Na w88 weer gevuld dus onthuld

Oktober vorig jaar vertrokken de Dikhoornschapen uit de Arnhemse Burgers Zoo en kwam hun verblijf, onderdeel van de Desert, leeg te staan. Dat vond ik erg jammer want dit park was het enige park in ons land dat deze diersoort in de collectie had. Dat feit was voor het park nou juist de reden om die dieren uit de collectie te halen want, zo meldden ze toen zelf: “We hebben deze keuze gemaakt, omdat er maar heel weinig EAZA-dierenparken in Europa zijn die deze soort in hun collectie hebben. Dat maakt het niet alleen lastig om jonge dieren op termijn naar geschikte collega-dierenparken te verhuizen maar vormt ook een uitdaging om de genetische variatie binnen de dierentuinpopulatie groot te houden met het oog op de toekomst.

Zojuist kwam dan het nieuws over de nieuwe invulling van dat lege verblijf:

Het worden dus Prairiehondjes en Boomstekelvarkens… hartstikke leuk natuurlijk, vooral wat het 2e diertje betreft want die kennen we ‘nog’ niet. De Boomstekelvarken wordt ook wel Oerzon genaamd (soms ook wel geschreven als Oerson en/of Urson.) en meer over dit diertje kun je HIER lezen. Burgers Zoo is daarmee (voor zover ik weet… dus corrigeer me als ik het fout heb) het 2e park dat dit diertje in de collectie heeft, naast Zie Zoo in Volkel.

Nou staat Burgers Zoo al een tijd in de agenda van deze maand gelukkig dus met een beetje geluk kan ik nog voor het eind van deze maand met foto’s van eigen hand van de invulling van het oude Dikhoornschaapverblijf pronken en anders met die van Daphne en als we beiden foto-klik-pech hebben dan heeft Karel misschien wel geluk, of Hans van Gina… wie weet.  Kortom… wordt vervolgd… de 24e (als er niks tussenkomt uiteraard)
 

Heb én hou het goed  

12 gedachten over “Na w88 weer gevuld dus onthuld

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: