Hgntvs-piemul

Het Groot Niet Te Vermijden
Niet dat ik ze nou heel vaak bezocht maar zo af en toe kwamen ze wel in de jaren voor, rondom en na eeuwwisseling voorbij omdat ik een goede kennis had in onze vorige woonplaats die helemaal gek van ze was en met wie ik dus wel ieder seizoen ging, tot aan haar overlijden.

De naam van die band is nu wel een beetje dubbelzinnig, driedubbel zelfs, afhankelijk van hoe je het wilt uitleggen en aan wie je het dan uitlegt want het onderwerp dat tegenwoordig op ‘iedereens’ lippen ligt, bij één wat meer letterlijk dan de ander, kent ook best een hilarische kant als je het met een persoon bespreekt die niet in de negatieve kant van de ervaringen zit.

Eerlijk gezegd heb ik wel even getwijfeld of ik dit zou plaatsen of niet.. ik wil namelijk niet de indruk wekken dat ik dat wat nu gaande is te bagatelliseren. Er is namelijk nog veel niet bekend, er zijn veel meer slachtoffers dan al wel bekend, én bovenal zijn er mensen slachtoffer waarover nu niet of nauwelijks (nog) gesproken is…. denk aan kinderen van daders bijv.

Toch wilde ik onderstaande jullie ook niet onthouden want het is gewoonweg te leuk ondanks het paradoxale onderwerp in de tijd van nu, ik heb de tekst erbij gezet omdat het soms niet helemaal te volgen is.

Het leven is niet altijd simpel.
Er deugt geen moer van het systeem
want de helft van heel de mensheid
heeft een levenslang probleem.
Het is de piemel.
Ja de piemel, het zorgenkind van iedere vent.
Piemulll
Zing maar mee want dat haalt ‘m uit zijn isolement
(nou kom op Rotterdam, niet zo stijfjes).

De piemel leidt een eigen leven
en af en toe is ie echt hondsbrutaal
(woef 4x)
Je kunt ‘hem wel een beetje trainen
dat is wel goed voor zijn moraal
daar wordt ie hard van
Jahh de piemel
Zing ut nu maar allemaal
Piemulll
Dank u wel namens alle piemels in de zaal.
Elke man die heeft een piemel
voor een plas of hoogtepunt
’t is een kruis dat hij moet dragen
omdat je hem niet ruilen kunt.

(Heej hij gaat omhoog) – (modulatie)

Hij is onmisbaar op de camping
hij maakt een onderbroek soms tot een tent
af en toe is hij besneden
behalve als je voorhuid-strevend bent
Het is de piiemul, ja de piemel,
we gaan voor de laatste keer
Piemulll ohhhhh
u merkt het,
de piemel is goed voor de sfeer (3x)
Ik moet nu stoppen want hij heeft het weer.

 

(Bovenstaande opname is uit 2013 , uit het Oude Luxor te Rotterdam, uit de show “Save the Last Dance”. Het Groot Niet te Vermijden werd opgericht in 1983 door Peter Tinke en Jochem Kroon en kende de jaren daarna wat wisselingen in de samenstelling. In 2013 werd de samenstelling gevormd door Peter Tinke, Jochem Kroon en Martin Bakker, Louis Kockelmann en Sjoerd Plak.
De band stopte met voorstellingen in 2019 met als laatste voorstelling “The Last Waltz” , gespeeld door: Martin Bakker, Jochem Kroon, Chris Grem, Evert Josemanders & Peter Tinke)

 

UPDATE – CORRECTIE
Ik meldde hierboven ten onrechte dat ze gestopt zijn want ik ontdekte zojuist (22.45 uur) dat de bank een afscheidstournee gaat doen in 2022… lees HIER meer. 

 

Heb én hou het goed  

34 gedachten over “Hgntvs-piemul

 1. Tja, het steekt nu ineens van alle kanten de kop op, triest dat er mannen zijn, die zich niet kunnen beheersen.
  Van de andere kant, hebben vrouwen er een machtig wapen mee, wat ook ten onrechte gebruikt kan worden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Helemaal waar!
   Beangstigend hè
   19% man is slachtoffer bijv
   Die hoor je (nog) niet…. hopelijk gaat dat veranderen nu mevr. Hamer er mee aan de slag gaat vanuit de politiek

   Like

  1. Ja nou hè… .

   Ja precies ook dat… want vlak ook een deel van de ‘vrouw’ niet uit dat zonder scrupules hogerop wil komen en dit misbruikt om haar doel te bereiken.. .en dan kun je je als man niet verdedigen

   Geliked door 1 persoon

 2. Oh heerlijk, wat doe je me hier een plezier mee, ik was gék op die groep. Zó jammer dat het ophield te bestaan. Ook leuk actueel gevonden van je en zeer humorvol.
  Ik voel me bij alle ophef ondertussen bijna gediscrimineerd “ik heb nog nooit een dickpic ontvangen terwijl vrijwel iédere vrouw ze wél blijkt te ontvangen.” 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Nou ik ben er niet bang voor dat ik ze zou ontvangen , daar zou ik wel mee om kunnen gaan. het is niet nétjes dat het gebeurt maar om er zo’n ophef over te maken vind ik belachelijk. Je hóeft ze toch niet open te maken en je kunt de afzender makkelijk blokkeren als je dat nodig vindt. Probleem opgelost.

    Geliked door 1 persoon

    1. Jij bent er niet door te intimideren omdat jij er op geen enkele wijze afhankelijk van noch chantabel mee bent … dat is nogal een verschil ten opzichte van de vrouwen die wel slachtoffer zijn geworden.
     Via whatsapp krijg je ze overigens gelijk open en bloot (huh woordspeling) in beeld, afzender gelijk blokkeren, inderdaad probleem opgelost … voor vrouwen zoals jou / in jouw positie .

     Like

      1. Zeker weten….. de tekst die in tv-programma’s voorbij kwam ‘mother educate your son’ …. vond ik stuitend tekort door de bocht want ook de dochters moeten onderwezen worden …. afgezien natuurlijk vh taalgebruik

       Like

 3. Was te snel met verzenden. Dat jij het meer dan treurige gebeuren in den lande niet bagatelliseert heb je in je vorige blog meer dan duidelijk gemaakt. Gelukkig kun je de humor van dit lied nog wel zien.

  Like

  1. geeft niks hoor.

   Jah dat is waar, ik kan ook niet anders hè, ben zelf slachtoffer en moeder van een slachtoffer.

   Ja joh… ‘slachtoffer’ is een woord dat wel bij mij hoort maar niet meer mijn leven beheerst gelukkig, die tijd ligt lang achter mij, sommige therapievormen werken heel goed.

   Like

      1. We moeten niet vergeten dat er ook vrouwen zijn die ‘fout’ zijn in dezen hè.. om wat voor reden ook maar dit onderwerp misbruiken… denk maar eens aan die politie-agent jaren terug op Schiermonnikoog bijv

       Geliked door 1 persoon

 4. @Rietepietz… ja prcies…. sport hier dan weer niet gelukkig, want om die corrupte ellende geven we beiden niet … genocide is verschrikkelijk, behalve als er olympische spelen / dus geld te verdienen / zijn … schandalig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.