Een kaarsje aansteken

‘Donkere dagen voor Kerst’ – Wie kent die woorden niet…

Voor een aantal bloggers zijn die woorden wel heel erg letterlijk, dus ontsteek ik hier een lichtje in een poging hun pad een beetje te verlichten, letterlijk en figuurlijk. Wie helpt mij en steekt ook een kaarsje aan?

Ik noem geen namen want enerzijds wil ik niet dingen benoemen voor bloggers die het zelf niet benoemen en anderzijds wil ik niet bloggers overslaan omdat ik dingen niet weet én uiteraard gun ik iedereen een lichtje op zijn pad in donkere dagen!

Mijn lichtje geldt onder andere voor een blogger die een paar dagen geleden haar echtgenoot naar het ziekenhuis moest laten brengen omdat hij een hartinfarct kreeg.
Een andere blogger zag de grond onder haar voeten wegzakken toen haar lief plotsklaps uit het leven weggerukt werd.
Een blogger die ondanks alle voorzichtigheid tóch door Corona geveld werd, dit ternauwernood overleefde en nu de lange, heel lange weg terug moet vechten naar  een waardig bestaan.
Een blogger die tegen starre witte jassen  vecht, wel ziek is maar geen duidelijkheid krijgt, bureaucratie tot in de tenen voelt en ‘licht’ in duidelijkheid zoekt.

Zoveel andere bloggers met een rugzakje die de ‘donkere dagen voor kerst’ niet zo vrolijk tegemoet zien als dat de reclames op tv ons willen laten geloven… zelfs als je de corona-ellende buiten beschouwing laat én dat kan niet eens.

Kortom… ik steek kaarsjes aan en brand ze… doe je mee?

Lieve (on)-bekende aangesprokene… ik wens je van harte toe dat mijn kaarsje je mag verwarmen, troosten en bemoedigen. Weet dat je niet alleen staat, dat er mensen zijn die aan je denken en met je meeleven!!

22 reacties op ‘Een kaarsje aansteken

 1. rietepietz

  Ja helaas, kerstmis of niet, het leven gaat gewoon z’n gang . Van een paar weet ik op wie je doelt . Maar natuurlijk leef ik met iedereen mee die het moeilijk heeft nu. En voor zover ik ze ken laat ik natuurlijk een berichtje achter.

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Klopt… dat is elke dag hetzelfde … alleen komt het nu (voor mijn gevoel) allemaal even ‘tegelijk’ binnen bij mij en ja je kent me, ik volg mijn gevoel en handel daar dus ook naar

   Ik ken jou, jij leeft ook mee, heerlijk toch !

   Like

 2. Ferrara

  En mooi gebaar. Zelf blijf ik wat betreft ziek en zeer in eigen gelederen op de achtergrond in de blogwereld en dat is een bewuste keus. Neemt niet weg dat ik al de hele dag van slag ben i.v.m. andermans immense verdriet.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ineke.

  Als altijd leef ik mee en steek zeker een kaarsje (meer) aan deze dagen . Vooral voor diegene die het licht zo moeilijk kunnen zien in deze dagen.
  Hoop een lichtbaken te zijn en waar ik het iefst mijn kaarsjes aansteek? In onze Mariakapel! xxxliefs.

  Geliked door 1 persoon

 4. Haba

  Hier branden iedere dag meerdere kaarsen, niet alleen voor de mensen die ik heb verloren, maar ook voor mezelf en vele mensen die een lichtje in het donker kunnen gebruiken. Maar als ik de deur uit ga worden ze wel gedoofd, op brand zit ik niet te wachten.

  Geliked door 1 persoon

 5. djaktief

  Mooi gebaar. Belangrijk om degene die het lastig/zwaar hebben ook echt te laten weten dat we aan ze denken. Het lukt niet met iedereen natuurlijk, want dan heb je zelf geen leven over. Maar zo af en toe hier en daar een kaartje doet vaak wel wat goeds.

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Dank je wel!

   Ja vind ik ook… en gezien de reacties hier maar juist ook die van lurkers in mijn mail weet ik dat mensen zich dit aantrekken op de positieve manier en daar gaat het om. Net als dat kiezeltje dat je in een plas water gooit, weet je wel, dat kleine rimpeltje dat ontstaat en verder gaat

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.