Het gaat zo

Nog steeds woedt de oorlog in Oekraïne…
Nog steeds kan ik er van alles over schrijven, goed en fout…
Nog steeds lijden er mensen en dieren onder de waanzin van 1 persoon…
Nog steeds strijden er mensen met gevaar voor eigen leven om wezens te redden die helemaal geen kant op kunnen in deze waanzin, die niet voor zichzelf kunnen zorgen, die niet voor zichzelf kunnen kiezen en beslissen of ze weg willen en zo ja waarheen en hoe dan… wezens die van ons mens afhankelijk zijn voor de volle 100%.
Ik blogde er al meermalen over en dat werk, zo levensgevaarlijk als het is, gaat nog steeds door. Ik wil graag een paar voorbeelden laten zien…

a) Mykolaev Zoo in Mykolaev in het zuiden van Oekraïne 
” Vandaag kreeg de Nikolaev Zoo voor de tweede keer humanitaire hulp van Europese dierentuinen. Dit is geconcentreerd voer voor verschillende soorten dieren, bio-supplementen en dierenmedicijnen. Mykolaev Zoo is de dierentuinen van Duitsland, Tsjechische Republiek, Polen, Nederland en Estland dankbaar en (EAZA) Europese vereniging van dierentuinen en aquarium. Aan onze collega’s uit Lviv, Rovno, Lutsk.

 

b) Kiev Zoo in Kiev in het noord-westen van Oekraïne

Eindelijk – de langverwachte aankomst van een tijger uit de gebroken Russische horde Фельдман Экопарк Het geredde dier verkeert in verschrikkelijke toestand – uitgeput van constante stress, met versleten deksels, gelikte vacht en zweren op het lichaam. Onze dierenartsen voerden een algemene beoordeling van de tijger, grondig onderzoek en behandeling van brandwonden en schaafwonden, anti-schok- en pathogenenetische therapie, antibioticatherapie en bloedinzameling voor algemeen en bioch. Het dier behoort niet tot een bepaalde soort aangezien het een hybride is. Haar gewicht is 200 kg, leeftijd is onbekend. De tijger zit een maand in de quarantainezone van de dierentuin. Momenteel houden onze specialisten elke 15-20 minuten de staat van het dier in de gaten. We doen ons best voor haar gezondheid, comfort en welzijn, en het leven zal winnen!
Glorie aan Oekraïne!

c) Feldman Ecopark te Oblast bij Kharkov.

En weer een nogal moeilijke werkdag voor ons reddingsteam. Vandaag slaagden we erin 3 bruine en 1 Himalaya Beer en 3 schotse runderen te evacueren. Ook lukte het ons een rendier te vangen die ontsnapt was nadat dienst verblijf gebombardeerd was eerder. Aan het eind van de dag intensiveerden de raketaanvallen die men vuurde vanaf Gtads en werden we gewaarschuwd voor luchtaanvallen waardoor het niet mogelijk was nog meer dieren weg te halen. Gezien hoeveel dieren we nog moeten evacueren, zal het zoals het nu gaat nog zo’n 15-20 ritten vergen. Jullie kunnen zien in hoe extreem spannende, levensbedreigende omstandigheden dit moet gebeuren. Wat ons team doet is eenvoudigweg onvoorstelbaar en ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik die mensen ben voor de grote risico’s die zij nemen om de dieren te redden.

= = = = =

Kortom; er wordt nog steeds keihard gewerkt onder barre en extreem bizarre omstandigheden! Er zijn ook beelden van compleet verwoeste verblijven en dieren die de bombardementen en granaten/raketten-inslagen niet overleefden, die plaats ik hier niet. We kunnen ons allemaal wel een beeld vormen zonder, denk ik. Dit moet stoppen, zo snel mogelijk, ik zei het al vaker, ik blijf het zeggen. het beest is niet het dier maar de mens en momenteel is de wereld in de ban van één beest, wanneer schieten ze die eindelijk af!!

 

 

Heb én hou het goed  

12 gedachten over “Het gaat zo

  1. Echt geweldig mensen dit doet. Hoop ellende daar. Dieren is ook erg. Moeten vervoerd worden. Hoop werk aan. Oorlog moet keer afgelopen zijn. Overal heeft dit mee te maken. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.