Zoooo daar waren we weer eens

Het heeft even geduurd maar vandaag was het dan eindelijk weer zover, om 10.30 ongeveer rolde ik, terwijl mijn Emmens duo naast me voortstapte, door de poorten van ons 2e thuis, vol goede zin om een leuke dag tegemoet te gaan, vele kliks te scoren, vitamiene D op te doen maar bovenal natuurlijk ontelbare conPret-& genietamientjes.

Ik had de wekker op tijd gezet want ik zou eerst bij H&D een bakkie doen en de verjaardagscadeautjes van Daniëlle afgeven, die wogen er namelijk nogal in en anders zou ze daar de hele dag mee door het park moeten slepen en aangezien zij niet meer in de rolstoel zit maar zelfstandig loopt is een zware tas niet meer aanwezig bij haar, dus dat wilde ik haar niet aandoen.

We begonnen zoals altijd natuurlijk in de vlindertempel en constateerden tot ons groot plezier dat er talrijke vlinders rondfladderden waaronder ook een ‘nieuwe’ soort, de Glas-In-lood-vlinder. Na enige tijd vervolgden we onze weg en bij de Monkey Market kreeg een aapje mij in het oog en had ik sjans. Hij haalde de gekste capriolen uit, hartstikke leuk maar zo dicht op het glas dat dat met een camera niet te fotograferen is, dus die beelden staan dan wel op mijn harde schijf maar helaas is het (nog) niet mogelijk die te downloaden naar de pc, dus die kan ik met de beste wil ter wereld niet met jullie delen.
Met de versoepelde regels is (eindelijk) Europa’s grootste overdekte tropische kas, “onze” Jungola ook weer open en we vertoefden er dan ook geruime tijd, al moesten we het helaas wel stellen zonder de Ringstaartmaki’s en de Bonte Vari’s. De Slingerapen liepen zich wel zien gelukkig. Ook de vogels waren volop te zien en te horen en de vleerhonden vlogen ook af en aan. In de Olifantendelta liepen Timber en Einga Thai te struinen.. alle anderen kwamen we later buiten in de vallei tegen.

Buiten was het alweer ruim na enen en onze magen knorden en dat kwam natuurlijk heel goed uit want wie staat er, met volledig zicht op de Olifantenvallei met daarin 9 van de 11 olifanten (bofkont!) in een ‘foodtruck’? Juist ja, Daphne.  En dus werd er patat met topping besteld, net zo ongezond als dat het lekker is…. patat pulled pork… man, vrouw, om je vingers bij op te vr…. (heb ik niet gedaan want hoe bestuur ik anders mijn scoot,  je gelooft toch niet dat ik lenig genoeg ben om dat met mijn tenen te doen? maar dat terzijde_ )

Eenmaal onze maagjes weer gevuld, én natuurlijk vele fantenkliks op onze geheugenkaarten erbij, zetten we onze weg voort en voorbij de Otterbeek gingen we rechtsaf Serenga op.  Een heel stuk verder bleek de Nijlpaardenpoel leeg, hè jammer, snik… komen we bekenden tegen, ff babbelen… en een eind terug zien we een medewerker komen aanlopen met een emmer vol komkommers … gelijk weten we hoe laat het is en blijkt dus dat we niet pech maar juist geluk hebben, babbelzucht is niet altijd slecht grijns

De dames lijken eerst geen zin te hebben, moeten een aantal keren geroepen worden maar dan komen ze er toch aan. Rikke, Jetje, Louise, Bulaula en Balenga de kleinste van het quintet weten niet hoe ver ze hun monden moeten opensperren om maar aan te geven dat er nog wel iets meer in kan…

Een emmen is gauw leeg… wij vervolgen onze weg en omdat ik weet dat er eergisteren zeepaardjes zijn losgelaten in één van de aquaria wil ik natuurlijk Animazia in, een deel vh park dat ik eigenlijk altijd oversla, nou ja bijna altijd dan. (het is een hoog gebouw met name voor de kinderen, een klim-& klauter-spelparadijs maar de kakafonie aan geluid kan ik slecht hebben.) Wij naar de aquaria daar, zoeken zoeken zoeken, geen zeepaardjes te vinden… nog te schuw dus… volgende keer.
Verder maar weer, de Leeuwenberg op…. 1, 2 , 3 …ehhhh waar zijn nr. 4, 5, 6 en 7…. het vergt even tijd maar uiteindelijk hebben we ze dan alle 7 gevonden en gaan we verder, de savanne rond met een onderbreking bij Momma’s omdat je van binnenuit, nu ht restaurant weer toegankelijk is, in de giraffenstal kunt kijken.. .en wij natuurlijk op een blik op Polepole hopen…. jammer, pech, lege stal, open deur dus de jongedame loopt buiten, achter de schermen maar wel lekker buiten, dus ook in dit geval, volgende keer beter. Maakt niet uit, ik geniet toch wel want heej, ik was er 29 mei voor het laatst…. b.e.l.a.c.h.e.l.i.j.k., terwijl ik er nogmaal 2x per week ben minimaal grmbl

Het kleinste werelddeel bleef nog even…. en een tijdje later bevonden we ons dan ook in Nortica… ik zag 2 ijsberen, 1 lag in een duiker erg lui te wezen, en 1 was in het water aan het dollen maar door het opeenhopende publiek kreeg ik geen kans daar foto’s van te maken. Bij de aquaria die in Nortica nieuw zijn was ik niet enthousiast, de spiegeling, slecht licht… het idee is hartstikke leuk, de opzet ook, maar voor een fotograaf is het drama, daar moet nog wel aan gesleuteld worden….aandachtspuntje dus.
Verder maar naar de uilen… en die wilde wel ff meewerken om mij te plezieren maar helemaal geheel van harte ging dat nou ook weer niet (is niet erg hoor jochie)

We maakten ons rondje door Nortica af en kwamen qua dieren niet meer zoveel tegen, hadden allemaal soort van siësta…gelijk hadden ze, want het was knap warm… en als je dan bedenkt dat men voor volgende week 35 voorspelt…. kan nog wat worden…
Daniëlle en ik hobbelden nog even een Duitse Supermarkt door die we onderweg naar huis terug tegenkwamen omdat ik daar Dolce Gusto koffie kan halen met nogal prijsverschil die het echt de moeite waard maakt en eenmaal bij hun appartementencomplex namen we afscheid nadat Herman mijn scoot deels uit elkaar had gehaald en kon ik huiswaarts keren. Een kleine 3 kwartier later kwam ik daar dan ook aan en manlief ontving me met koffie.
Ik bleek zo’n 180 geklikt te hebben en tja de trillemientjes hadden zo her en der wat foto’s naar de gallemiezen gestuurd, raar maar waar bleken de 2 stoutste foto’s wel geslaagd maar oké… kortom, er staat een album online met 165 foto’s en als je die wilt bekijken, klik dan ff op stoute foto nr. 1 hieronder.

Fijn weekend!

18 gedachtes over “Zoooo daar waren we weer eens

   1. Weer een prachtig album! Te zien dat je genoten hebt en ik heb meegenoten. Het park ligt er ook prachtig bij.
    Ik heb gisteren na mijn dienst een iets kleiner rondje gelopen en daarvoor met D. gepauzeerd en jullie nieuwe brillen dus gezien. 🤓 Ook later van een Layospatatje bij de fanten genoten. Ik nam een simpele met mayo en een flesje water. Want manman wat was het zweterig weer. Mijn flesje water 💧 had ik ‘s morgens niet ingepakt.
    De vlindertempel na maanden ook weer bewonderd. Wat fladderden er veel vlinders en wat bloeide en groeide er veel. Ik heb er een tijdje zitten te genieten.

    Nou op naar de volgende keer

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.