Elephant Parade 2010 Emmen

47 olifanten vanuit de Parade waarvan een deel in meerdere formaten stonden her en der in Emmen verspreid in 2010 van mei tot en met september om het 75 jarig bestaan van Dierenpark Emmen te vieren. In totaal stonden er 75 olifanten-kunstwerken verspreid in het Noorder Dierenpark Emmen en in het centrum van de stad Emmen.
Ja natuurlijk ging ik erheen met mijn camera toen, ja natuurlijk fotografeerde ik ze allemaal en was apetrots op de foto’s…
En wat er toen allemaal gebeurde….
Zowel de blog erover … als het online-fotoalbum… verdween in de misère van het web-streepje-log-debacle en alsof dat niet genoeg was… was ik niet zo slim om  mijn foto’s op een losse externe harde schijf op te slaan dus bij een crash van de  pc was het een ”oepssssss… wie niet horen wil moet maar voelen”-momentje die zijn weerga niet kende. (ja ja wees maar gerust, gelijk daarna kocht ik toen een nieuwe pc én een losse harde schijf!!!).
Mijn foto’s mogen dan wel voorgoed verloren zijn maar gelukkig hebben de mensen achter The Elephant Parades hun zaakjes beter voor elkaar want zij hebben nog steeds keurig alle foto’s van alle parades tot dusver zichtbaar!

47 olifanten -Van Elephant Parade die men zelf op hun website toont inclusief beschrijvingen ets vind je HIER: en zie als afbeelding hieronder.

Aangezien mijn eigen foto’s dus weg zijn ben ik op Google naar de overige olifanten gaan zoeken…  de foto’s hieronder zijn dus niet van mij, tref je een foto van jou aan en vind je het niet oké dat ik het gebruik laat het me dan weten, dan zal ik het verwijderen uiteraard.
(ik kan me niet meer herinneren hoe het toen precies zat, kan dus ook niet zeggen waarom The Elephant Parade op hun website slechts de 47 bovenstaande olifantenkunstwerken meldt als deelnemende kunstwerken in 2010  terwijl het er 75 waren…   De overigen die ik kon vinden zijn:

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

1: Olifanten Parade die over 2 weken in Emmen begint beschreef ik op Onwijs en Mooi Wildlands-Blog en HIER natuurlijk en The Elephant Parade.com beschrijft alle kunstwerken HIER.
Je ziet dus ook dat sommige olifanten terugkeren, waaronder Excitement  van Jan Kempe & Faux Painting van Pascal Groote.
Of het voor meer kunstwerken geldt of niet weet ik niet maar van 1 weet ik het zeker want dat herinner ik me wel… Rhino van Thammakit Tamboo stond in 2010 in Het Noorder Dierenpark te Emmen maar wordt op de website van Elephant Parade in de parade van 2010 niet genoemd. -is dus 1 van de niet-genoemde 28-
Hoe dan ook…. ik verheug me er enorm op en over 2 weken is het feestgedruis al van start gegaan en hoop ik rond deze tijd in de buurt van een olifant te zijn, hetzij een ademende met vlees en bloed of eentje van kunststof met een uiterlijk en naam waarvan ik nu nog geen idee heb…

Kortom… wordt dus vervolg…..

20 gedachtes over “Elephant Parade 2010 Emmen

  1. Ja helaas wel hè… kost altijd gelijk zo veel geld , zulke ongelukjes

   Ja dat wist ik al … .

   Van die serie van toen , van 2010… die zittende in muziekthema… (2e rij vanaf onderen, naast elvis) Dat was toen gelijk al mijn favoriet en dat is het nog steeds.
   Hoe deze versie heet weet ik niet meer helaas en is ook niet terug te vinden want hij staat niet op de website, noch in de parade van 2010 noch in het grote archief op de website : https://www.elephantparade.com/parades/elephant-archive

   (the Journey: https://www.elephantparade.com/parades/elephant-archive/the-journey &
   Within : https://www.elephantparade.com/parades/elephant-archive/within . . Heb ik al )

   Maar er zijn zoveeeeeeeel mooie bij ….

   Geliked door 1 persoon

   1. breek me de bek niet open pppffftt

    ja ze zijn allemaal mooi hé , maar die andere pose dan staand spreekt mij wel aan , net ietsje anders 🙂
    misschien kan je als ze in de stad zijn iemand vragen naar die zittende uit 2010

    mazzel

    Geliked door 1 persoon

    1. Ja klopt…dat is met die muziekfant ook zo ….

     En het archief toont 100-en olifanten maar toch, als je alle parades bekijkt….ontdek je al snel dat het archief ze niet allemaal toont… en ik weet dat er in 2010 in Emmen 75 stonden terwijl de site spreekt van 47 … dus tja hoe het met de andere parades ging in het verleden, geen idee ….

     Hoe dan ook…. ik verheug me op de 2 parades die ik deze en/of volgende maand ga zien… Dan moet ik al het geluk hebben iemand te treffen van de organisatie … maar we zien wel

     toedels

     Geliked door 1 persoon

  1. Ja nou hè…. de archieven tonen 100-en… de parades ook (weer anderen) …

   Die oude pc is al lang uit elkaar gescheurd op de 1 of andere stortplaats ofzo geen, een vriend van me die pc’s doet (nu nog steeds) zelf bouwde, toen al, heeft toen alles gedaan maar helaas met 0 resultaat …

   Like

 1. Goede morgen, je laat me er aan denken dat ik nodig weer een aantal dingen op mijn externe harde schijf moet overzetten, ik ben er ook vaak te laks in en denk, dat komt nog wel. . .
  Voor vandaag een fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.