1000 Vragen aan Jezelf #65

Bij Satur9 kwam ik het tegen..

.

St@@rtje startte met mij

&

2 juni 2021 startte Vonnie ook

 

Ik startte 5 oktober 2020 HIER  

Deel #65 kent de volgende 10 vragen:

641. Welk muziekinstrument zou je graag willen bespelen?
Ik was op weg in het rijtje blaasinstrumenten, van cornet via bugel langs trompet en s-bas naar euphonium, het ene beviel me beter dan het andere, mijn lippen pasten niet op elk mondstuk.
De euphonium sloot aan als een 2e huid. Het rijtje had langer gemogen, de wensen had ik wel. Bariton-sax bijvoorbeeld maar ook  een fagot stond altijd op mijn lijstje. Helaas moest ik het om gezondheidsredenen stoppen, dat was wel “ff”slikken!

642. Heb je een grote algemene kennis?
Met mijn eeuwige honger naar info, ja dus, best wel, vind ik zelf. Ik weet ook vaak meer antwoorden dan kandidaten bij de 2 voor 12 / met het mes op tafel /  per seconde wijzer /
de slimste mens.  –vanaf de bank thuis is het altijd makkelijker, dat dan weer wel, zegt men en dat geloof ik ook wel– Man vraagt al lang niet meer bij die quizzen: “waarom zit jij daar niet?”
Mijn antwoord kan hij dromen: ‘omdat ze geheid vragen welke gek  wanneer en waar als een idioot achter een bal aan hobbelde en toen die ‘m eindelijk had, ‘m gelijk weer wegschopte’.
Oftewel een sportvraag en daar weet ik niks van want sport is net zo’n utopie als waardig spel in een eerlijke competitie.

643. Voor wie heb je een zwak?
Mika: 4-voeter van zoon & schoon die hier wel eens logeert. Heb haar 8 december teruggebracht, toen was ze hier bijna 3 weken geweest. De jeugd was zelf aan het slopen en breken en opbouwen want hun oude keuken ging eruit en een nieuwe erin. Al dat lawaai is natuurlijk niet goed voor een hond en bij ons is het veel rustiger.
Het zou niet onze hond ‘moeten’ zijn, ze is veel te energiek en druk, Vanyar vindt dat op de lange duur niet oké en ook onze dame-poezel is daar niet zo van gecharmeerd maar voor een paar weken mag het wel. Toch wel grappig hoe dieren signalen geven dat iets ‘oké’ is als ze weten dat het tijdelijk is. Maar goed, Mika is verder heel lief, af en toe rete-ongehoorzaam, kilo’s bananen in der oren maar ja daarentegen heb ik kilo’s volume in mijn stembanden als het nodig is en die wegen dan weer zwaarder dan die kilo’s bij haar glimlach. Als ze weer weg is na een logeerpartij is het zuchten van zowel ‘hèhè, weer rust, als ook… goh wat is het stil in huis hè’ ….en dan ligt Mika’s ring onaangeroerd in de hoek, tot de volgende keer dat ze weer binnen komt denderen. 
Zo wie zo voor dieren… Hyena’s bijv. iedereen vindt ze lelijk etc maar ik vind hun snoetjes altijd zo aandoenlijk, ze glimlachen altijd. Luiaards, vol ongedierte, ruiken vies etc maar toch. Sprinkhanen. Murenen. Om maar een paar te noemen, ik kan nog wel ff doorgaan.
Ook kan ik wel een aantal mensen noemen, waaronder bloggers, maar heej dat ga ik natuurlijk niet doen, geen scheve ogen hier, no wee gossee, alhoewel voor Puk & Lenneke maak ik natuurlijk dé uitzondering enne Amber & Levi vind ik ook wel heel lief eigenlijk.

644. Wat is je grootste obstakel
Dat ik niet mijn alter ego’s de baas ben.  Dat is beangstigend en aangezien ik pertinent weiger me door angst te laten regeren ben ik altijd op mijn hoede voor wat die alter ego’s uit willen gaan voeren. Het daarop anticiperen om escalaties te voorkomen is mijn 2e natuur onderhand -mede ook aangeleerd dankzij therapie en trainingen-, ik plaats mezelf nooit buiten een veilige zone, en al helemaal niet in mijn eentje. En ja ik weet dat dat klinkt alsof ik alsnog de angst de baas laat zijn maar dat voelt niet zo, ik ben in die situaties relatief ontspannen ipv dat ik tril als een espenblad dat op ontploffen van paniek staat.

645. Wat ben je vandaag aan het doen?
Voor-eergisteren boosterprik gehaald; bijkomen van ruim 2 ,5 dagen ziek zijn.

646. Waar had je langer over moeten nadenken?
Niets, integendeel zelfs!

647 Heb je liever gelijk of geluk?
Ohhh is het dat waarom ik altijd pech heb?

648. Wat vind je van de partners van je vriend(inn)en?
Niels & Anita waren single vrienden -tot ik ze koppelde- inmiddels 18 jaar getrouwd
De anderen leerde ik kennen en bevriende ik als stel.
Kortom, helemaal oké, niks mis mee.

649. Welke eigenschap zou je van je vader willen hebben?
G.e.l.u.k.k.i.g.  kreeg ik ze allemaal en zijn er maar 2 waar ik minder blij mee ben maar heb ik die geleerd te accepteren als deel van mij, hoe ik ben.

650. Met welk idee moet je nog steeds iets doen?
Dat ook ik er toe doe.

20 gedachten over “1000 Vragen aan Jezelf #65

Voeg uw reactie toe

 1. Eerst wat een prachtige banner foto 🙂
  Ja leuk hè zo een logetje en de rust als ze weer weg zijn. Wij hadden oudste dochter met gezin 5 dagen te logeren vanaf 18 dec. En wat een werk om je huis daarna weer op orde te krijgen maar gelukkig hoef ik dat niet alleen. Bedden 4 stuks verschonen, overal zuigen en heel veel was 😉
  Maar was reuze gezellig al lag ik er 2 van in bed 😦
  645 was bij mij 5 dagen maar weer opgeknapt…jij ook helemaal ?
  En die 650 voor velen doe jij er zeker toe 🙂
  Groetjes en liefs

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel…die maakte ik in 201* op Landgoed Hoenderdael in Dierenpark in Anna Paulowna (Noord-Holland) .. foto-album vind je : https://photos.google.com/share/AF1QipOvoI57S_cY294gmcIUS2LtJQwEigvq72XflVDjD5myNwZZ_aJw_2X_4pMrnYj9cg?key=QzFkVmNYbHE4Ykt2SDJveEgtcWItSFdnSmZOOGh3

   Wauw wat leuk… om jaloers op te worden. dat zal mij helaas nooit gebeuren. – Ja ik ben ook weer van de partij als vanouds geloof ik, mijn vermoeidheid is een standaard gegeven 😉

   ja dat weet ik….. geen therapie tot dusver is er inmiddels echter in geslaagd de kloof tussen weten en voelen te dichten maar ik ben er daarentegen wel aardig in geslaagd die kloof te accepteren en er mee te leren leven net als mijn niet-willen-leven-eigenschap

   Zwaaaai x<3x

   Geliked door 1 persoon

 2. Toch best wel héél jammer dat je al die instrumenten niet meer kunt bespelen, lijkt me toch echt een gemis als je muzikaal bent.
  Zelfs jij moet ondertussen toch wel doorhebben dat je er voor héél veel mensen “toe doet”. Misschien niet voor álle mensen maar als zelfs God er niet voor iedereen “toe doet” waar zou jij je dan druk over maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja is het ook… maar mijn gewrichten in de handen laten dat niet meer toe… bizar genoeg konden mijn longen (ondanks dat ik een stevige rookster was0 het altijd prima doen…

   Klopt ook, hét doorhebben is niet het punt. …. jouw humor, grinnikk…. Zoals ik al in een ander antwoord schreef, ik maak me er niet (meer) druk over.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: