Hulp stopt niet

Ik benoemde in vorige berichten, waaronder HIER, die ik wijdde aan de hulp aan dieren uit Oekraïne, al een aantal keren Stg. Leeuw. Dat ook haar medewerkers handen uit de mouwen staken, vele km’s overbrugd werden om leeuwen en andere dieren te evacueren en redden door ze naar andere locaties te brengen waar ze veilig zouden zijn. Eén van die locaties werd Nederland, landgoed Hoenderdaell, waar Stichting Leeuw gevestigd (en te bezoeken!) is.
Uiteraard heeft men daar ook niet onbeperkt plek en dat er wel opvangplek nodig is -en dus moet blijven- is logisch.
Begin deze maand werd dus ook aangekondigd dat een aantal dieren inmiddels dusdanig hersteld van hun trauma’s waren dat ze op transport konden naar Afrika. Men meldde op 6 april: “De verhuisdatum van Cesar & Elsa en Simba & Stella is bekend! Donderdag 21 april vliegen deze 4 kanjers, onder voorbehoud van de importdocumenten, naar Zuid-Afrika waar ze verder kunnen genieten bij The Lions Foundation. Cesar & Elsa zijn vanuit een opvanglocatie in Slowakije naar Stichting Leeuw gekomen. Ze zijn in Polen als welpen aangeschaft door een particulier, maar konden daar niet blijven. Simba is gered van een drukke markt in Bagdad waar hij in een kleine kooi leefde en Stella stond als toeristisch attractie naast een hotel resort in Slowakije. Alle vier een bijzonder verleden, maar met een prachtige afloop.”

Dat bericht werd aan het begin van gisterenmiddag vervolgd met:
De spanning stijgt.
Vanmiddag worden Simba, Stella, Cesar en Elsa in hun transportkisten geladen om vervolgens naar Schiphol te gaan. Om het zo rustig mogelijk te kunnen doen, is Stichting Leeuw straks even gesloten voor bezoekers en wordt er buiten een stukje afgezet, zodat de transportbussen er goed bij kunnen. Ook dit keer help ZooLogistics Animal Transport ons met het vervoer naar Schiphol. Het vluchtnummer is MP8340 – Vertrek Amsterdam: 22.45 uur Aankomst Johannesburg: 13.00 uur Vanmorgen is de dierverzorging al vertrokken naar Zuid-Afrika. Zij wachten de dieren morgen op op het vliegveld.

En aan het eind van de middag volgde:
“Simba, Stella, Cesar en Elsa zijn onderweg naar Schiphol!
Vanmiddag zijn Simba, Stella en Elsa zonder problemen de transportkisten in gelopen. Cesar vond de krattraining al erg spannend, dus is hij verdoofd zijn kist in gelegd. Toen hij daarna weer bij kwam was hij gelukkig rustig. Piet en Shoshana rijden met Simba en Stella en Zoologistics met Cesar en Elsa naar het dierenhotel op Schiphol. Hier worden de kisten klaargezet om vanavond in het vliegtuig gezet te worden. We willen Zoologistics ontzettend bedanken voor hun hulp. En natuurlijk alle sponsors, donateurs en adoptanten die deze reis mogelijk hebben kunnen maken.”

Klik op foto voor groter formaat

Ondertussen gaat de hulp aan dieren in nood in Oekraïne ‘gewoon’ door. Nog steeds is er geen onderscheid tussen zoo-dieren, huisdieren, opvangdieren, legaal, illegaal of wat ook. Instanties en wetgeving kijken nu allemaal niet op regeltjes en doen ‘gewoon’ wat nodig is om zoveel mogelijk levens te sparen.
Ik zie nog tig keer per dag video’s voorbij komen van mensen die aan het werk zijn dieren te bevrijden en vervoeren, die zigzaggen tussen raketten en bommenkraters door, en puntjepuntjepuntje, ik deel dat niet allemaal, jullie zijn intelligent genoeg om te snappen wat ik bedoel zonder die beelden ook te zien..
Wat ik wel (blijvend) onder de aandacht wil brengen is het feit dat er mensen zijn die hun eigen levenswaarde gelijk stellen, ondergeschikt zelfs… aan dat van kostbare wezens, die niet voor zichzelf kunnen opkomen en dus afhankelijk zijn van onze hulp!!

Plus natuurlijk het feit dat de hulp aan een dier niet stopt zodra het van a naar b is gebracht…en die hulp dus ook noodzakelijk blijft en dat niet gaat als er geen handen zijn maar ook niet de nodige fondsen!! Denk hier eens aan als je een gift wilt doen… en vraag je dan eens af hoe kleverig sommige strijkstokken zijn…

 

UPDATE 22-04-2022 : 17.00 uur
1) : Met hun neus in de Zuid-Afrikaanse wind! Je kan de schimmen zien.

2) Simba, Stella, Cesar en Elsa zijn onderweg naar The Lions Foundation in Limpopo – Zuid Afrika

 

 

Heb én hou het goed  

8 gedachten over “Hulp stopt niet

 1. Goede morgen Melody, fijn dat de dieren gered zijn uit de oorlog, die zij nooit zouden beginnen. Maar ik zag op het ontbijtnieuws dat ze triest genoeg de tijger hebben moeten laten inslapen Dat na alle moeite om ze te redden die niet meer te redden was.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen Haba… ja nou en of, en dat gaat nog steeds door…. in Nikolaev bijv… en in Odessa momenteel… maar ook Charkiv nog volop ….

   Ja dat soort nare berichten zijn er helaas ook te over… die deel ik lang niet allemaal zoals ik al benoemde

   Like

 2. Ja als je dan een bericht in de krant leest dat een leeuw het niet heeft gered, dan is al de moeite toch niet voor niks geweest. Maar kreeg de rillingen bij wat er stond…lege blik in de ogen, niet eten. Helaas overleden.
  Reizen door oorlogsgebied en heel veel stress van de reis.
  Petje af voor de vrijwilligers en anderen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Afschuwelijk hè… dat soort berichten zijn er helaas, en in overvloed ook, maar al die berichten delen heeft geen zin… ik benoem het wel tussen de regels door maar ik focus me liever op de mensen die zich blijven inzetten en de dieren die het dan daardoor wel redden… (en ik brand hier dagelijks kaarsen voor hen die het niet redden, de mensen én de dieren, al vanaf dag 1, 20 februari)

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.