Bumi

16 augustus was dat dit ventje ter wereld kwam… hartstikke spannend moment voor velen want mama Duna had bij haar 1e dracht een heel verdrietige afloop gekend, gelukkig ging deze keer alles goed en vandaag was het dan e.i.n.d.e.l.i.j.k. zover dat wij op kraambezoek konden.

Zonder noemenswaardige oponthoud arriveerden mijn meisje en ik, beiden in goede stemming want beiden in bezit van een nieuwe camera, én op weg naar een heerlijke dag in hartstikke lief gezelschap mét mooi weer voorspeld, op de parkeerplaats van Ouwehand’s Zoo in Rhenen, waar Hans en Gina ons al opwachtten. Nadat mijn scoot in elkaar gezet was en we de laatste meters rollend en stappend hadden overbrugd en door de ingang waren gegaan om Karel te ontmoeten, die ons ook al opwachtte, konden we op het terras de dag beginnen met, zoals altijd, een bak leut met lekkers waarna we verder op pad gingen.


Uiteraard hadden we ook stenen bij ons en gaandeweg de dag raakten we die wel kwijt, we keken onze ogen uit en genoten van het mooie weer, het gezelschap en de drukte en natuurlijk de dieren want ook die hadden het duidelijk naar hun zin, zomer… en dat in september. Stenen vinden deden we daarentegen niet maar dat drukte onze pret natuurlijk niet.

“Time flies when you’re having fun”… dat is een ware… en als je een minder-bereidwillig lijf hebt gaat dat dubbel op. Op een gegeven moment wil het dan ook niet langer en moet je kiezen, dus nee geen 2e ronde. Gelukkig was de afsluiting wel een heel mooie want net voor ‘het afscheidsbakkie’  kwamen wij een overdekt gedeelte uit waar oa de Orang-oetans zitten en toen we buiten kwamen was net een presentatie gestart….
Dat was natuurlijk feest want kleine Mingu maakte het haar moeder wel erg moeilijk, welke dreumes doet dat niet als ze weet dat ze toeschouwers heeft die ze aan het lachen maakt met haar capriolen.
We namen nog een bakkie leut, kletsten nog even gezellig en namen afscheid van Karel en keerden naar de parkeerplaats terug, daar namen Daphne en ik afscheid van Hans en Gina en een kleine 2 uur later namen Daphne en ik weer afscheid van elkaar en weer een half uur later was ik thuis.

Terugkijkend op een mooie dag ga ik nu weer een paar dagen rust tegemoet zodat ik over een week weer fris en fruitig ben om met Rietepietz een soortgelijk feestje te bouwen, zij het dan op mijn ‘thuisgrond’ wat dierenparken betreft, want dan gaan zij en ik meebeleven hoe mijn 2e thuis via een kickoff het 5-jarig jubileumsfeest gaat starten…. mijn meisje moet dan werken maar we gaan haar ongetwijfeld ontmoeten.
De foto’s van mij van vandaag staan online in een album dat zich opent als je op de foto hieronder klikt… (het filmpje waarmee ik dit blogbericht begin is niet van mij, terwijl ik zelf fotografeerde had Gina mijn foon in de hand. Die had ik haar in de handen gedrukt en gevraagd te filmen omdat zij een veel stabielere hand heeft dan ik en dus mooier kan filmen.)
De foto’s van Karel zal hij uiteraard zelf in een album online zetten zoals jullie/wij van hem gewend zijn


Toevoeging 23.30 uur =
Foto’s van Daphne – Album openen klik op foto hieronder.
(Een beetje raar…. het album en de foto’s staan gedateerd op woensdag 5 januari 2000 …. terwijl het vandaag zaterdag 18 september 2021 is…  de datering klopt dus niet maar oké dat moeten jullie maar voor lief nemen.)

46 Comments

 1. ja het was een top dag , geluk bij de Ijsberen bij de Olifanten en ook nog eens bij de Oerang Oetans
  de mooie foto’s kijken op dit kleine schermpje doet ze geen recht, thuis dus doen
  nu na hapje eten film kijken en slapen
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. 😉 ja toch

   Ik kijk uit naar jouw foto’s… en die van Daphne later ook …. want julie hebben er veel meer dan ik… en ook veel dingen , zoals de ijsberen, gefotografeerd die ik niet kon omdat ik er niet bij kon

   Dank je wel, jijook zwaaiiii

   Geliked door 1 persoon

         1. ik zag net de schitterende serie van jou , je met je ik heb er niet zo veel als jullie hihi
          en allemaal mooi , ik moet ze nog bekijken , ook de vast schitterende van de heel blije Daphne
          maar ik ga nu eerst ff tukkie doen , na een fijne rit op een mooie dag

          rustige avond groet

          Geliked door 1 persoon

          1. 😉 dat zie ik dan zo meteen wel… dank je wel…. Ja die is veel mooier hoor!

           Inmiddels vele uren later zal dat ook vast goed gelukt zijn ….

           Geliked door 1 persoon

  1. Ah ik heb net een filmpje toegevoegd ….

   Joa gelukkig wel. (wel mit veul pienstilling en brace en alsnog op taandn en koezn bietn, mor ja dot mot din mor, bie de geroaniums zitn kin altied nog toch)

   Sony cybershot dsc hx400v ( ik haar de veurganger, dai bevuil aal heul goud dus ik bin der mor noit van oafweekn 😉 ) Fantastische camera veur noit aal te veul geld

   Geliked door 1 persoon

  1. 🙂 Mentaal was het zeker weten een topdag, wat kan je daaraan toe zijn hè

   Doe dat maar hoor…. ik w8 nog op de foto’s van Daphne zodat ik die in een album kan zetten en dat album dan kan toevoegen

   xxx

   Like

 2. Schattig hoor dat kleine spul , ook als ze relatief gezien niet echt klein zijn.
  Ik ben er klaar voor hoor, heb ook de QR code al binnen. Maar zorg wel dat ik voldoende eten en drinken bij me heb voor het geval het overal mega druk is. Ga natuurlijk geen tijd verspillen aan de rij staan om iets te kunnen eten of drinken. Zak krentenbollen is altijd handig. 😉

  Geliked door 2 people

  1. Ja zeker 😉

   Helemaal top!

   Het park zal wel druk zijn maar nog steeds beperkt want de toegang is nog steeds niet volledig vrij, slechts 75% … maar een goed voorbereid mens telt voor 2 😉 Het komt goed hoor, gelukkig heb je een wel bekende gids bij je *grijns*

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.