Zoo & Zo

Eigen schuld Dure bult

Safari Park Beekse Bergen stond in de agenda, al een hele tijd terug maar ja mijn rug gooide roet in het eten, dus moest helaas de afspraak verplaatst… Daphne en mijn date met Marion schoof op en op en belandde op 3 september, onder meerdere vormen van voorbehoud natuurlijk.


Met een lijf vol medicijnen, omhuld door een brace, na een paar nachten op een nieuw beddeel durfde ik het dan toch aan en vanochtend om 7.30 stapte ik dan in mans auto en tufte naar Beilen alwaar Daphne het stuur overnam en om 10.55 begroetten we Marion bij de olifant voor de ingang van Beekse Bergen.
Vaste prik, na binnenkomst eerst koffie en dan op pad.
We begonnen na een kort stukje met de bootsafari, althans een halve want op de helft gingen we van boord en toen was het al lunchtijd en toilettijd ook.
In het invalidentoilet gedaan wat moest gedaan en op naar het nabij gelegen terras alwaar ik ontdekte dat ik mijn camera kwijt was, oepssssss, schrik alom.
Daphne op een holletje naar het invalidentoilet terug en tja dikke vette pech, camera weg, receptie ingelicht etc, niets gemeld, eigen schuld dure bult.

Ik ben geen gsm-fotografe, maar een paar foto’s maakte ik toch en daar bleef het bij; verder ging al mijn energie op aan het verbijten van mijn ergernis, woede op mijn eigen stommiteit, die zich gelijk op mijn gewrichten botvierde. Ik wilde natuurlijk ook niet de sfeer verpesten want zo vaak zien we Marion natuurlijk ook niet, die woont immers niet om de hoek. Maar eerlijk is eerlijk, het steekt als de sodemieter dat je 2 mensen om je heen hebt die lekker voor het vaderland weg kunnen klikken en jij dat zelf niet kunt. Temeer daar je daar bent met een 2e doel ook nog…. Foto’s maken van Yambo, bull olifant die vorige week uit Spanje is overgekomen om Petra in Berlijn blij te maken.
Meerdere keren overdag contact gehad met de klantenservice van het park in de hoop dat de vinder een eerlijke versie was, tegen beter weten in natuurlijk, want tja mijn gebrek aan vertrouwen in mijn medemensen is er niet voor niets.
Ik was al met een raar gevoel van huis weggereden vanochtend, het ging allemaal al zo raar en tja zo dus…
Inmiddels is het 22.45 en ben ik een half uurtje thuis, nog steeds balend als een stekker dat ik nu niet zelf een foto-album kan aanmaken ook.
Anderzijds ook dankbaar voor verder wel een heerlijke dag, lieve meiden om me heen die beiden prachtige foto’s maakten die ik nog zal krijgen en dan later in een album zal zetten en aan dit blog zal toevoegen, prachtig weer had, weer veel mooie dieren gezien die het helemaal naar hun zin hadden… dankbaar ook voor mijn buurvrouw die heel de dag Vanyar bij zich heeft gehad omdat ze dat gezellig vond, die nu moe-geknuffeld naast me op de bank ligt.
En ja mijn camera ben ik kwijt… maar dat is maar een ding, mijn lijf doet zeer, nou en, ja ik heb gejankt vandaag, ja ik heb gevloekt en niet zuinig ook, nou en ..

Morgen nieuwe dag nieuwe kansen… toch?

60 gedachten over “Eigen schuld Dure bult

 1. Nee, hè? Het is niet te filmen. Verdrietig want echt eerlijke mensen zijn er nog wel, zie ik op FB, misschien een berichtje bij Joop? Wie heeft er een fotocamera gevonden op toilet Beekse bergen. xxxliefs

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja enorm!!

    Die vinder is niet eerlijk… en diens gezelschap al evenmin… dat is oniderhand meer dan duidelijk maar ja helaas…de werel heeft een groot deel van zulk schorem

    Ik heb er niet alleen lang voor gespaard maar er zit ook een deel geschonken geld in van mijn maandagmeneer die vorig jaar aan corona overleed, dat maakt het voor mij extra wrang maar goed dat doet verder nniets af aan het feit dat ik gewoon heel erg boos ben op mijn eigen nalatigheid

    Like

 2. Je bent een kanjer dat je toch bent gegaan, doorzetten leer je wel met rugpijn.
  Wat sneu van je camera, men pikt zelfs een flesje shampoo als je die vergeet mee te nemen, dus je camera is helemaal een goede vangst.
  Begrijpelijk dat het je dag verpest, en ja daar reageert het lichaam op.
  Ben zelf al 45 jaar rug patiënt. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. 🙂 Dank je wel Hans… en ja dat klopt….opgeven kan altijd nog hè.. ik brak mijn rug toen ik 16 was, ben nu 58 dus tja 😉

   Jah helaas…. dat heeft behoorlijk meegewerkt, en het proberen vrolijk te blijven is dat ook minder goed gelukt dan ik graag had gewild.

   Ach jee arme jij !!

   Like

 3. ha die Melody
  de titel van dit blog , beviel me al niet
  maar ik dacht gelijk in lichamelijke sores
  niet gelijk aan dieventuig op een dagje uit 😦
  huil jij al die ellende er maar uit en zie wat slaap te krijgen
  morgen samen met die lieve buurvrouw ff een bakkie doen en met Vanyar een ommetje
  die heeft vast en zeker ook gemerkt dat er iets goed mis was
  kop op meid en slaap wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel

   Jah dat snap ik wel natuurlijk 😉

   Ben nu de foto’s van Daphne aan het downloaden… die ga ik straks bekijken en sorteren en er een album van maken en dan hier toevoegen… en dan deze dag maar weer door…

   Het is ‘maar een camera’ er zijn ergere dingen…

   Komt goed, dank je wel.

   Geliked door 1 persoon

   1. mogge Melody
    ja ik denk niet zo snel aan dieventuig 😦
    en het is maar een camera zeg je , maar wil je die vervangen zijn het weer dure centen
    zie de foto’s tegemoet
    fijn weekend groet

    Geliked door 1 persoon

        1. We hebben het er nog wel over tzt

         Ja misschien maar dat wil ik niet, ik hoop toch tzt dat mijn gewrichten en hoofd het weer aankunnen met die Nikon te werken …. het is te duur ook … en bij verkoop krijg ik er te weinig voor terug

         Like

  2. Ja, Karel, bij die dure bult zag ik al een gevallen vrouw en kapotte scoot en ambulance. Blij dat Mel nog heel is.camera gaan zoeken op marktplaats is misschien een idee.

   Geliked door 1 persoon

   1. 😉 Dat viel allemaal mee gelukkig … .alleen maar een stomme actie van mezelf en een scrupuleuze persoon + aanhang die daar danig misbruik van maakte…. en van zulke lui lopen er zat rond op deze wereld …dat weet iedereen

    Is een idee maar ga ik niet doen… .camera’s en gsm’s … wil ik niet 2e hands

    Like

 4. Goh balen zeg…camera weg pffttt
  Dat zijn toch dure grapjes
  Foto’s krijg je toch wel van je medebezoekers…toch?
  En ja klikte maar niet op leuk want leuk is anders als je overdag en nu nog zoveel last hebt van je dagje uit. Maar klopt morgen weer een dag en wie weet komt je camera nog terug.
  Duim voor je 🙂
  Trusten

  Geliked door 1 persoon

  1. Jah ontzettend!!

   Ja hoor, nu lopen downloads via We-Transfer van Daphne…

   🙂 Haha had gerust gemogen hoor, dat had ik niet verkeerd opgevat. We gaan het wel zien, camera;s genoeg te koop ook.. het is zoals het is, er zijn ergere dingen. Dank je wel. x

   Geliked door 1 persoon

    1. Ja daarom…. ik was weer een dag weg, de dierenparken zijn weer open, dus het kan weer… .en ik heb Marion weer mogen zien, dat was ook al weer veel te lang geleden (en afstand en corona zooi) … en dat zijn toch veel belangrijkere zaken dan een ‘ding’ dat te vrvangen is, dat zijn mensen en momenten met mensen niet

     Geliked door 1 persoon

 5. Da’s vet balen Ko. T’is zo, het maar een ding, maar toch. Ik zou er ook kwaad om worden, op mezelf en op de eikel(in) die hem heeft gejat. Misschien duikt-ie nog op, je camera bedoel ik, en anders een nieuwe. Ik kan me jou niet zonder camera voorstellen. Heb je eraan gedacht je verzekeringmaatschappij te raadplegen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Jah, ik ben ook erg kwaad op mezelf, ik de altijd zo zuinig is op haar spullen… maar ja die boosheid heeft nu ook weinig zin meer.. kortom, het moet even wegzakken… Er komt wel een andere, hoe ook, ik kan toch niet zonder. Misschien mijn Nikon-collectie verkopen want die serie kan ik toch niet meer gebruiken, te zwaar voor mijn gewrichten etc.
   Nee niet aan gedacht, de tip al wel een paar keer gekregen maar het is mijn eigen fout hè…

   Geliked door 1 persoon

 6. Oh néééé!! Wat ellendig wat ellendig! Verdorie zeg.
  Ik was donderdag een lenskap verloren, en er kwamen joggers achter me gelopen, ze hadden die gevonden en kwamen ze teruggeven. Ik was zo blij, er zijn echt nog eerlijke mensen.
  Maar ja, moest ik mijn fototoestel kwijtraken… da’s al helemaal iets anders hè.
  Damn!! Oh ik vind het zo erg voor jou…

  Geliked door 1 persoon

  1. …. ja helaas wel ……
   Ooit verloor ik een lensdop…… heel wat jaartjes gelee alweer… sindsdien boort mijn man een klein gaatje in de lensdop, daar gaat dan een draadje door en die bevestig ik dan aan de camera zodat de lensdop altijd aan de camera hangt als hij niet op de lens hoeft te zitten.
   Fijn voor je dat je hem terug kreeg natuurlijk!!

   Eh ja een camera is wel ff iets anders dan een lensdop 😉 maar ja helaas pindakaas, het is zoals het is…

   Dank je wel, komt wel goed weer hoor, er zijn ergere dingen

   Like

   1. Yep, een lensdop is één ding, een zonnekap is een ander (die is toch wel wat duurder), maar een camera is helemáál iets anders. En ja, er zijn ergere dingen, maar ja. Het relativeert zich niet kapot, natuurlijk hè. Het is een flinke budgettaire hap, zo’n camera.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja dat is zo …. Het klopt allemaal maar het zijn maar dingen ….. die zijn vervangbaar….

     De momenten niet, de mensen in die momenten ook niet … en die zijn niet te vergeten, niet af te nemen door oneerlijke mensen 😉

     Geliked door 1 persoon

 7. Oh vreselijk zeg. Dat is balen. Sorry hoor maar ik zou het echt niet over mijn hart krijgen om zo’n toestel in te pikken en niet te melden dat je hem gevonden had. Het wordt steeds gekker met de mensheid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik begrijp perfect dat dit als een baksteen op je maag blijft liggen. Hoe is het toch mogelijk dat mensen deze niet naar de balie brengen?? Is puur stelen. Jouw camera is je vaste vriend.
  Een kleine kans dat hij bij de politie terecht komt? Ik hoop echt met je mee!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja toch.

   Hoe het mogelijk is… tja dat er mensen zijn die het verschil tussen ‘mijn en dijn’ niet kennen… te egoïstisch zijn en zich niet realiseren wat een ‘ding’ voor waarde heeft voor de oorspronkelijke eigenaar… dat hen ook totaal niet interesseert…

   Het gebeurde aan het eind vd ochtend…. wij verlieten het park rond 19.30 en toen was het nog niet teruggebracht dus de vinder was een oneerlijke da’s wel duidelijk. Dus nee, op het bij de politie terechtkomen van de camera reken ik al helemaal niet. Maar evengoed, dank je wel!!

   Geliked door 1 persoon

 9. Wat een vervelende bijsmaak van een verder zo mooie dag. Heel even flitste het door m’n hoofd “had je de camera niet al thuis vergeten in de drukte van het stap gaan” , maar nee zo’n warhoofd ben je nou ook weer niet dat je bij thuiskomst de camera gewoon op z’n plekje ziet liggen. Dat is dus bálen als een stekker, er zijn wel eerlijke mensen maar helaas dan toch weer niét uitsluitend eerlijke mensen. Je kunt nog wel even blijven hopen dat de camera toch nog ergens afgegeven is maar na 2 dagen wordt die kans wel héél klein.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja absoluut.

   Nou ja zeg nooit nooit maar dat ik in de auto stap op een ochtend dat een dierentuindag gepland staat … met de accu van mijn scoot in de ene hand en dan de bijbehorende tas met inhoud (dus oa ook de camera) vergeet.. is heel erg onwaarschijnlijk ..

   Nee joh, die camera ben ik gewoon kwijt, ik moet gewoon een nieuwe gaan halen … .dat is de enig4e optie die ik heb… .18 september staat kraambebezoek Bumi (olifantje in Rhenen) op de agenda dus dan moet ik een camera hebben …. en mijn Nikon ligt boven, die kan ik niet meer dragen/hanteren, dankzij mijn gewrichten-feestjes

   Like

 10. Lieverd, op marktplaats kan ie opduiken, maar daar zijn ook goede 2 e hands .xxxliefs Geduld, FB vind ook vaak iets terug, en jie hebt je telefoon die ook mooie fotos maakt voor mij dan! haha

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat weet ik maar dingen als een camera bijv koop ik nooit 2e hands, een gsm ook niet, een pc ook niet …dat vertrouw ik gewoon niet …..
   Ja dat klopt maar voor mij niet goed genoeg en ik wil niet in een dierenpark lopen met mijn gsm als ‘enige camera’ … en mijn Nikon kan ik niet meer hanteren ivm mijn gewrichten dus er moet gewoon een nieuwe komen

   Like

 11. Wat een naar gebeuren. Makkelijk scoren voor degene die achter je aan naar dat toilet ging. Adviesje i.v.m. eerlijke mensen die zo’n vondst doen. Maak een foto van je adres en zet die vast op je toestel. Kan een ‘eerlijke’ vinder je altijd bereiken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja behoorlijk.

   Ah ja dat is een goede tip, dank je wel, ik ga dat even uitzoeken….

   Mijn gegevens zijn inmiddels anderhalve dag bij BB bekend, dus ik kan er nu wel vanuit gaan dat de vinder (en diens gezelschap) niet tot die categorie behoort

   Like

  1. Jah best wel, ik heb ook stevig gevloekt de 1e paar minuten en de rest van de dag veel energie verbruikt aan het ‘vrolijk’ blijven omwille van mijn gezelschap

   Ja absoluut, ik zou het in ieder geval wel accuut ingeleverd hebben want ik weet dat zoiets veel geld kost en uit eigen ervaring ook wat het emotioneel aan waarde kan hebben, zeker voor iemand die er voor lang voor moet sparen en/of het (deels) uit een erfenis heeft mogen krijgen …wat in mijn geval allemaal opgaat.

   Like

 12. wat erg van je camera,ik hoop dat hij nog boven waterkomt.
  Een goede tip van Ferrara,maar helaas te laat,maar als dat geen eerlijke vinder is,help dit ook niet hè.
  Verdorie toch.
  Ivonne,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.