1000 Vragen aan Jezelf #50

Bij Satur9 kwam ik het tegen..

.

St@@rtje startte met mij

&

2 juni 2021 startte Vonnie ook

 

Ik startte 5 oktober HIER  

Deel #50 kent de volgende 10 vragen:

Jeetje… met het afronden van dit blok van 10 vragen ben ik op de helft…
Goh… dus als het zo doorgaat en er gaan geen gekke dingen gebeuren, ben ik over een jaar al klaar, 5 september om precies te zijn zal ik dan het laatste blokje van 10 vragen beantwoorden. Ben best wel benieuwd eigenlijk welke vragen er nog gaan komen (of ik het eerder ga stoppen omdat ik het niet meer leuk vind is geen optie natuurlijk want dat is niet de afspraak die ik met mezelf maakte toen ik aan deze uitdaging begon.)

 

491. Is het gras altijd groener bij de buren?
Nee

492. Wat is je favoriete gezonde snack?
Frambozen

493. Hoe stevig is je handdruk?
Vastpakkend

494. Schrijf je vaak dingen op om ze beter te kunnen onthouden?
Alleen afspraken, verder niet. Ik heb helaas gatenkaasgeheugen dus vrij veel is al weg of valt weg, naar willekeur. Dus het opschrijven is zinloos als het doel ‘onthouden’ is. Afspraken noteer ik wel in mijn agenda want ik wil natuurlijk niet dat iemand ergens op mij staat te wachten en ik kom niet opdagen omdat ik het dan vergeten ben.

495. Waar heb je voor het laatst “ja” tegen gezegd?
Waar?  Zullen we daar een “Wie” van maken?
Waar is namelijk een aanduiding van een locatie en aangezien een locatie onmogelijk jou iets kan vragen kun je het ook niets beantwoorden.
“Waarover” kan natuurlijk ook nog…
De “Wie” dus… Mijn schoonmeisje.
De “Waarover”… Olifantenparade in Ootmarsum van 20-september tot en met 31 oktober dit jaar  die ook HIER benoemd werd en een wandelroute bevat, een fietsroute en een autoroute…. kortom, 2 olifantenparades binnen 6 weken, 1 in Emmen/Wildlands en 1 in Ootmarsum, jullie snappen wel dat wij heeeeeeel blij worden van zulke vooruitzichten en dat maar wat graag in onze agenda’s noteren en bespreken.

496. Wat is je favoriete maaltijd van de dag?
Geen! Ik hou niet van eten, nooit gedaan ook. Heeft veel discussies opgeleverd, thuis én met witte jassen tijdens opnames.  Ik weet dat het moet, dus ik doe het ook; 1x per dag. Soms lukt 2x ook maar verder?
Geef mijn porties alstublieft aan Fikkie.

497 Val je wel eens in slaap voor de tv?
Nee.

498. Hoe erg is je verzamelwoede?
Goh vragensteller, beetje aanmatigende vraag, vind je zelf ook niet, er zondermeer vanuit gaan dat iemand iets heeft?
Ik verzamel wel maar heb geen verzamelwoede.

499. Houd jij je altijd aan een jezelf opgelegd schema?
Ja!

500. Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt?
Mie meiself ent ei en wie al niet meer de regie over ‘mij’ voeren… alhoewel dit kunstwerk mannelijk is en ik niet…. is dit beeld ‘mij’ op het lijf geschreven.
Al die klauwen die mijn geest ergens vasthouden, er gaten in slaan, er dingen mee doen die ik niet wil,  ik geen controle over heb en zo veel meer… altijd die greep van de onmacht…. (ja, ik zeg altijd; “ik ben het gewend” maar natuurlijk klopt dat niet helemaal want eraan wennen doe je nooit 100%, ermee leren omgaan is wat ik wel heb gedaan inmiddels, maar dat mag ook wel want ben 40 jaar verder, al ben ik af en toe best heel verdrietig of boos omdat ik wel eens heel erg schijtziekbeu ben om me altijd maar gevangen te voelen)

(Geen idee hoe dit beeld heet, noch wie het maakte, stond een aantal jaren terug meerdere exposities in Beelden-In-Gees.) 

Met dank aan Ferrara !

Dit beeld heet De Takkenman… is van Henk Vos. 

“Met het levensgrote beeld ‘De Takkenman’ geeft Henk Vos op toepasselijke wijze vorm aan de bekroning van deze episode. Het beeld in brons stelt een staande mannelijke figuur voor, met een huid van boomschors en het hoofd getooid met een boomkroon. Het symboliseert de eenheid der schepping en de verbondenheid van mens en natuur. De man is boom geworden, de boom een man. Het is de verzoening tussen geest en materie en van de vergankelijkheid met de onvergankelijkheid.
In 2007 besluit Henk Vos ‘De Takkenman’ in eigen beheer in brons af te gaan gieten. Het beeld heeft een hoogte van ca 450 cm en de kroon meet ca 500 cm in doorsnee. Dit omvangrijke project neemt in 2008 een aanvang en wordt in 2011 afgerond.”

 

28 gedachtes over “1000 Vragen aan Jezelf #50

  1. Mogguh Karel

   Haha ja joh… *grijnssss* … eigenlijk wil ik wel weten wie al die vragen verzameld heeft maar tegelijkertijd ben ik ook te lui om dat uit te zoeken…

   Ja hè … ach vreemde mensen zijn de leukste, kijk maar naar ons *grijns*

   Geliked door 1 persoon

  1. ja klopt…. ik eet slecht, heel mijn leven al, maar omdat het moet…. en ik natuurlijk elke dag een hele stoot medicijnen moet wegwerken… weet ik ook dat gezond eten belangrijk is… en dus is fruit vast onderdeel van mijn dagelijkse kost want dat krijg ik wel weg

   ja wel hè

   Like

  1. …. ontbijt = koffie … 3 bakken …

   hahaha ja , te groot is het niet hoor… .het was manshoog zoals men dat zegt… dus zeg maar zo’n 1.90 ongeveer, het was in lengte iets groter dan ik .. .alleen de wijdte van het ‘hoofddeksel’ was wel ehhhh nogal breed 😉

   20.00 uur: Aanvullende correctie… mijn geheugen had het dus geheel fout in de zin van de hoogte die ik benoemde… mijn excuses. Ipv nog geen 2 meter zoals ik het me herinner benoemt de kunstenaar het in de beschrijving 4,50 meter hoog… en zo herinner ik het me echt niet 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.