“Met man & macht” #2

Gisteren schreef ik over Feldman Ecopark in Kharkiv … https://melodyks.wordpress.com/2022/04/06/met-man-macht/ 
en zojuist kreeg ik een update, die ik dan ook graag deel…

Vandaag hadden we een succesvolle en verheugende dag.
Dankzij ons team, dat, ondanks angst voor raketinslagen, werkzaam was op het terrein van het Ecopark, konden meer dan 80 dieren geëvacueerd worden. Ontzettend bedankt mensen!

Ik ben eveneens dankbaar aan de burgemeester van Kharkiv, Igor Terekhov. Dankzij zijn positie in en de positie van de leiders van de Zoo in Kharkiv, namen zij het overgrote deel van het plaatsen van de dieren voor hun rekening. We verplaatsten al eerder 23 van onze dieren naar hen, tw. mensapen, leeuwen, witte tijgers en jaguars.  Vandaag verhuisden we weer dieren naar hen. Heel veel dank ook aan de burgermeester van Kiev; Vitali Klitscho, en de burgermeerster van Dnipro, Boris Filatov en zijn loco-burgermeester Mikhail Lysenko, als ook vertegenwoordigers van Odessa, Lvov en andere steden uit West Oekraïne en al die liefdevolle mensen die hebben gereageerd op onze nood en problemen. 

Dankzij zulke ondersteuning hebben we vandaag ook het volste vertrouwen dat we in staat zullen zijn alle dieren die tot dusver hebben overleefd, zonder uitzondering, te zullen kunnen redden. 

Vandaag zagen we overleden jongen van witte tijgers, panters, jaguars en veel andere dieren. Het is verschrikkelijk verdrietig. De hoofdzaak is echter dat we iets hebben dat niet alleen inspireert tot hoop maar ook twijfels wegneemt dat alles goed zal komen.

De dag van vandaag geeft aan dat in Kharkiv iedereen één is. Voor niemand is er verschil tussen een dierenpark en een ecopark.
Dit is onze stad en we doen alles samen en we zullen, na de oorlog, ook samen de stad herbouwen.

 

Het is een update die tot tranen roert, mij althans wel… Wat een ongelofelijke moed hebben die mensen daar, mijn bewondering voor hen kan ik niet verwoorden.

 

 

Heb én hou het goed  

10 gedachten over ““Met man & macht” #2

 1. ja daar heb ik heel veel bewondering en respect voor
  en ze hebben aardig wat dieren weten te redden , en dat inspireert heb ik hoop anderen om door te vechten om die dieren te redden

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo is het maar net want met het redden van de dieren… hebben ze ook de bevolking gered want als de dieren hadden kunnen ontsnappen en dus …. waren gaan zwerven in de straten van de stad en de dorpen eromheen… in getraumatiseerde toestand… tja dan….daar wil ik niet eens over nadenken…. wat er dan uiteindelijk met die dieren zou zijn gebeurd

   Geliked door 1 persoon

 2. Het zorgen voor de dieren is een van de positieve krachten in Oekraïne, men pakt gezamenlijk de crisis aan.
  Zonder mopperen, gaan mensen weer terug naar hun land op het te helpen verdedigen.
  Ik hoop dat ze zullen overwinnen. Hans

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat geweldig dat de dieren worden gered, knap dat mensen die zelf in gevaar zijn ook aan de dieren denken en ze in veiligheid brengen. Ik hoop dat die oorlog snel ten einde zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.