Schade inhalen

Met alle parken dicht 5 maanden kwam het er natuurlijk niet van dat ik met mijn meisje op pad ging, we zagen elkaar wel maar samen uit kwam er niet van en dat we ‘schade willen inhalen’ spreekt dan voor zich. Dat we de 1e gelegenheid te baat nemen ook, toch?
2 weken terug stapte ik met een fysiek drukke dag voor de boeg, met het verkeerde been uit bed en dat leverde fikse strafpunten op dus mijn (v)echtgenoot vond het geen goed idee maar zei er, mij kennende, niet zo heel veel van, al kon hij het niet nalaten te benoemen dat mijn 2e naam ‘eigenwijs’ het aantal strafpunten wel vermeerderd had met vorige week woensdag en afgelopen zaterdag toen ik al Wildlands en Dierenpark Amerfoort bezocht en daar niet in verbeterde conditie doorheen gerold was omdat de weergoden niet al t zachtzinnig met mij omgesprongen waren. Dat 14 dagen -op die 3 dagen uit na- aan bank gekluisterd zijn, pijnmedicatie niets doet, fysio niet aan het lijf kunnen verdragen en Klaas Vaak dan ook nog hier en daar snipperuren opneemt doet mie-meiself end ei natuurlijk geen goed waar uitjes dat wél doen, zeker wanneer, zoals vandaag Luie Evert zijn aanwezigheid volop laat gelden.

 

 

En dussssss stapte ik vanmorgen met mijn bosje hout halverwege de kniën tóch de auto en toog richting Emmen. Zoonlief zou zijn (en mijn) meisje naar de parkeergarage brengen zodat zij mij zou helpen de scoot uit de auto te tillen en elkaar te zetten. Dat liep door omstandigheden ietwat anders maar gelukkig was er een behulpzame dame in de parkeergarage die me even hielp tillen en in elkaar zetten en bij de lift was Daphne er ook al. Eenmaal boven op het plein kwam mijn Emmens duo met kleinzoon ook aangewandeld en gevijven rolden/wandelden we het park in.

 

 

De Vlindertempel in , veel vlinders spotten is er natuurlijk niet bij want 3/4 van de tempel is afgesloten omdat het ivm de éénrichtingsverkeerroute slechts als doorsteek gebruikt mag worden, ik zag in de gauwigheid wel een grote hoop Oleanders, niks nieuws, die zijn er altijd in overvloed. Een vlindersoort die gemiddeld ook langer leeft dan de meeste andere soorten. Veel te mooi weer ook om binnen te blijven dus door naar buiten, richting de Olifantenvallei en de familie was buiten, de oh’s en ah’s waren niet van de lucht want de kleine liep te acrobatiseren (is dat wel een woord eigenlijk, nou ja, maakt ook niet uit, jullie begrijpen vast wel wat ik er mee bedoel)

 

 

Ook de goudgele donderstenen waren buiten en de parkmedewerkers hadden er hun handen vol aan mensen te waarschuwen dat ze etenswaren moesten opbergen want tja veel mensen, die wel kunnen lezen, denken dat adviezen en regels niet voor hen gelden ofzo. Ik zag bij Mahada David staan en was natuurlijk toe aan leut want dat had ik thuis in zeer geringe mate had, na opstaan Vanyar uitgelaten, 1 bakkie gedaan, en toen vertrokken immers. In het Olifantenpaviljoen gingen we even zitten koffiedrinken en maakten we wat foto’s vooraleer we verder gingen.  De Olifantenvallei rond, vele fantenfoto’s later, te vroeg voor patat van Layos (dat we onszelf beloofd hadden) gingen we door naar Serenga met de onderlinge afspraak later terug te gaan voor Layos friet met pulled pork (ja ik weet het, fout, maar om-te-zuigen-zo-lekker).

 

 

Halverwege de savanne was de kleine man er wel klaar mee, in Dogondorp had hij stevig rondgestapt op zijn rubberlaarsjes tussen de geitjes en kippen, dus mijn Emmens duo besloot dat het wel genoeg was en keerde met hem huiswaarts zodat hij naar bed kon. Daphne en ik vervolgden onze weg op ons gemakkie. Ook de nieuwe Rangerstation deden we aan, daar was ik vorige week niet aan toegekomen vanwege die wolkbreuk en het onweer dat daarop volgde. Mooi uitzicht over de savanne heb je daar.

 

 

Via de doorsteek van het Meridianenpad dan naar de witte meiden maar daar waren maar 2 zichtbaar en voor mij in dusdanige positie dat ik ze niet kon duiden, dus welke het nou waren of niet geen idee, is ook verder niet erg maar na 5 maanden parksluiting mis je toch veel. En met name bij de olifanten is het soort van opnieuw kennismaken want al die kinders die er liepen zijn fors gegroeid en moest ik vroeger Daphne vertellen welke fant we voor ons hadden is het nu andersom, zij werkt er nu bijna dagelijks mee als ze de verzorging helpt en ik moet weer de herkenningspunten in mijn koppie stampen. Dank je wel (not) gatenkaasgeheugen.

 

 

Bij de uilen hadden we mazzel, 2 vd 6 zaten keurig vrij voor lens dus konden we klikken. De wasberen en stinkdieren daarentegen waren in geen velden of wegen te bekennen, ja oké, een paar laatjes in een dossierkast in het kantoor van de houtzagerij, daar lag iets harigs wat in één la aan een wasbeer toe te kennen viel en in de andere la aan een stinkdier maar daar bleef het dan ook bij. Iets meer geluk hadden we bij de eekhoorns, niet dat ik daar het geluk van ‘geslaagde’ foto’s had, maar dat Daphne dan weer wel.

 

 

Toen was het onderhand wel tijd voor maagvulling aan het worden dus via Nortica uit terug naar het Kompasplein en weer De Vlindertempel in, deze keer geen andere mensen dus konden we iets meer tijd nemen om toch naar wat vlinders te speuren, we scoorden een paar. Weer om de Olifantenvallei heen en mooie foto’s maken en door naar Mr. Layos waar we dan eindelijk de friet haalden waar we toen al naar smachtten. Dat dat er smakelijk in viel hoef ik niet te benadrukken toch.  Terwijl we zaten te eten bespraken we wat onze volgende locatie / uitje zou zijn en dat het zulk heerlijk weer was en dat we nog tijd genoeg hadden en dus nog wel een rondje konden doen. Zo gezegd, zo gedaan. (Ik meld dit maar even want dat maakt de volgorde van de foto’s in het album een stuk logischer namelijk.)

 

 

Aan het eind van de middag verlieten we het park na nog wat aankopen in de Expeditie, park steunen enzo weet je wel, en nadat we de scoot weer in de auto hadden gewerkt reden we naar Daphnes huis waar een dolenthousiaste Myka ons bekant ondersteboven werkte. Ik ging met Daphnes foto’s aan de slag om bij haar een aantal weg te plukken en die aan mijn map toe te voegen en natuurlijk de fantenfoto’s naar Petra in Berlijn te sturen terwijl zij de hond uitliet en bij de chinees eten voor ons scoorde.  Het liep mooi gelijk op want toen zij weer thuis kwam was ik ook net klaar.

 

 

We gingen samen eten en na nog enig geklets, en van mij wat stekjes plukken uit planten bij haar, nam ik afscheid en keerde huiswaarts waar man mij met koffie opwachtte omdat Daphne hem al had ingeseind dat ik onderweg was. Ik kon dus mijn foto’s online zetten en een album maken.  Dat album opent zich als je op de foto hieronder klikt, het bevast 325 foto’s waarvan 70 van Daphne.

 

 

Een dag om in te lijsten, heb enorm genoten, aan Pretamientjes geen gebrek gehad en de vitamiene D ook niet al was het af en toe fris maar daar was mijn jas goed voor, grappig is dan wel hoe mensen zich kleden, ik zag winterjassen en dunne zomerjurkjes met blote benen en armen maar ook mannen in korte broeken en t-shirts… Gelukkig was ik iets ‘wijzer’ geweest en had gewoon een dikke trui aan met een spijkerbroek en sokken en gesloten schoenen want als zitter is het anders dan als loper en het is nog steeds geen zomer al vliegen de zwaluwen je de haren van je hoofd *glimlach* .

 

40 Comments

 1. Het is toch wel heerlijk dat we meer vrijheid hebben, kunnen weer wat bezoeken.
  Volgende week lijkt het voorbij te zijn.
  Gelukkig zijn de dieren in Emmen nog volop gezond en leuk om te bezoeken. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 Dank je wel Bea.

   Is een ‘beetje’ langer dan de laatste keer dat je me zag hè 😉

   Jah best wel , jij weet ook hoe dat voelt… .je moet keuzes maken… en aan de bank gekluisterd blijven is niet de beste keus in de meeste gevallen

   Geliked door 1 persoon

 2. hé eigenwijsje hihi
  ik kan Joop enkel maar gelijk geven , maar ik snap jou ook hoor 🙂
  maar wie is Luie Evert ? en het weer was goed , dus een bos hout mee nemen niet nodig , of wilde je de fanten zelf gaan voeren 🙂
  ja acrobatiseren is een woord , ik doe al dik 70 jaar niet anders 🙂
  Rangerstation is top hé , denk dat zoiets de kleinzoon wel aanstaat , ik ben er te oud voor
  straks de foto’s kijken

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 jij kent me al aardig….

   Luie Evert = de Zon

   Haha je snapt me wel … dik 70 jaar… nou ik ook alleen iets korter dan … zo’n 42 ondertussen

   Ja nou dat ventje is meer van de geitjes en kipjes

   Isse goe

   Geliked door 1 persoon

 3. Goede morgen, met het verkeerde been uit bed stappen kan gebeuren, maar het is erger wanneer je met het goede been uit het verkeerde bed stapt 😉 Wie de foto’s ook genomen heeft, ze zijn weer prachtig ik geniet er altijd van. Dan zou ik daar wel willen wonen, zo dicht bij de dieren. Maar ja ik kan de zee niet missen en allebei kun je het niet hebben natuurlijk. Fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen Haba .. haha ja dat doe ik niet hoor want er is maar 1 bed waarin ik slaap…. mijn eigen …. of heeeeeeeeeeeeeel soms een hotelbed als ik met mijn schoondochter een paar dagen op reis ben’

   Dank je wel hoor.

   Dat kan ik me goed voorstellen hoor… ik hou ook van de zee maar ik zou het weidse en de leegte hier dan missen

   dank je wel jij ook

   Like

    1. Ja klopt…. daarom ben ik ok zo blij dat ik een scoot heb en er wel op uit kan … het enige dat een rem kan zijn (en het soms ook is) is de stand van mijn hoofd want ik moet wel verantwoord kunnen autorijden … en daarin neem ik echt geen risico’s.

     Like

 4. Oh wat heerlijk dit op maandagmorgen digitaal te vinden. Met een kopje koffie ben ik even ( nou ja even😉) met jullie meegewandeld. Joop heeft natuurlijk gelijk en pretamientjes doen een mens meer dan goed. 😌

  ‘Acrobatiseren’ is een mooi nieuw woord, een neologisme om precies te zijn. Ik snap precies wat Ka Yan liet zien.

  Zaterdag was een heerlijke dierentuindag, denk ik.Droog en niet te warm. Ik worstel ook met die kleren. Ik sleep van alles mee en draag laagjes.

  Beterschap, geniet 😊

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 een hele dag, meerdere rondjes, levert inderdaad meer foto’s op 😉
   En ja gelijk is 2 kanten hè

   Wat het is in taal is beter bij jou opgeborgen dan bij mij .. daar ben ik helemaal niet goed in maar dat mag ook want het is niet mijn maar jouw vakgebied 😉

   Laagjes draag ik ook.. . maar zittend in een scoot is de temperatuur anders dan wanneer je loopt…

   dank je wel, doe ik zoveel mogelijk

   Geliked door 1 persoon

    1. Daphne is een heel stuk jonger en heeft veel meer energie… en het was prachtig weer… en mijn scoot rolt wel… (met actieve pijnstilling)
     Autorijden doe ik graag gelukkig en meestal kan ik dat ook wel …. ik weet precies waar mijn grens van kunnen op dat vlak ligt want ik stap niet onverantwoord achter het stuur…

     Geliked door 1 persoon

  1. Ja nou hè.

   Oh dat doe ik wel hoor… dat deed ik in die 14 dagen 12 dagen lang 😉

   Mijn lichaam kan wel in de blok uit protest of wat ook gaan maar mijn hoofd moet ook mee, die kan ik niet afschroeven en in de ijskast zetten. Als die op de verkeerde toer gaat heeft Joop er meer last van dan wanneer ik ‘alleen’ maar omwille van mijn rugklachten thuis blijf.

   Geliked door 1 persoon

 5. Fine plaatjes, fijne praatjes, niet geheel gezond van lijf en leden, maar wel staand een mooie foto van jou!
  Andere foto’s ook weer prachtig van dapfne en van jou, let goed op jezelf en geniet zoveel je kan. xxxliefs

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel, ja klopt, nee helaas niet, erbij neerleggen is ook niet zo simpel maar het moet dus ik probeer het maar. Dank je wel lieverd

   Doen we ook hoor, liefs terug ook aan W.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.