Geplaatst in *===Wildlands, *===Zoo & Zo

Ayana plus Bakari is Polepole

Ayana (Mooie Bloem) – 31 augustus 2015
Ayana is de dochter (en het 3e kind) van Hidaya (Cadeau) en kleindocher van Ilona. Ayana’s vader is Bono die in oktober 2015 verhuisde naar de Spaanse zon in Sevillia. Ayana is de zus van broer Akintunde (Er is weer een jongen gekomen) die op 5 oktober 2011 ter wereld kwam en van broer Kubwa (De Grootste) die 2 maart 2014 het levenslicht zag. (werden beiden in het oude park geboren). (mijn foto-album van 2-september 2015, kraambezoek Ayana is HIER te bekijken)
Bakari (Belofte) – 10 januari 2017

Bakari werd geboren in de Duitse Zoo Magdeburg op 10 januari 2017 als zoon van Fleur en op 20 oktober 2018 kwam hij naar Wildlands. Hij is de zus van Femke (10-01-2008) en de oom van Shani (12 februari 2014). Zijn moeder en zusje kwamen vanuit Burgers Zoo Arnhem naar Zoo Magdeburg in 2009 en Shani werd in Magdeburg geboren. Bakari’s vader heette Yoda en die stierf in Zoo Magdeburg op 25 september 2018 op 11 jarige leeftijd, aan een hartstilstand -de meest voorkomende doodsoorzaak  bij Giraffen-

Polepole (Rustig aan) – 11 mei 2021

 

Polepole is het 1e jong van zowel vader als moeder dus afgezien van het feit dat iedere geboorte het bewijs van een wonder is… is Polepole van onschatbare waarde voor het fokprogramma omdat zij een schone bloedlijn heeft. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan!

 

De Giraffe is met uitsterven bedreigd… en sinds 2019 is deze diersoort dan helaas ook toegevoegd aan de lijst met dieren die die status toegekend heeft moeten krijgen., Lees er HIER meer over.

 

Auteur:

* ~ Wat vandaag (on)mogelijk is, kan morgen (g)een optie (meer) zijn… ~ *

24 gedachten over “Ayana plus Bakari is Polepole

 1. Heel mooie film om te zien. Ik vind zo schattig om te zien. Er zijn zoveel kleine geboren in vele dierentuinen. Gaat goede kant uit. Wat leuk dat je ook toen met Karel en vele andere naar dierentuin bent geweest. Alleen weer werkt niet mee. Verhaal over de giraffen is zeker mooi om te weten. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gaaf hè….

   Er zijn helaas geen mensen die net als Petra in Berlijn die zulke uitgebreide websites hebben over andere, dan olifanten, dieren …. soms denk ik wel eens, dat ga ik doen

   Geliked door 1 persoon

    1. Ja toch.

     Ja klopt… maar als je geen hulp hebt …van dierenparken/mensen die jou die info geven dna kom je niet zo heel ver…. en daarbij kun je dat niet van alle dieren doen dus moet je kiezen …

     En dan zou ik niet kunnen kiezen omdat ik veel dieren interessant vind…

     Geliked door 1 persoon

  1. Ja hè… baby Giraffes hebben iets aandoenlijks… dat heeft ieder babydier natuurlijk maar ik vind dat vooral bij Giraffes altijd zo bijzonder… Ik hoop het uiteraard van harte met je mee

   Like

 2. Wat superleuk om te lezen hoe je met de girafjes bezig bent! Recent in Emmen geweest en Polepole en ook Mwezi gezien, wat een feest he!
  Misschien een gekke vraag, maar is giraffe Kubwa eigenlijk nog in Emmen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Chris, allereerst welkom op mijn blog en ten tweede, dank je wel voor je complimenten!

   Fijn dat je er recent was en de beide ‘kleintjes’ hebt bezocht en gezien!

   Geen gekke vraag hoor.

   Nee Kubwa is op 9-4-2010 verhuisd naar Dudley Zoo & Castle in Dudley UK (https://www.dudleyzoo.org.uk/)
   ~In dierenparken is het niet de gewoonte om jonge mannetjes bij de moeders te laten zodra ze geslachtsrijk worden om inteelt te voorkomen, dat geldt uiteraard niet alleen voor giraffen~.
   Met dien verstande dat dat info is uit 2011, ik heb uit dat jaar de laatste stamboekhouderslijst van alle giraffen in NL gekregen. Stamboekinfo wordt weinig/niet vrijgegeven helaas, sommige stamboekhouders zijn schappelijker dan anderen en van Emmen kreeg ik die info dus niet helaas. Dus of Kubwa nog leeft, of hij nog in Dudley is zijn vragen waarop ik geen antwoord heb.
   Kortom… mocht je correcties/aanvulling hebben… dan hou ik me van harte aanbevolen!!

   Like

 3. Ik vind je site heel erg mooi, het is als particulier vast niet makkelijk om dit soort zaken allemaal bij te houden. Je lijstje met de huidige populatie is Emmen is heel leuk en handig wanneer we het park bezoeken.
  Ik heb deze Kubwa gevonden op de website van Dudley en hij lijkt daar nog altijd vrolijk te wonen!
  Maar eigenlijk bedoelde ik de andere Kubwa, degene die geboren is in 2014 en het broertje is van Mwezi. Ik kan over hem niet zoveel vinden, alleen een bericht van 1Vandaag dat in 2014 het geen zekerheidje is dat jonge mannelijke girafjes altijd een mooie plek kunnen vinden. Het leek ons een leuk idee om het broertje van Mwezi te gaan bezoeken als uitje, maar dan moeten we hem natuurlijk wel eerst vinden en hopelijk is ie nog ergens. Ik wilde dat ook aan Wildlands gaan vragen, maar aangezien ik op jouw site zoveel info tegenkwam, dacht ik dat jij misschien wel meer wist.

  In ieder geval mijn dank en waardering voor je website!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel…

   Het is inderdaad veel gezoek…. heel veel tijd gaat er in zitten maar daar heb ik dan ook genoeg van 🙂

   De 1e Kubwa is van Hans & Claire … de Kubwa die jij bedoelt is van Bono & Hidaya … en ja helaas (zoals ik in mijn antwoord op jouw 1e reactie ook al aangaf) is Emmen niet bereidwillig info te verstrekken…dat zie je ook wel terug in mijn berichten aan de vraagtekens en lege plekken.

   Niet echt een zekerheidje nee echter wel steeds vaker een ‘plicht’ waaraan men zich lijkt te verbinden omdat men toch wel de voorkeur geeft aan schone bloedlijnen en mee wil blijven draaien binnen het fokprogramma van EAZA. Ook stijgt de aandacht voor formeren van mannenkuddes. (-dat is tenminste wat ik zoal hoor / lees / oppik her en der-)

   Ik probeer het wel bij te houden en dat wat ik weet ook wel te benoemen… op de hoofdpagina in de zijkolom staat een blokje met links naar de pagina’s over de dieren van wie ik de info probeer bij te houden en daar meld ik dan ook wanneer ik weer iets heb aangevuld.

   Mocht jij iets weten / vinden … ter correctie / aanvulling is dat natuurlijk zeer welkom!

   Bedankt voor je complimenten… Ik ga weer verder met de klus waarin ik nu zit (Okapi’s)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.