Burgers Zoo – Lego enzo

 

Al een hele tijd stond een bezoek aan Burgers Zoo in de agenda, in meerdere agenda’s om precies te zijn. Die van Daphne en mij, die van Karel en in die van Hans & Gina. Burgers Zoo is een park waar we allemaal fan van zijn en toen kortgeleden bleek dat Ocean Bricks in de Zoo op 23 april zou starten waren we des te blijer dat dat onze datum was en we die tentoonstelling dus mooi mee konden pikken want Daphne en ik hadden het al een paar keer eerder mee gemaakt dus wisten al hoe leuk dat is.

Een tijdje terug, oktober 2021 om precies te zijn, vertrokken de Dikhoorn schapen uit Burgers Zoo en in maart werd dat leegstaande verblijf, na een grondige verbouwing, weer gevuld met 2 diersoorten, het Noord-Amerikaanse boomstekelvarken en de Zwartstaart prairiehonden, ik benoemde dat 8 april HIER al. Een paar dagen geleden plaatste Burgers Zoo er een video over die ik bewust even achterhield zodat ik het in dit bericht mee kon pakken.

 

En afgelopen woensdag maakte Burgers dan ook nog bekend dat er een nieuwe haai was gearriveerd uit München:
“Nieuwe grote haai in de Ocean aangekomen! We hebben vanuit Sea Life in München een grijze rifhaai ontvangen. Het dier werd te groot voor zijn onderkomen in Duitsland en is inmiddels in ons grote haaienbassin te bewonderen, waar ook luipaardhaaien, zwartpuntrifhaaien en een zwartpunthaai leven. In deze video zien we hoe het dier in Arnhem aankwam en hoe de dierverzorgers, biologen en de dierenarts het dier eerst voorzichtig in een quarantaineverblijf hijsen met behulp van een speciale draagbaar. Nadat het dier daar eerst rustig mocht bijkomen van de reis, mocht de grijze rifhaai na enkele dagen het aangrenzende haaienbassin gaan verkennen. Welkom in Burgers’ Zoo!”

 

Een ander goed nieuwtje is dat Burgers Zoo weer groen licht heeft gekregen om te mogen gaan fokken met de Rothschildgiraffes. Extra goed nieuws nu de status van die dieren in het wild steeds ernstiger bedreigd raakt.
Sinds kort mogen we van het Europese populatiemanagementprogramma weer gaan fokken met de Rothschild-giraffen in ons park! De dierverzorgers hebben beelden gemaakt van het moment dat het fokmannetje voor het eerst bij drie vrouwtjes in de separatie-ren stond. Hij heeft zichtbaar interesse in de vrouwtjes en probeert te ontdekken of ze tochtig zijn. Mochten de vrouwtjes drachtig worden, dan duurt het ongeveer veertien maanden eerdat het jong geboren wordt. We moeten dus nog wel een tijdje geduld hebben.

Wat een tekenen allemaal dat het toch wel heel mooi is dat we de 23e gepland hadden om Burgers te bezoeken… met als extraatje een 35-jarig bruidspaar ook nog eens want morgen (zondag dus) zijn Hans en Gina 35 jaar getrouwd… allemaal redenen voor feestjes of niet dan?!

= = = = = / * * * * * / = = = = =

Na heel lang wachten, Jantje ongeduld als ik ben, – – – – – / herinneren jullie je nog dat ik zo’n 6 maanden geleden de geboorte van neushoorntje Stark meldde? Die had ik ook nog steeds niet voor de lens gehad hè?! / – – – – – was het dan vanochtend e.i.n.d.e.l.i.j.k. zover.
Als een kind dat op schoolreisje gaat was ik natuurlijk al ver voor de wekker aan wakker en een klein uur later, na uiteraard een bak leut enzo, stond ik in Beilen op de vaste afspraakplaats op Daphne te wachten om vandaaruit samen verder te tuffen. Weer ruim anderhalf uur parkeerden we de auto en na het in elkaar zetten van de scoot rolden we naar de ingang alwaar we Karel, en Hans & Gina troffen om naar binnen te gaan, op naar de koffie!!


De zon scheen heel de dag, de temperaturen waren prima, al moest deze koukleum wel meermalen haar jasje weer aandoen maar dat drukte de pret natuurlijk niet. De camera’s klikten er lustig op los, de voeten stapten vrolijk rond en mijn scoots wielen rolden heen en weer mee.
De nieuwe dieren zagen we echter geen van allen… ook Stark kregen we niet voor de lens helaas maar daarentegen wel een hagelnieuw, knettervers streepjespaard en niet te vergeten veel prachtige steentjes, in 1000-tallen samen in elkaar gedrukt en tot prachtige creaties verwerkt.
De dag vloog om en veel te snel was het al weer bijna park-sluitingstijd dus hobbelden we uiteindelijk terug naar de parkeerplaats waar we na nog wat napraterij afscheid namen en huiswaarts keerden.


Bijna thuis maakten Daphnen ik nog even een kleine d-tour want onze ‘op- & afstapplaats’ is onderdeel van de Drentse Bollenveldenroute en daar heel vlakbij ligt de Tulpen-Pluktuin, daaraan voorbij rijden konden we niet over ons hart krijgen natuurlijk. We schraapten het kleingeld dat we hadden bij elkaar en plukten beiden een emmer vol.
Weer een half uur later kwam ik dan thuis waar ik met leut door echtgenoot en Vanyar hartelijk ontvangen werd.

Het foto-album bevat 200 foto’s en het opent zich als je HIER klikt.

 

Heb én hou het goed  

20 reacties op ‘Burgers Zoo – Lego enzo

 1. ha die Melody
  ja een pracht dag weer , en ook het weer was goed
  ja veel nieuws wisten we al , maar van de nieuwe dieren nog geen spoor , hebben we nog e goed
  jullie nog een fleurig ommetje gemaakt , mooi hé
  en wat zal ik zo slapen , want het was een lange en best wel vermoeiende dag
  slaap wel

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha die Karel

   Ja zeker weten… nee dat klopt, reden om nog een keer te gaan 😉

   janou en of .. en een vaas vol op tafel is ook leuk

   Ja ik ook hoor, ben behoorlijk op gerold

   Dank je wel, jij ook

   Geliked door 1 persoon

      1. Ja klopt…deze specifieke kweker heeft een aantal velden apart, die om de beurt brak liggen en tulpen voor het plukken hebben … zodat de andere velden voor de handel zijn en de mensen er dus niet doorheen banjeren (wat helaas evengoed wel gebeurt.. want mensen die ‘ikke ikke ikke’ tussen de oren hebben en verder te stom om voor de duvel te dansen zijn, lopen niet alleen in de buurt van de keukenhof)

       Geliked door 1 persoon

 2. Goede morgen Melody, het is een tijd geleden dat ik in Burgers Zoo ben geweest. Toen mijn man nog leefde, gingen we regelmatig een dierentuin bezoeken, maar in mijn eentje doe ik dat niet meer. Mooie foto’s heb je gemaakt, mijn valt het altijd op wanneer ik een vlinder in zijn gezicht kijk dat ze eigenlijk best nare gezichies hebben. Voor vandaag een fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemorgen Haba
   In je eentje is het inderdaad niet zo leuk , vind ik zelf ook niet, al ga ik soms wel alleen. Je mag best bij ons aansluiten hoor alleen is dat moeilijk hè gezien waar jij woont.

   Dank je wel. Ik denk dat dat komt omdat hun oogjes niet uit 1 deel bestaan maar uit facetjes, een soort van mozaiek zeg maar

   Dank je wel, jij ook hoor

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.