AAP helpt helpen

Eerder vandaag zapte man langs de tv-zenders en heel toevallig (toeval bestaat niet) kwam hij Koffietijd voorbij en hoorde ik een bekende stem… die van David van Gennip, directeur van Stg. AAP, dus ik keek op en zag hoe men hem een taartdoos in de handen drukte, Hij ‘moest’ die openmaken… na enig heen & weer deed hij dat vervolgens en tot zijn ontroering zat daar een taart in met een cheque van de postcodeloterij die hem acuut de stem versloeg en tot tranen toe roerde (en mij ook) want op dat moment kreeg hij dus 750.000 euro uitgereikt…

Eerder benoemde ik al het werk van Stg. AAP en dat zij onderweg waren naar Polen om daar enkele dieren te halen uit oorlogsgebied Oekraïne. David benoemde dat vanochtend ook en hoe dat geld welkom was, zeker nu.

Zopas kreeg ik de nieuwsbrief:

De oorlog in Oekraïne heeft verschrikkelijke gevolgen.
Talloze mensen zijn op de vlucht en moeten alles achterlaten.
Het is dan ook bewonderingswaardig dat een aantal dappere medewerkers van een wildopvang in Oekraïne zich met gevaar voor eigen leven heeft ingezet om een groep kwetsbare dieren in veiligheid te brengen…
We willen u dit bijzondere verhaal niet onthouden
Gevaarlijke reis
Op dinsdag 1 maart begonnen de medewerkers van Wild Animal Rescue, een opvangcentrum voor wilde dieren in Oekraïne, aan een gevaarlijke reis om zes jonge leeuwen, een aantal tijgers, twee caracals en een blinde Afrikaanse wilde hond in veiligheid te brengen.
Volgens berichten werden de chauffeurs onderweg naar Polen door Russische soldaten onder schot gehouden maar de moedige mannen weigerden hun dieren in de steek te laten.
Na dagen vol tegenslag en gevaar wisten deze helden de dieren succesvol de Poolse grens over te brengen en op 4 maart kwamen ze veilig aan bij Poznań Zoo.
Tijdelijke opvang

Bij Poznań Zoo worden de dieren tijdelijk opgevangen en kunnen ze bijkomen van de uitputtende en gevaarlijke reis.
We zijn enorm dankbaar dat de dieren op tijd konden worden gered!
Omdat de dieren niet bij Poznań Zoo kunnen blijven, gaan we voor ieder dier op zoek naar een geschikte plek bij één van onze herplaatspartners.
Leeuwenwelpen Flori, Gyza, Kiara, Nila en de blinde Afrikaanse wilde hond Zair krijgen een opvangplek bij AAP.
Zij gaan vandaag op reis naar ons opvangcentrum in Spanje waar ze straks aan hun nieuwe leven kunnen beginnen

Hoe nu verder

Terwijl Flori, Gyza, Kiara, Nila en Zair onderweg zijn naar AAP, zijn wij druk bezig om de verblijven in ons opvangcentrum in Spanje klaar te maken voor hun komst.
Zodra ze aankomen kunnen ze hier in alle rust aansterken en krijgen ze de zorg en liefde die ze nodig hebben om te herstellen.

Later deze week hopen we u een nieuwe update over de dieren te sturen!

Mocht u in de tussentijd willen bijdragen aan het herstel van Flori, Gyza, Kiara, Nila en Zair dan is uw hulp meer dan welkom!

Met een donatie via TIKKIE 

of via onze WEBSITE maakt u een enorm verschil.

AAP & EAZA doen er gelukkig alles in hun macht aan om dieren, in én buiten dierentuin, in nood te helpen. Zij kunnen dat echter niet zonder ons! Naast vele kleine acties is het fijn te weten dat deze ‘grote’ instellingen ook hun ‘poten’ stijf zetten/houden voor hen wiens stem wij MOETEN laten spreken/horen.

 

Onderstaand filmpje is van ZOO Poznan / Polen zelf… maar hoort bij bovenstaande reddingsactie

 

 

Heb én hou het goed  

8 gedachten over “AAP helpt helpen

  1. ja dat zijn geweldige mensen die zich zo het lot van deze mooie dieren aantrekken
    deze zijn nu gered , hopelijk volgen er nog meer , beter nog , is die ellende daar snel voorbij 😦

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.