Knuffel(en)s

Al vaker was hier wel te constateren dat ik geen fan ben van reclames op tv en natuurlijk is die ergernis heel makkelijk te voorkomen want iedere tv heeft daarvoor een héél handig knopje niet waar? Maar jah, als je in het rijke bezit bent van een echtgenoot die dat knopje maar wat graag vast laat roesten in de ‘aan’-stand… ontkom je er niet zo heel gemakkelijk aan.
Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel want de tv is ook een heel handig gebruiksmiddel om mijn honger naar kennis te stillen want luisteren (zonder beeld) en lezen zijn nou eenmaal niet meer de meest ideale methodes, dus helemaal mijn echtgenoot de schuld geven zou ook niet fair zijn.
Terug naar reclames…. dat is wel de ergernis waaraan je niet ontkomt, al zijn mijn voorkeurzenders daar gelukkig veel minder scheutig mee.
Supermarktreclames vind ik meestal wel te behappen, alhoewel ik het gezin van die blauwe als vervanger van Harrie wel prima vindt, mis ik Harrie nog steeds. Het gezin van die gele vind ik om spuugmisselijk van te worden, dat dan weer wel. Het castingbureau achter die Duitse blauwe heeft mensen waarschijnlijk uitgekozen op hoge mate van zeurkwaliteit in hun stemgeluid, iekssss. Nee dan die andere suup van Duitse oorsprong, je weet wel, die die al vele jaren op rij telkens ‘de beste in groente en fruit’ is. Hun reclames vind ik altijd al leuk, dansende klompjes bijv. maar ook de beide heren die het nu al een tijdje doen hebben een leuke chemie samen.


In 2018 kon je via boodschappen zegeltjes sparen voor leuke knuffeltjes en natuurlijk deden wij daaraan mee… vooral onze Vanyar is helemaal gek van Chanti, die nog steeds heel is, sloopte Bert in no time en Annie gaf ik aan de grootste aardbeifan die ik ken, Anita. De rest ging in de kast om te bewaren. Om de serie toch compleet te houden zorgde ik dat de ontbrekende (die bij Vanyars speeltjes lagen) nog in mijn bezit kreeg en die 8 (Anna Appel / Annie Aardbei / Aukje Aubergine / Bert Banaan / Bram Brocolo / Chanti Champignon / Peter Peer / Wiebe Wortel)gingen in een doosje in de kast.

 


In 2019 kwam die suup met een vervolg vanwege het succes, want niet alleen fruit is gezond maar groente natuurlijk ook. En zo verder Bob Bloemkool, Victor Vijg, Priscilla Prei, Kim & Karim Kers, Marcel Meloen, Sperzieboon, Cindy Citroen, Martijn Mandarijn samen met Bibi Bij als nr. 9 aan de vorige collectie toegevoegd.  Ook deze serie verkreeg ik met behulp van anderen en Vanyar kreeg er 1 van die ik dubbel kreeg, de rest ging onaangeroerd in een doosje bij de anderen in de kast.

 

In 2020 volgde dan de spaaractie voor 10 Aqua-minis. En ja uiteraard ‘moest’ ik ook die hebben. Ik charterde weer wat kennissen en verzamelde zelf ook zegeltjes en na enige tijd had ik de serie compleet… net als de 2 voorgaande collecties gingen ook zij in een doosje om opgeborgen te worden voor later. Koen Kwal, Sophie Schildpad, Dries Diepzee-Hengelvis, Rogier Rog, Zep Zeester, Zara Zeepaard, Kor Kogelvis, Okkie Octopus, Dolly Dolfijn en Kris Krab staan nu samen met de anderen gedoosd op een rij boven op een kast.

 

In 2021 wist de Lidl mij (duhuh) aangenaam te verrassen… ja die zeedieren hadden me al blij gemaakt maar nu de Jungle-dieren erbij.. die kón ik onmogelijk laten schieten natuurlijk. Zo wie zo al niet omdat ik de voorgaande series ook al had maar nu natuurlijk helemaal niet want heej, jungle-dieren… dat is wél mijn ding hè. Na enige tijd had ik ook deze collectie en kon ik, met enige moeite weliswaar, de verleiding weerstaan om ze hier op een plankje ofzo uit te spreiden en staan ze nu dus keurig opgeborgen ook in een doos boven bij de rest.

 

En ja hoor… 2022… het zat er natuurlijk wel een beetje in… zoals (stiekem gehoopt ook) een beetje verwacht… kwam de LIdl dus ook dit jaar weer met een spaaractie voor zegeltjes… Kortom, ik ben weer bezig… eens zien of het me weer lukt ze alle 10 bij elkaar te krijgen…

Voor alle duidelijkheid… mochten er onder jullie zijn die boodschappen bij de Lidl doen, zegeltjes krijgen maar ze zelf niet sparen…..jullie weten iemand te vinden die er heullll blij mee is!!! En ja ja ja deze bijna 60-jarige is niet helemaal pluis in haar bovenkamer maar daarmee vertelt ze jullie niks nieuws toch? Wat de toekomst zal zijn van al die gedoosde knuffeltjes… wie zal het zeggen, nu nog geen idee…. voor nu is het gewoon te leuk om ze te hebben glimlach , kinderhand is gauw gevuld selluh we mar segguh

 

Reclame 1: 4 Januari 2018 = Vita Mini’s #1

 

Reclame 2: 2 Januari 2019 = Vita Mini’s #2

 

Reclame 3: 7 Januari 2020 = Aqua Mini’s

 

Reclame 4: 15 februari 2021 = Jungle Mini’s

 

Reclame 5: 10 februari 2022 = Boerderij Mini’s

 

 

Heb én hou het goed  

32 gedachten over “Knuffel(en)s

  1. Geeft niks hoor…. ook wij komen er weinig… en als je maar met zijn 2-tjes bent schiet het ook niet erg op.. 1 zegel per 10 euro… en je hebt er nogal wat nodig voor1 knuffel dus tja…
   Dank je wel, lief van je

   Geliked door 1 persoon

 1. Voor de Lidl moet ik een heel eind rijden, hier in mijn dorp is alleen een Plus en ik ben de toeristen dankbaar dat er nog een super is, want ik vrees dat zonder de zomerse drukte er geen super meer zou zijn. Want veel mensen die in de stad werken nemen daarvandaan ook hun boodschappen mee, daar bezondig ik me ook regelmatig aan. Al werk in nu niet meer, ik ben ook niet alle dagen thuis, ik doe vrijwilligerswerk en twee dagen in de week ban ik bij mijn kinderen om op de kleinkinderen te passen. Dan doe ik daar ook mijn boodschappen als ik er toch ben. Maar knuffeltjes sparen daar doe ik te weinig boodschappen voor, ik kan moeilijk grote voorraden aanleggen omdat ik een knuffeltje wil hebben. Fijne avond nog en als je nog buiten moet komen waai dan niet weg.

  Geliked door 1 persoon

  1. Geeft niks hoor Haba… voor jezelf in je eentje (net als wij hier met zijn 2-tjes) gaat het gewoon niet snel omdat je niet zoveel boodschappen haalt … dank je wel, wens ik jou ook, ik ga niet meer naar buiten, man is thuis van werk, hij mag hond uitlaten nu

   Like

  1. Of je het eerder zag dan ik weet ik niet.. je benoemt het eerder op mijn blog dan ik, dat dan weer wel 😉

   Ik moet af en toe pas op de plaats maken helaas… ik wist het al wel maar had het dus nog niet kunnen bloggen, inmiddels staat het er wel, ik was ermee bezig toen jij het benoemde hier.

   Geliked door 1 persoon

 2. ojee je strooit met harries en gele en blauwe en allemaal reclame , ik ken er niet 1 van hihi
  en ook ik kom niet in de buurt van de lidl hier
  lees dat er een zebra is geboren in je 2de thuis , van harte

  Geliked door 1 persoon

  1. 🙂 Harrie Piekema… die ‘vroeger’ de Albert Heijn reclame deed (blauw) die nu door Ilse en man met zoontje en babydochter en moeder van Ilse gedaan wordt …
   de gele is de jumbo…dat gezin met inruilkinderen
   die andere zeur-blauwe is de aldi
   en dus de lidl… die is altijd weer leuk

   ja klopt, dank je wel, niet min verdienste he

   Geliked door 1 persoon

      1. Precies mijn idee 😉 mijn tijd is geweest voor die ongein, en toen wilde het al niet…. heb met bergen hulp iets voor mekaar gekregen maar zelfs dat ….nou ja je weet wel

       ontzettend hè….. we zijn al zo’n 30 euro per week meer kwijt dan anders

       Like

         1. ja leven gaat door , nemen zo het komt en zien te genieten van wat je ook doet
          absurd die energie prijzen , en je weet het denk ik beter dan ik , het meeste is belasting 😦

          Geliked door 1 persoon

          1. Ja klopt, meer dan je best doen kan niet hè

           Idioterie van Pinokkio he… we doen er niks tegen, dokken moeten we hoe dan ook

           Like

 3. Lidl kom ik niet. Want te ver voor mij. Wij laten boodschappen bezorgen. Reclame ergert me dood aan. Leuk voor de kinderen. Vaak willen kinderen graag hebben zulke knuffels. Dan gaan de mensen steeds meer boodschappen doen voor meer geld. Dit is bedoeling van deze reclame. Groetjes van ons.

  Geliked door 1 persoon

  1. geeft niks hoor.
   Dat klopt inderdaad, het zijn de lokkertjes om mensen naar de winkel te krijgen en meer boodschappen te laten doen…

   LIeve groeten terug

   Like

 4. Gelukkig zijn de reclames wat speelser geworden, op sommige na dan.
  Bij de Lidle kom ik niet, te ver weg.
  Maar de beestjes zijn leuke lokkertjes. Hans

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja klopt wel… al vraag ik me werkelijk af of de programma makeers zelf wel eens kijken naar de tv en dan de hele reclameperiode uitzitten en zich dan ook realiseren welke nonsens ze uitkramen

   ja gaaf hè.. ik ben ook blij dat ik ze heb hoor, al weet ik nog niet wat ik er tzt mee zal doen

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.