Reddingsactie Chimpansees in Frankrijk + Update + Update + Update

Stichting AAP is aangekomen in Frankrijk waar men bezig is met een poging 3 chimpansees te redden uit een cirkus.  Op haar website staat te lezen: “BREAKING: We staan op het punt om drie circus-chimpansees te redden! Op 15 juni vertrekken we naar Frankrijk om chimpansees Congo, Tino en Yimmy op te halen bij een circus waar ze jarenlang moesten optreden. We weten op dit moment nog niet hoe de dieren eraan toe zijn en hoe ze gehuisvest zijn, maar dat laten we jullie natuurlijk weten in één van de volgende updates. De redding van de dieren is trouwens live te volgen via onze website! Wil jij als eerste het laatste nieuws en exclusieve foto’s en video’s ontvangen van deze bijzondere redding? Sluit je dan aan bij het reddingsteam. Dit kan door je aan te melden via: https://www.aap.nl/nl/chimpansees-frankrijk.

 

In de loop van de dag schreef AAP:
We zijn zojuist vertrokken naar Frankrijk, waar AAP drie circus-chimpansees gaat redden! Pieter Levelink, teamleider van ons chimpansee-complex, vertelt je hier kort meer over.
We weten momenteel nog maar weinig over chimpansees Congo, Tino en Yimmy. Het is dus afwachten hoe we de dieren daar zullen aantreffen. Hopelijk gaat het allemaal goed!

Rond 20.00 uur schreef AAP:
Het reddingsteam van AAP is aangekomen in Frankrijk. Hier gaan wij morgen, woensdag 16 juni, drie chimpansees ophalen uit een circus. Hoe de drie dieren (Congo, Tino en Yimmy) er aan toe zijn, weten wij helaas niet. Morgen rijden we eerst naar een afgesproken locatie toe en vanaf daar worden we naar een momenteel nog geheime locatie gebracht. Op die plek hopen we de chimpansees in goede gezondheid te kunnen meenemen naar Nederland. Veel geheimzinnigheid dus nog. We gaan morgen echter met vertrouwen de reddingsactie tegemoet!

>>Op facebook komt nieuws, ik krijg het ook in de mail via de updateservice, zodra ik weer wat weet zal ik dit log aanvullen… ondertussen duimen dat het allemaal goed zal gaan aflopen en de chimpansees straks bij David van Gennip en zijn mensen in Almere de zorg krijgen waar ze zo’n nood aan hebben en het snel weer veel beter met ze zaal gaan. Duimen jullie mee?

 

= = = = = = = = = =

 

(Vervolg van gisteren)
Yimmy, Tino en Congo hebben jarenlang kunstjes moeten doen in het circus. Hoewel de dieren niet meer hoeven op te treden, wonen ze nog wel bij de circusfamilie. We hebben begrepen dat de dieren in een circustrailer leven en zelfs soms bij de familie in huis verblijven. Dit is natuurlijk geen goede plek voor chimpansees. Gelukkig kwamen de autoriteiten in actie en besloten ze dat de circuseigenaren de dieren naar een geschikte plek moet brengen. De eigenaren wilde geen afstand van de dieren doen omdat de dieren voor hen bij de familie horen. Het heeft ons daarom maanden gekost om hen te overtuigen dat de dieren bij ons beter af zijn.

Ons reddingsteam onder leiding van Pieter Levelink, teamleider van ons chimpanseecomplex, reisde woensdagochtend af naar Frankrijk. Inmiddels zijn ze daar aangekomen en vandaag gaan ze de chimpansees redden. Een bijzondere redding, want we weten nog weinig over de dieren. Dat komt omdat de circusfamilie zo min mogelijk met ons te maken wil hebben, uit angst voor reacties van zowel de circuswereld als het publiek. We mogen de dieren dan ook niet ophalen uit het park waar zij wonen; Yimmy, Tino en Congo worden aan ons overgedragen op een geheime plek.

Onze dierenarts zal op locatie een eerste medische controle doen. Daarna gaan de dieren met ons mee naar Almere. Ik hoop dat alles soepel verloopt en de familie kalm blijft, want stress is het laatste wat deze arme chimpansees kunnen gebruiken.

Vandaag hebben we drie chimpansees opgehaald bij een circus in Frankrijk. Voordat we Congo, Tino en Yimmy naar AAP in Almere kunnen brengen, hebben ze eerst alledrie een medische check gekregen van onze dierenarts. Pieter Levelink, teamleider van ons chimpansee-complex, vertelt hier in dit filmpje kort meer over. We staan op het punt om aan de terugreis naar Nederland te beginnen. Eerst laten we de dieren nog even rustig wakker worden. Blijf ons vandaag volgen om niets te missen!

De chimpansees staan nu aan de start van een nieuw leven, een leven waarin ze eindelijk écht dier mogen zijn. Een chimpansee verzorgen in onze opvang kost 51,40 per dier, per dag. Dit zijn kosten voor voeding, huisvesting en deskundige (medische) zorg. Help jij deze dieren aan de nieuwe start die ze zo verdienen? Ga naar: http://bit.ly/AAP-helpdechimpansees

 

 

= = = = = =

 

UPDATE: DONDERDAG 23.00 UUR:

Woensdag 16 juni heeft AAP drie chimpansees uit een circus in Frankrijk opgehaald tijdens een reddingsactie.<br ?–>Na een spannende dag, waarin niet alles vlekkeloos is verlopen, kwamen we gisteravond veilig met de dieren aan. AAP-directeur David van Gennep vertelt je er in dit filmpje kort meer over.

Chimpansees Tino, Yimmy en Congo verblijven nu eerst in onze quarantaine. Hier kunnen de dieren rustig bijkomen van de lange reis. Hoe gaat het nu met ze?

Tino 🐵
We zagen al direct dat Tino een behoorlijk forse chimpansee is met aardig wat overgewicht. We vermoeden dat Tino niet altijd geschikte voeding heeft gekregen. Hij liep vandaag af en toe rond in zijn verblijf, om dan vervolgens ergens te gaan zitten.

Yimmy 🐵
Chimpansee Yimmy is de jongste van de drie en dat is duidelijk te zien in zijn gedrag. Hij speelt veel en komt vrolijk over!

Congo 🐵
Congo is de oudste en ook dat is te zien in de manier waarop hij zich gedraagt. Hij is erg rustig en lijkt op zijn gemak te zijn bij AAP.

We verwachten Tino en Congo snel bij elkaar samen te voegen! We hopen daar ook beelden van te kunnen delen met jullie. Alle hulp voor deze drie chimpansees kunnen we momenteel goed gebruiken! Help mee via: http://bit.ly/AAPhelpdechimpansees

 

UPDATE 18 JUNI 18.45 UUR :

16 gedachtes over “Reddingsactie Chimpansees in Frankrijk + Update + Update + Update

 1. Ha Melody,

  wat een heerlijk bericht… de apen zijn gered.
  Ik heb veel bewondering voor de stichting AAP.
  Mijn airmiles gaan dan ook rechtstreeks naar hun.
  Zal nu ook een extra geven voor de verzorging en als dank.

  Liefs, Marlou

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.