Feestjes met hindernissen

Als je iets leert naarmate je ouder wordt is het wel dat je veel kunt plannen en afspreken maar dat je toch altijd weer voor -al dan niet aangename- verrassingen kunt komen te staan die je obstakels op je pad gooien waar je op het moment zelf niet blij van wordt dat het gebeurt maar waar je dan naderhand wel weer smakelijk om kunt lachen, vooral als het je beiden overkomt. Riet had zichzelf opgesloten en ik was mijn brace kwijt zucht

Rietepietz en ik hadden een date vandaag en beiden hadden we geen vlekkeloze start maar dat leed was al gauw vergeten want nadat we elkaar op het station van Emmen in de armen waren gevallen en, een ‘stief kwartiertje’ later zoals men dat in het Drents zegt, aan de koffie zaten, én St@@rtje er ook eventjes bij kwam, was het feest compleet.

We hadden prachtig weer, veel muziek heel de dag om ons heen, veel feest en vrolijkheid en her en der wat kunst en natuurlijk veel levend grut in allerlei formaten dat groeide en bloeide en het deed me goed te merken dat mijn gezelschap, dat niet een dierentuin-gekkie genoemd kan worden, toch aangenaam verrast was door hoe mooi mijn 2e thuis is.  We lunchten bij mijn meissie op het terras in Rimbula en ook hier voegde St@@rt zich nog even een tijdje gezellig bij ons.

De -Nee niet dikke, letterlijk en figuurlijk niet, 80+er maar 80-er- stapte stevig voort en het is wel raar hoor, 2 decennia schelen we in geboortejaren en dan zit de jongste in een rollend gevaarte en de oudste stapt rond alsof ze zich aan het voorbereiden is voor de marathon van New York ofzo.

Hoe dan ook… om haar dochter te vriend te houden, én natuurlijk poezel Beau had ze een tijdschema waaraan ze zich graag wilde houden en en dat is ruimschoots gelukt want zij beschikte nou eenmaal over meer energie dan ik dus een uur voor op haar eigen schema dropte ik haar op het station waar ze op het nippertje de klaarstaande trein kon pakken.

Het was dus niet een dag vol pech maar een dag met een beetje pech dat ruimschoot overschaduwd wordt door geluk en een hele vette glimlach want dit was een dag om in te lijsten, niet in de laatste plaats door het feit dat onderstaand fantje met op haar rug een plattegrond van mijn 2e thuis voor de ingang ervan in het groot staat  en in kleine versie op een plank in mijn 1e thuis staat.En als je op haar klikt… opent zich een klein foto-album met 50 foto’s.

(Binnenkort een 2e ronde voor de rest van de kunstolifanten in de Elephant Parade van Emmen 2021, daarna zet ik ze dan allemaal bij elkaar in een aparte fotomap zodat ik precies weet welke olifanten in Emmen stonden in deze specifieke parade omdat ik wel ontdekt heb dat de website de parades niet compleet weergeeft)

Rietepietz blogs over ons wel met een btje w vind je HIER & HIER

62 reacties op ‘Feestjes met hindernissen

 1. Karel

  ha die Melody
  ja plannetjes maken is leuk om te doen , maar je ziet het maar weer , soms zit het ff tegen
  en niet dierentuin-gekkie had het prima naar haar zin zo te zien
  en Liesbeth troffen jullie ook nog , en Daphne ook , leuk toch
  mooi rondje maakten jullie aan de mooie foto’s te zien
  en jij hebt je 1ste fantje binnen , mooi hoor

  Geliked door 1 persoon

 2. rietepietz

  Nou ik lag niet écht voor op m’n schema voor, ik had als uiterste tijd rond 5 uur in m’n hoofd maar liever iets eerder. Dus dat kwam heel mooi uit. Het is best vermoeiend zo’n dag “rondhangen zelfs al stap je stevig door om jouw schoot bij te houden. 😉 maar inderdaad, gelukkig kán ik dat en wordt je daar minder moe van dan van rondslenteren. al moet ik even opstarten na een koffie pauze. . 😉 Maar het is inderdaad een prachtig park waar ik van genoten heb, dat er ook nog dieren zijn is dan een leuke extra, maar het allerschattigst vond ik die “inbrekers”in dat kantoortje.

  Geliked door 1 persoon

 3. Neeltje

  Al was de start wat rommelig met hier en daar wat beren op de weg, het werd een mooie dag. Met Riet op safari, dan ben je nooit in de aap gelogeerd. En dan ook nog een apestaartje toegevoegd in het gezelschap, dan laat je de muizenissen snel achterwege. Een stel kakelende kippen is er niks bij. En aan het eind van de dag komt er een olifant met een lange snuit, die blaast het verhaaltje uit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.