Wie hebn ze!!!

   • hoorde mijn echtgenoot door de telefoon om 20.20 vanavond mij zeggen… Op dat moment zat ik net weer een paar seconden in mijn auto, aan de telefoon, en had op dat moment de laatste van de 74 Olifanten-Kunstwerken in de Olifanten Parade Twente gefotografeerd. De 10e in het donker, ‘weer eens wat anders’ of niet dan?!
    Op dat moment stonden we in Ootmarsum en moesten we nog een 3 kwartier rijden terug naar Emmen, en daarna moest ik een zelfde tijdspanne vanaf Emmen terug naar Assen, voor de goede rekenaars onder jullie… ik kwam dus om 21.50 thuis aan waarna een dartele Vanyar me nog net niet ondersteboven begroette en man me met een bak leut ontving terwijl hij me hielp de spullen uit de auto mee het huis in te halen.


Al vroeg in de ochtend rammelde mijn wekker want ik zou op tijd in Emmen zijn om Daphne op te halen aangezien de Olifanten-Parade-Twente 2021 in onze agenda’s stond.
74 olifantenkunstwerken verdeeld over een route van maar liefst 165 km in Twente. In Ootmarsum, Denekamp en Oldenzaal. Oftewel meermalen in en uit de auto stappen en ook mijn scoot in en uitladen.
De afgelopen dagen had ik natuurlijk alle batterijen van de camera opgeladen en ook een paar Happy Stones klaar gemaakt en zorgde ik ervoor dat de accu van de scoot vol zat en vanochtend in alle vroegte maakte ik pure chocolademelk gloeiend heet, vulde de thermoskan en maakte broodjes klaar en toog op tijd op pad. Met een dikkere deken in de kofferbak én dikkere trui dan vorige jaar want bleek die winterjas een goed idee, mijn deken voor over de benen in de scoot bleek te dun, hoezo al doende leert men grijns . Weeronline voorspelde echter ook mooi herfstweer met zon en leuke temperaturen dus ik deed ook maar mijn zomerjas in de auto, want stel je voor… (ja stel je voor, bleek onderweg dat Daphne haar jas vergeten was, die heeft dus mooi mijn zomerjas gedragen vandaag want ik had m niet nodig, had het heel de dag koud zat dus mijn winterjas is amper uit geweest)
De organisatie deelde zelf heel veel informatie waaronder ook de olifanten die her en der verspreid staan: zie HIER.
Ik wist natuurlijk al dat veel kunstwerken in parades herhaaldelijk gebruikt/geplaatst worden, van de 34 die nu in Emmen staan ~ zie HIER ~ stonden er 11 vorig jaar in Ootmarsum. (zie album van vorig jaar HIER)

Een dagje kilometervreten lag dus voor mij/ons. Van mijn huis naar dat van Daphne is het al 52, dan nog eens 50 km naar Ootmarsum. In het centrum van Ootmarsum staan 25 olifanten, prachtig stadscentrum maar voor mij wandelend niet te doen (weet ik nog van vorig jaar) dus in de scoot. De autoroute in die regio is 130 km lang en bevat ook 28 olifanten… We ‘moesten’ ook naar Denekamp waar 15 olifanten staan en naar Oldenzaal waar 6 olifanten staan en ja die steden zijn geen buren dus er kwamen zo wel wat km’s op de teller en het aantal in- & uitstappen én het in- & uitladen van de scoot liep ook zo wel op. 74 olifanten en 400 km en 7.45 in de auto en 21.45 eruit.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Maaaaaaaar alles voor het goede doel toch? ((De rest van de week is mijn agenda leeg dus uitrusten achter de (ontbrekende) geraniums in mijn vensterbank kan na vandaag wel weer.))  Zijnde alle 74 olifantenkunstwerken te pakken te krijgen in de zin van ‘vastleggen voor het nageslacht’ op de sd-card in onze camera’s in hun omgeving want laten we wel wezen, Twente is prachtig, dat valt gewoonweg niet te ontkennen, zeker in diens herfstjas niet.
Vanuit Emmen naar Ootmarsum mag dan maar 3 kwartier zijn maar toch doen we die route altijd door Duitsland, simpelweg omdat dat prettiger rijdt, sneller gaat én niet in de laatste plaats om daar te tanken want dat loont altijd de moeite, zo ook vandaag:


Eengoed is een volle tank dan een rib uit je lijf maar heej dat bespaart wel een fors deel van rib op die hele borrel als je bedenkt dat je in je eigen woonplaats 189.9 neer moet leggen, om nog maar te zwijgen van het feit dat we wisten dat we vandaag wel een aantal km’s zouden wegtuffen.
We startten in Ootmarsum en nadat we de auto geparkeerd hadden, had ik er al 111 km opzitten. Vele km’s met de scoot en ook te voet (voor Daphne dubbel en dwars nog veeeel meeer ) zouden volgen. Eenmaal met met scoot en te voet in het centrum van het stadje waren we een tijdje zoet voordat we de 25 kunstwerken aldaar te pakken hadden.  Weer de auto in en op weg naar de volgende serie van 15 in Denekamp en daarna weer de auto in en op weg naar de serie van 6 in Oldenzaal… Ook daartussen vrat mijn auto tal van km’s natuurlijk en vlogen ook de uren op de klok weg.

Allerlei plannen die we ‘extra’ voor vandaag hadden gingen de ijskast in want ondanks heel vroeg opstaan en vertrekken beseften we al gauw dat het ons niet zou lukken alle olifanten bij daglicht te pakken te krijgen want de route bleek veel fouten te bevatten, we liepen meermalen vast. Wegwerkzaamheden, omleidingen maar ook simpelweg afgesloten wegen met inrijverboden etc. “Ach” zei ik op een gegeven moment ginnegappend tegen Daphne, “wedden dat wij uniek bezig zijn vanavond, want wie gaat nou in het donker zo’n tocht doen en kunstwerken langs de openbare weg fotograferen in het licht van de autolampen, straatlantaarns en waar dat niet kan met flits van je cameras?” Kortom, jullie snappen wel dat wij er al snel het grootste plezier in hadden. Rondjes rond de kerk, letterlijk en figuurlijk met de auto, in het donker en dan even uitstappen om in het licht van je koplampen een kunstwerk te fotograferen… best wel heel apart.

Kortom… het was een heel lange dag, ik had amper tot niet geslapen dus ook een vermoeiende dag, ben nu echt op mijn tandvlees dit blog aan het afmaken, en ja dat had ook morgen gekund maar ik hou nou eenmaal niet van ‘uitstellen’ … dus onder het mom van ‘niet uitstellen tot morgen wat vandaag kan’ plaats ik het toch, heb ik de foto’s online gezet in een album .. het zijn er 305 en dat album opent zich als je op de foto hieronder klikt van mijn meisje en mij… Wij hadden een top dag en ik hoop dat jullie met evenveel plezier het album zullen bekijken.

10 gedachten over “Wie hebn ze!!!

 1. Je hebt een waardevolle dag gehad.
  Zo te lezen een hele belevenis om je vriendjes te ontmoeten.
  Vind de tijd van vertrek en thuiskomst op de 3 kwartier wel heel mooi afgestemd. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. ha die Melody , ik stelde elders al een vraag of alles wel was , ja dus gelukkig
  maar de dag was ietsje langer dan anders , ach ja wat fris , maar toch prima weer
  wat te wachten stond was bekend
  weet je wie ik in het zonnetje wil zetten op deze dagen , zijn jullie mannekes , die moeten al weken van te voren horen we gaan zus en zo dit en dat , en tegenspraak wordt niet geduld
  wat hebben die een enorm geduld
  nu ga ik ff wat foto’s bekijken
  slaap wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel

   Haha ja hoor… alles oké , alleen bekaf

   Hahahahahaa die zijn al lang blij dat ze niet mee moeten joh…. enne wij zijn niet het type vrouw dat alleen maar dingen doet na toestemming van echtgenoot ofzo hè… we houden rekening met elkaar binnen de relaties, de mannen hebben hun ding en de vrouwen ook … wij hebben toch ook geduld met hen en hun hobbys 😉 grapjas

   ja doe dat … . dank je wel, jij ook

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.