ook maar niet benoemen dat die hele prettestbagger die flutte en consorten verzonnen hebben door ons als belastingbetaler betaald wordt à 925 miljoen… dus nu dubbel want die 7.50 per test is betaling per persoon nr.2)
– – – – – Je wordt dus hoe dan ook gedwongen een geschikte gsm aan te schaffen…
– – – – – Je wordt dus hoe dan ook gedwongen een corona app te installeren én gebruiken…
– – – – – Je wordt dus hoe dan ook gedwongen de overheid vrij toegang te geven – AVG = wassen neus (datalekken?)
– – – – –  Deels of geheel gevaccinceerd zijn vrijwaart je niet van én testen én gebruik van bovenstaande
– – – – –  Uit keuze niet gevaccineerd ben je zo wie zo deel van de #apartheid met dank aan de #democratie’ onder de #ruttedoctrine”.

Apartheid – Onbestaanbaar…. Alles waarvan wij dachten dat in ons land onbestaanbaar was is de afgelopen maanden bestaanbaar gebleken…

20 gedachten over “Apartheid Onbestaanbaar

  1. ZIe je het voor je ?

   Ik ga 2 a 3 x per week naar een dierentuin normaal gesproken … met een rij abonnementen die jaarlijks best wel een leuke som kosten samen… en dan ook elke keer zo’n test betalen? Vooropgesteld dat ik al mee zou gaan in die #ruttedoctrine #dictatuur

   Like

   1. nee dat zie ik niet voor me , ik heb 2 afspraken staan voor een prik , en dat is het 30 mei , dan zie ik wel weer
    tot die tijd doe ik wat wandelen , je zag m’n mooie kop ? op wandel hihi
    je jatte nog een foto , maar vergat het mee te nemen , want het staat er nog 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Dacht ik al

     Je kunt ook straks niet meer ‘zomaar spontaan’ ergens op een terras plaatsnemen… je moet dan eerst een testlocatie zoeken, eentje die geschikt is voor een prettest … 7,50 neerleggen.. en dan terug naar dat terras om alsnog ‘spontaan’ even een pilsje te drinken

     Haha ja stuur mij dan maar een kopie van het origineel in de mail

     Geliked door 1 persoon

     1. dat wat je pikte is gelijk het origineel 🙂

      ja ze zijn nog heel wat van plan , ik vind het vreselijk om niet ff ergens te gaan zitten voor een hapje en of drankje
      ga wel weer wat op pad , maar heb wat te eten en drinken mee

      op naar een rustig tv avondje

      Geliked door 1 persoon

 1. Ach, lieverd, hoop dat het niet nodig is, als de besmettingscijfers afnemen en de vaccinaties toe is testen overbodig. Tot zolang kan ik rustig wachten: er zijn er die niet kunnen wachten, Haastige spoed is zelden goed. Het feest in Leeuwarden? Nu anderhalve wachten en hoep gaan de cijfers weer omhoog , kun je ook op wachten! xxxxliefs.

  Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen Melody, je zou bijna gaan investeren in die testen, dan maak je vast nog een tijdje goede winst. Dat is wel afgelopen wanneer iedereen is gevaccineerd. Ik heb zelf mijn eerste prik gehad en eind van de maand krijg ik de tweede, dus nu maar hopen dat er geen virusmutaties gaan komen waar deze vaccins niet tegen helpen. We zullen het wel zien, voorlopig wens ik je een fijne zondag toe.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen Haba… ja haast wel hè maar dan moet je wel kapitaal hebben en dat ontbreekt hier ;-0

   We wachten het maar af… man heeft de 1e wel gehad, krijgt in juli de 2e… ik heb nog geen gehad… mijn groep is opgeschoven omdat andere groepen ineens voorrang kregen geloof ik

   Dank je wel, jij ook

   Like

 3. Een negatieve test zegt blijkbaar ook niets en een positieve lijkt ook niet altijd te kloppen. In de sneltesten heb ik totaal geen vertrouwen, want bij positief moet er alsnog getest worden en bij negatief kan het alsnog positief zijn. €7,50 of niet, zolang er nog corona heerst ga ik niet naar een pretpark of museum. Ik ben niet bang voor corona, wel ben ik bang dat ik iemand anders kan besmetten. Het is uitzieken tot het allemaal weer kan zonder test.
  Volhouden, er is licht in de tunnel ( en nee dat is niet van de stoptrein ). Dan hoop ik dat jij zonder angst, zonder extra kosten weer naar je tweede huisje kan, want dat gun ik je enorm.
  Laifs en een dikke (op anderhalve meter) knuffel,

  Geliked door 1 persoon

 4. Klopt allemaal…. ik doe sommige dingen niet en andere dingen wel … met beleid en daar waar nodig een stapje voor of achteruit…

  Dank je wel… ik probeer maar me erbij neer te leggen en niet in de auto te stappen en naar een zekere Haagse locatie te rijden om een aantal kloothommels daar die hofvijver in te pleuren en te verzuipen want ik ben dr helemaal klaar mee!! Dankzij die walgelijke kerels slik ik elke dag fors medicatie meer dan voorheen en dok ik maandelijks een fors bedrag extra voor mijn zorg omdat zij wanbeleid uitvoeren en er riant voor betaald krijgen ook nog

  Knuffel terug

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.