Hart voor Groningen

Even koppensnellen voor een keertje…

Het zit Rob van Hasselt (82) uit Gieten dwars dat kinderhartchirurgie verdwijnt uit Groningen. ,,Ik heb zelf kleinkinderen. Ik moet er niet aan denken dat zij met spoed naar Utrecht moeten als ze wat aan hun hart hebben.”
Dus stuurde Rob donderdagmiddag een vliegtuigje met boodschap de lucht in.
Dik een uur cirkelde het vliegtuigje met spandoek boven het UMCG.
Op het doek stond de boodschap: ‘Wij hebben hart voor Groningen’.
,,De verplegers stonden met de kinderen voor het raam te zwaaien naar het vliegtuigje”, zegt Rob enthousiast. ,,Ze vonden het prachtig.”

Waarom een vliegtuigje?
Rob: ,,Groningen krijgt zo veel en hard op haar donder. Ik wilde ook wat doen, maar als oude man kan ik niet zo veel, behalve een vliegtuigje de lucht in sturen.”
Kinderhartchirurgie hoort in Groningen, vindt Rob. ,,Er zit hier al enorm veel expertise op medisch gebied, denk bijvoorbeeld aan het protonencentrum dat een paar jaar geleden is geopend. De kinderhartenchirurgie is net zo belangrijk. Het zou kapitaalvernietiging zijn om die kennis en kunde weg te halen uit het Noorden.”
Rob heeft zelf ervaren hoe belangrijk goede een hoogwaardige zorg in de regio is. Zijn vrouw heeft een aantal zware operaties gehad. ,,Ze is toen erg goed behandeld in het UMCG. Ze verrichten daar fantastisch werk.”

Het verdriet van Groningen
Rob woont dan wel in Drenthe, het verdriet van Groningen gaat hem aan het hart. ,,Groningen krijgt klap op klap. De bevingen. De schandalig trage afhandeling van de schades. De wanvertoning met het verstrekken van de subsidie vorige week. En het vertrek van de kinderhartenchirurgie. Het is schandalig allemaal.”
Rob wilde iets doen en dacht aan een vliegtuigje met een boodschap. ,,Na wat overlegjes met instanties heb ik gebeld met Vliegveld Teuge en het geregeld.”

Fijne reacties
Hij kwam donderdagmiddag zelf naar Groningen om te kijken hoe de actie uitpakte. Het resultaat stemt meer dan tevreden. Rob: ,,Het was prachtig. De kinderen en het personeel hebben ernaar gekeken en gezwaaid. Ik zag ze staan in de raamopeningen. En ik krijg erg fijne reacties. De woordvoerder van UMCG vertelde dat ze er erg blij mee zijn en er volop aandacht aan besteden op hun site, omdat ze het een prachtig verhaal vinden. En andere media besteden er ook aandacht aan. Dat doet me deugd”.

 1. Kinderombudsvrouw: heroverweeg sluiting kindhartcentrum >>> Lees Meer
 2. Gemeenteraden Groningen – Brandbrief aan min.Ernst Kuipers >>> Lees Meer
 3. ‘Bronnen’ in Rotterdam – Utrecht wijzen op slechte sterftecijfers >>> Lees Meer

 

Ja óók hier vind ik wat van… als Groningse die net als Rob in Drenthe woont en zich ook door Pinokkio gepiepelt voelt ook al valt mijn hartkwaal dan in het niet bij de patiënten waarvoor Rob een vliegtuig de lucht instuurde. De intentie waarmee hij het deed, het doel waarvoor hij deed… die onderschrijf ik met hart en ziel, uiteraard volmondig. 
Het is al lang de aller, allerhoogste tijd, méér dan zelfs, dat pinokkios Den Haag zich realiseert dat zijn bestaan hoofdzakelijk te danken is aan de opofferingsbereidheid van de noordeling in de breedste zin des woords!

Heb én hou het goed  

16 gedachten over “Hart voor Groningen

  1. Absoluut waar…..

   Pinokkio en consorten denken niet na over de mensen die dan met hun doodzieke kinderen heel het land door moeten reizen …. en voor onderdak moeten zorgen…. wie betaalt dat bovendien?

   Like

   1. het is echt bedroevend hoe men de zorg uitholt , hoeveel ziekenhuizen zijn er al niet gesloten , te duur , ja maar niet vanwege dokters en verplegend personeel , door dure managers 😦

    Geliked door 1 persoon

 1. Het is natuurlijk een geweldige actie, maar eerlijk gezegd onnodig.
  Het is het gevolg van blijven bezuinigen op de verkeerde dingen, beetje minder geld naar milieu en wat meer naar de zorg.
  Dat snapt toch iedereen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 2. Je kunt ook de petitie ondertekenen,heb ik gedaan zowel voor Groningen als Leiden.Het is toch te zot voor woorden dat je met je kind het hele land moet doorkruisen als het ernstig ziek is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Klopt, had ik al gedaan uiteraard… paar dagen terug al ergens

   Ja inderdaad, bij de beesten af…. men denkt in politiek den haag weer eens neit na (wanneer wel, zodra het niet over het vullen van eigen zakken gaat) want hoezo reizen, waarheen dan, wie betaalt dat dan?)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.