Wereld Tapir Dag / Oekraïne

Het is 27 april dus Wereld Tapir Dag. En zojuist kwam vanuit Oekraïne (vanuit het Feldman Eco-Park dat ik al vaker benoemde) een héél mooi bericht over dit dier,

Op Wereld Tapir Dag, die gevierd wordt op 27 april, zijn we blij te kunnen melden dat onze familie van deze geweldige dieren, die gered is van beschietingen bij Feldman Ecopark, zich normaal begint te voelen en langzaam herstelt  in Poltava in het beschutte Eco-Park Kovalivka. Het niveau van stress bij de dieren neemt af -bij de jongste dieren gaat dit sneller dan bij de volwassenen- en het normale leven voor de familie keert terug. Er is al een nieuwe, vrij comfortabele omheining voor hen klaargemaakt en zeer binnenkort zullen ze beginnen te leven en communiceren met mensen waar deze lieve en nieuwsgierige dieren veel van houden. Wij geloven dat het met zowel onze tapirs als alle andere geëvacueerde dieren in orde zal komen en dat de tijd dat ze terug naar huis kunnen naar Charkiv nabij is!

Facebook video : https://www.facebook.com/watch?v=520290919757210

Verder zijn de mensen nog steeds volop bezig met het evacueren van de dieren en dat gaat logischerwijze enorm langzaam.

 

3 april Happy End evacuatie Tapirs
“Onze tapir rescue miniserie heeft een happy end!
Dalma, Pinto en Dolly, gered van beschieting, bereikten veilig hun tijdelijke thuis in de regio Poltava. Ze hebben de verhuizing goed overleefd en zijn zich al aan het vestigen op een nieuw terrein. Ondertussen gaat de evacuatie van dieren uit het terrein van het Ecopark door, we moeten nog veel dieren weghalen”

Facebook video : https://www.facebook.com/FeldmanEcopark/videos/644582963300524

 

2 april evacuatie Tapirs Feldman Eco-Parc:
“Ze zijn veilig ! Na een week geleden een video te hebben geplaatst van onze tapirs die op het Ecopark-gebied verblijven, hebben we een groot aantal verzoeken ontvangen van mensen die zich zorgen maken over hun lot. Wij antwoorden iedereen: Dalma, Pinto en Dolly werden uit de gevarenzone gehaald en naar de regio Poltava gestuurd, waar een tijdelijke woning voor hen werd voorbereid. Veel dank aan onze dappere reddingsvrijwilligers, onze partners van Екопарк Ковалівка en onze vele vrienden dankzij wiens donaties we dieren kunnen evacueren. Elk leven is ons dierbaar en we blijven ons best doen om onze huisdieren te redden!”

Facebook video : https://www.facebook.com/FeldmanEcopark/videos/345549414277869

 

27 maart stand van zaken Tapir-familie Feldman Eco-Parc:
“De enige tapirfamilie in Oekraïne die een welp heeft -Dalma, Pinto en Dolly- terwijl het op het grondgebied van Feldman Ecopark blijft. Het valt voor onze medewerkers en vrijwilligers niet mee de dieren te bezoeken, voeren en geleidelijk naar veiligere plekken te evacueren. ”

Facebook video : https://www.facebook.com/FeldmanEcopark/videos/5280358455310092

 

 

In Nederland leven enkele Tapirs... zoals bijv. in Aqua Zoo-Leeuwarden en in Blijdorp-Rotterdam. In Artis-Amsterdam en Aqua Zoo-Leeuwarden en ZooParc-Overloon heeft men de  Zuid-Amerikaanse Tapirs en in Gaia Zoo-Kerkrade en in Blijdorp-Rotterdam wonen Maleise Tapirs.

Zuid-Amerikaanse Tapir Maleise Tapirs.

 

 

Heb én hou het goed  

16 gedachten over “Wereld Tapir Dag / Oekraïne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.