1000 Vragen aan Jezelf #49

Bij Satur9 kwam ik het tegen..

.

St@@rtje startte met mij

&

2 juni 2021 startte Vonnie ook

 

Ik startte 5 oktober HIER  

Deel #49 kent de volgende 10 vragen:

481. Bij welk tv-programma zap je meteen verder?
Daarover kan ik kort en lang antwoorden:
kort:
-Commerciële zenders-
lang:
‘vleeskeuringen’ – – – > alsof men écht op zoek is naar talent
‘sport’ – – – > alsof het écht gaat om sport, laat staan ‘eerlijk’ spel.
‘talkshows’ – – – > alsof het écht gaat om  de mening van die ander etc.
~ ~ ~ Het enige waar het in dat soort programma’s om gaat is “scoren”, des te groter de sensatie, des te meer kijkers, dus des te meer geld in het laatje! (respect, waarheidsgetrouwe feiten, fatsoen etc lokken geen kijkers / luisteraars / kopers / investeerders / programmakers etc.
Dát kost geld, dus die zaken zijn al lang over boord gegooid) ~ ~ ~
Gelukkig heb ik een echtgenoot die in ploegendiensten werkt dus menig avond heb ik zelf de regie over de afstandsbediening… hij houdt gelukkig niet van sport noch talkshows, in die zin liggen onze smaken wel gelijk, dat geldt ook bij films etc gelukkig en series voor het overgrote deel. Dat wat hij echt niet leuk vindt kijk ik wel als hij er niet is. Hij vindt de ‘vleeskeuringen’ daarentegen wel geweldig dus dan is het voor mij wel ‘tandenbijten’ maar vaak is het ook oké dat het opgenomen is zodat hij het kijkt als ik weg ben naar een dierentuin (of terugkijkend, wat binnen ons programma-tv-abonnement mogelijk is). schipperen in compromissen, werkt prima gelukkig.

482. Wanneer heb je voor het laatst iemand voorgelezen?
Afgelopen vrijdag in Beekse Bergen aan Daphne en Marion over de Elephant Parade die weer naar Emmen & Wildlands komt omdat Wildlands dit jaar 5 jaar bestaat en dat natuurlijk feestelijk wil vieren – – – > Kijk maar eens HIER

483. Ben je goed in smalltalk?
Nee en ik heb me daar ook nooit kundig in gemaakt want ik vind het getuigen van desinteresse in de gesprekspartner en ik ga niet in gesprek met iemand als ik geen interesse in die persoon heb, dan blijft het bij een groet.

484. Welk nieuws greep je onlangs enorm aan?
Dat iemand die ik ken haar baby ruim halverwege de zwangerschap verloor, zij en haar man en zoontje van bijna 2 hadden gelukkig de mogelijkheid hun dochtertje en zusje in de armen te nemen, aan te geven bij de burgerlijke stand en een crematieplechtigheid te organiseren.
Dat hadden wij allemaal niet, de keren dat het ons overkwam, tussen 25 en 30 jaren geleden. Dat lijkt lang geleden maar zo voelt het natuurlijk niet.
Wij weten de geslachten wel, we hebben de meisjes en jongens namen gegeven maar nooit mogen zien noch vasthouden etc, dat blijft zeer doen, zeker bij nieuwsberichten in je eigen kring.
Het is nog wel onderwerp van gesprek geweest tussen man en mij toen het in februari 2019 mogelijk werd de kinderen alsnog aan te geven bij burgerlijke stand maar wij hebben er vanaf gezien omdat ik het niet aandurfde; ik wist niet of ik die ambtelijke molen goed zou doorstaan of niet, mentaal gezien.

485. Welke taal zou je graag kunnen spreken?
Niet specifiek 1, maar een hele rij wel. De taal van de oude Egyptenaren bijv. maar ook de taal van de mensen die de bijbelboeken schreven omdat ik heel graag de originele geschriften wil vergelijken met de huidige gehanteerde vertaling. En zo zijn er nog veel meer talen die mij boeien, Chinees tegenover Japans bijv, wat zijn de verschillen tussen die 2 etc.

486. Kun je bellen blazen van kauwgum?
Geen idee of ik dat nu nog kan, maar als kind kon ik het.

487 Wat was je favoriete verjaardag?
Ik herinner me een héél leuke verjaardag in het Academisch Ziekenhuis in Groningen, mijn 17e in 1979. Ik lag vastgebonden in een bed, de verpleging heeft zich het vuur uit de sloffen gelopen en mij een fantastische verjaardag bezorgd in een bed vol slingers en ballonnen over de gehele afdeling.

488. Wat is je stopwoordje?
Heb ik niet…

489. Kun je je makkelijk in tekenfilms inleven?
Oh ja hoor, geen probleem.

490. Zoek je je wasmiddel uit op geur?
‘zoek’? Nee, al ‘eeuwen’ dezelfde omdat ik graag mijn huid heel wil houden.

24 gedachten over “1000 Vragen aan Jezelf #49

 1. oh 484… vreselijk. Zo erg dat jullie je kinderen nooit gezien / gevoeld hebben. Gelukkig is er op dat vlak veel veranderd, hoewel er nog steeds ruimte is voor verbetering. Heb het ook een paar keer van te dichtbij moeten meemaken (niet zelf, godzijdank, maar in familie- en vriendenkring) en het is de grootste verschrikking ooit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb ze wel gevoeld hè… in mij … … Ja ach, toen was dat zo, er werd niet over gesproken, behalve dan ‘je bent gezond, je bent jong, niet meer aan denken etc etc’

   Ehhh dat ben ik niet helemaal met je eens maar dat is niet zo een onderwerp om hier, in een reactieveld van een weblog te bespreken.

   Like

  1. Goedemorgen Karel

   Tja… dat is wel zo hè… is een gevolg van mijn afspraak met mijzelf toen ik aan deze uitdaging begon… of ik doe het en dan 100% of ik doe het niet, ik hou neit van halfslachtig werk zoals jij weet

   Doe ik …tuinklusjes / opruimklusjes zoals je weet deze week

   Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen Melody, bij 484 krijg je de rillingen, wat wreed dat jullie de kinderen nooit mochten zien of vasthouden. Ik hoop dat dat tegenwoordig beter geregeld is. Gelukkig heb ik zelf zoiets niet meegemaakt, alleen wel bij mensen die ik kende, maar daar is het kindje na twee dagen overleden, dus wel levend geboren en ze hebben het vast kunnen houden. Ik heb daar nog een gedichtje over geschreven dat heb ik zaterdag op mijn blog gezet

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen Haba…

   In de jaren ’80 was dat zo… er werd niet over gesproken… Tegenwoordig is dat gelukkg heel anders en worden jonge ouders daarin enorm goed begeleid.
   Ah oke… kom ik later nog wel even lezen.

   Like

 3. 484 en 487: mooi beschreven . Het is fijn als mensen iets voor je doen (487) en 484 is diep verdrietig. Het leven is niet zo vanzelfsprekend. Deze mensen hebben het mooi afgesloten. Gelukkig kan dat nu, maar in jouw tijd wasdat helaas anders.
  Tjeempie en wat een talen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel.

   Ja klopt zeker, bij 487 staat dat ook nog heel vers in mijn geheugen ondanks dat dat al 40+ jaren geleden is (over 2,5 maand zelfs 42 jaar..) ik kan die ziekenzaal etc uittekenen

   Jah klopt, toen was dat zo, tegenwoordig is dat gelukkig anders, ik ben heel blij dat niemand meer door die het heen hoeft.

   😉 Haha ja hè, ik weet nog als de dag van gisteren dat ik op de mavo al tegen de leraren zei: waarom mag ik maar examen doen in 4 talen en moet ik 2 andere vakken bij kiezen die me niet boeien? Toen dus stuiterde ik al tegen regeltjes *grijns*

   Geliked door 1 persoon

 4. 484 Heb ik gelukkig niet mee hoeven maken maar helaas toch wel veel andere mensen, Ik hof maar naar Anneke te verwijzen. Heel triest voor de mensen die dit mee moesten maken zonder een fatsoenlijk afscheid en rouwproces.

  Geliked door 1 persoon

  1. Gelukkig niet zeg!!!
   Tijd heelt alle wonden zegt men (zoals jij van spreekwoorden houdt…) dat gaat niet op in dit geval…. zeker niet als je het in je eentje moet doen …. maar het leven gaat wel door, je moet verder, je hebt geen keus of je nou wilt of niet …

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.