Zoete aardappel & Witlof

Nee, dat staat hier niet op het menu vanavond maar het kon nog wel eens dé manier zijn als zoenoffer in dit geval om een zilverrug vriendelijk te stemmen en bereidwilliger om mee te werken in een heel spannende klus wellicht.
Ik heb het over Westelijke Laagland Gorilla Zilverrug Lomako, een dier dat als koppig en chagrijnig bekend staat, lui is maar toch ook wel een baasje, graag met de voeten omhoog slaapt, ook altijd bereid is om mee te werken met medische controles en ‘alles’  voor je wil doen zodra er dus maar witlof & zoete aardappelen op het menu staat. Hij kwam vorige maand naar de Kerkraadse Gaia Zoo en aldaar is men nu ‘keihard’ aan het werk op zo rustig mogelijke manier -zo werkt dat nou eenmaal bij deze diersoort- met het introduceren van deze nieuwe man bij de groep die ‘manloos’ achterbleef  toen afgelopen 21 juni de 31-jarige Makula overleed.

Lomako werd geboren op 19 november 2004 in het Franse ‘La Vallée des singes’ en kwam in 2016 naar het Belgische ‘Pairi Daiza’.
Hopelijk gaat de groep een mooi geheel vormen en een mooie toekomst tegemoet!

Update 22 – 2-

Heb én hou het goed  

28 gedachten over “Zoete aardappel & Witlof

Voeg uw reactie toe

 1. Goede morgen Melody, lekker hoor ik lust witlof op alle manieren , gekookt of rauw met mandarijntjes en appel erdoor mjammie. Alleen is het jammer dat het bittere smaakje er van weg is gekweekt. Meeste mensen houden niet van bitter maar ik wel in bepaalde groenten. Zoete aardappel heb ik nog nooit gegeten misschien moet ik dat ook eens een keertje kopen, ik zie ze wel liggen maar weet niet hoe ik die klaar maak. Fijne zondag gewenst.

  Like

  1. Goedemorgen Haba …. het bittere in de witlof zit er nog wel in, dan moet je de pit meesnijden, maar inderdaad, het is minder bitten dan een aantal decennia terug

   Zoete aardappelen kun je op tal van manieren gebruiken,,,, je kunt ze gewoon koken.. maar ook als puree, je kunt ze in een ovenschotel doen, ze kunt ze frituren, bakken in de koekenpan met een uitje en een spekje, poffen kan ook.. verzin het maar….
   Het verschil zit ‘m vooral in de smaak (ze zijn veel zoeter) en de gaartijd is veel korter, paar minuutjes maar…. en omdat het geen aardappel, dus geen nachtschade, is, kan het door mensen gegeten worden die (zoals ik) geen nachtschade kunnen verdragen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: