Zoo & Zo

Xirus & Tafkap

“Gewoon omdat het kan” denken veel mensen en overheden (óók in Nederland) dat Servals als huiskatten gehouden kunnen worden. Met de meest afschuwelijke gevolgen van dien, vooral voor de dieren in kwestie  want hun leed moeten wij als mens verwoorden, dat kunnen ze niet zelf. Wij, de mens, moeten -bllijvend- voor hun belangen opkomen zodat onze overheden wakker worden en niet weer inslapen als het gaat om de noodzaak van aanpak van dierenleed!
Stichting AAP doet dat GELUKKIG en heeft een grote (nooit groot genoeg overigens) achterban. 

In januari 2020 werden servals Xirus en Tafkap bij AAP binnengebracht.
Ze waren nog maar een paar maanden oud en werden als huisdier in een badkamer gehouden.
Door verkeerde voeding en gebrek aan ruimte en zonlicht waren ze voor het leven getekend.
Ze hadden oude botbreuken en als gevolg daarvan liep Xirus mank.
Nu, 2 jaar later, zijn ze dankzij de inzet van onze dierenartsen en dierverzorgers hersteld en kunnen ze naar hun nieuwe thuis worden gebracht: The Wildheart Trust in Engeland.

In het filmpje hieronder zie je hoe dat is gegaan en hoe de Servals nieuwsgierig hun ruime buitenverblijf ontdekken!

 

De medische check die de Servals kregen na binnenkomst bij AAP in februari 2020 vertelt / toont de noodzaak van het bestaan én vooral ingrijpen van AAP, dan wel andere dierenhulpverleners / -instanties die zich met dit soort werk bezig houden.

 

Door deze herplaatsing komt er “gelukkig” weer een plekje vrij bij AAP voor andere dieren in nood.

Hoe paradoxaal is dát?
Dat je ‘gelukkig’ in de tekst schrijft/leest terwijl je natuurlijk het allerliefste alle beschikbare  plaatsen zou opheffen vanwege overbodigheid.

 

 

24 gedachten over “Xirus & Tafkap

 1. Prachtige dieren, maar het zijn geen huisdieren. Onbegrijpelijk dat het mogelijk is ze aan te schaffen als zodanig. Stichting AAP, liever zouden ze niet nodig hoeven zijn. Maar gelukkig dat ze er wel zijn in dit geval en vele andere.

  Geliked door 1 persoon

    1. Er zijn veel mensen die ‘ikke ikke ikke’ mentalitit hebben… over het leed dat ze veroorzaken denken ze niet na en als dat al eens door hun gedachten gaat dan interesseert het hen niet want zij denken alleen maar aan hun eigen pleziertjes

     Like

      1. Laten we gewoon proberen moed te houden… (niet de moed verliezen ook) en hopen dat het aantal mensen dat zich realiseert dat je ‘goed’ moet doen aan dieren toenemen zal en het andere aantal dus drastisch gaat afnemen… en bovenal dat roverheden wereldwijd stoppen met 1 hand achterwaarts steken om smeer/zwijggeld aan te pakken maar dierenleed écht voor de volle 100% gaan bestrijden.

       Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.