365 – April

Als iemand weet dat ik stokjes leuk vind is het Kakel wel… en met enige regelmaat krijg ik dan ook van haar een stokje aangereikt dat zij tijdig -ofwel op het nippertje- wist op te rapen ipv erover te struikelen tijdens één van haar estafettelopen met Rosa glimlach.
Dit stokje omvat 365 vragen op 365 dagen en alhoewel ik moeiteloos dagelijks (indien nodig/gewenst meermalen) blog, zie ik het niet als een leuke uitdaging elke dag een blogpost te maken en daarin maar 1 vraag te beantwoorden en dat dan 365 dagen lang te doen dus volg ik het voorbeeld van oa Tiny & Irene die het per maand doen; dat maakt de lijstjes dan wel een heel stuk korter maar met 30/31 (of 28 in februari) best nog lang zat.
Kakel reikte mij dit stokje 3 weken terug al aan maar toen was maart al voorbij…

Dus zette ik hem klaar voor… juist ja: APRIL

1. Heb je achtergrondgeluid nodig?
Nee, integendeel.

2. Wanneer vroeg je voor het laatst om hulp en waarom?
Niet, is gewoonweg niet iets dat ik doe.

3. Wat zijn de beste omstandigheden om je in een boek te verliezen?
….Ik lees niet (meer) omdat ik een te onrustig hoofd heb dus die concentratie niet kan opbrengen. Bovendien werkt mijn geheugen niet goed genoeg daardoor dus onthou ik niet wat enkele alinea’s eerder gelezen is.

4. Waarvan moest je vandaag (gisteren dus) glimlachen?
Capriolen van Vanyar, zoals hij met Merry (poezendame) omgaat als het etenstijd is.
Merry jut hem altijd op als het etenstijd is, ze komen dan met zijn 4-en zeuren bij de baas. Ze proberen hun etenstijd elke dag te vervroegen. Vanyar is een echte clown en kan dan heel komische bokkensprongen maken en dat ziet er best heel raar uit omdat hij niet zo’n klein hondje is. Merry komt hem nog niet eens tot aan zijn knieën dus dat verschil in grootte tussen die 2 maakt dat spelletje extra komisch. 

5. Wat heb je zoveel gegeten dat je het nu niet meer lekker vindt?
Niets

6. Wat is je favoriete snoep?
Rood fruit

7. Hoe ziet deze dag er volgend jaar uit?
Vraag me dat volgend jaar maar als je kunt.

8 Wat vind je een mooie eigenschap van jezelf?
Loyaliteit

9. Vind je ’t belangrijker dat je zelf gelukkig bent of dat mensen in je omgeving dat zijn?
Zolang het één niet ten koste van het ander gaat, ik eerst.

10. Ben je gelukkig in je leven op dit moment?
Nee maar wat zou het. Het is immers zoals het is. Het kan beter maar het kan ook slechter dus het gaat goed onder het mom van: “als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat”.

11. Wat is het laatste uitstapje dat je deed?
Een week geleden… Burgers Zoo Ocean Bricks

12. Wat is je lievelingsdier?
Zeepaardje

13. Wat is je favoriete seizoen en waarom?
Het was altijd Herfst maar sinds een paar jaar schuift dat op naar de Lente/Zomer.
Om de één of andere onduidelijke redenen heb ik het altijd koud (sinds mijn hartinfarct in 2019) en terwijl menigeen met blote armen/benen etc rondloopt draag ik nog laagjes kleding en zit/loop ik te rillen dan wel met kippenvel. Kon ik voorheen ook nooit of nauwelijks een druppeltje zweet uitpersen, had ik het al Spaans benauwd als het 20 graden was, kan ik nu ontzettend genieten van een hittegolf en is het mij nooit te heet. Ik kan dus ook niét wachten dat het weer zomer wordt en de temperaturen fors stijgen. Mijn nieuwste (al bijna) standaard opmerking is, zodra iemand de actuele temperatuur noemt, “zeker nog 10 te weinig” (echt niet handig nu met het energie-bezuinigings-gedoe etc).

14. Aan welk eten heb je bepaalde herinneringen?
Argentijns in Scheveningen – Carpaccio in Katwijk – Spareribs in Hoorn om maar 3 voorbeelden te noemen. Dierbare herinneringen aan momenten met lieve mensen op weg naar een heel mooie avond in prachtige schouwburgen bij fantastische musicals.

15. Wat was het leukste vandaag?
Geen idee nog hè, dag is nog niet om.

16. Hoe gaat het?
K(walitatief) U(itermate) T(eleurstellend) eigenlijk na veel nare/schokkende berichten deze week maar ja leif is e bitsj. Gezondheidsmatig gaat het wel redelijk oké, 7 maanden heftige depressie achter de rug, het licht begint weer te dagen dus in die zin gaat het wel vooruit. Fysiek gaat het ook goed al is mijn conditie nog steeds niet een slingerswaardig feestje.
We zien hier weer (teveel vind ik zelf) witte jassen want J’s gezondheid is ook niet om over naar huis te schrijven, we wachten op allerlei oproepen / uitslagen van onderzoeken en wat al niet meer. Wie zei ook al weer ‘gedeelde “vreugd” is dubbelde “vreugd” ‘? Hoe dan ook…  de poppenspeler die aan de touwtjes van opgeven trekt krijgt vooralsnog zijn zin niet.

17. Geef je altijd eerlijk antwoord op de vraag ‘Hoe gaat het?’
Ja

18. Hoe wil je graag overkomen op anderen?
Zoals ik ben

19. Wie heb je het eerst gesproken vandaag?
Mijn echtgenoot

20. Hoe ziet je huidige sociale leven er uit?
Zoals ik het zelf organiseer, binnen de grenzen van wat ik aankan. Ik doe niet aan ‘sociaal gewenst / volgens het boekje / en andere flauwekul’ . Ik heb te maken met mijn eigen grenzen en laat daar niemand meer overheen gaan, ook mie-mijself-ent-ei niet.

21. Beschrijf je voorbije weekend?
Een heerlijke dag met lieverds in Burgers Zoo + dag huishaten / netflixen

22. Welke outfit heb je aan?
Effen mosgroene broek, zwarte kniekousen en zwarte pantoffels. Gedessineerd grasgroen/zwart shirt met lange mouwen en lang ff mintgroen vest

23. Leef je in het verleden of in de toekomst?
Geen van beiden, ik leef nu. Niet zopas, niet straks, nu.

24. Welk recent moment wil je nooit meer vergeten?
Duhuh, alsof ik iets te willen hebben op dat vlak gezien de (niet)werking van mijn geheugen. Het uitje van afgelopen zaterdag wil ik wel onthouden maar of dat ook daadwerkelijk gebeurt is afwachten.

25. Wat is er de afgelopen tijd het hardst veranderd in je leven?
Ik kom minder het huis uit door fysieke beperkingen

26. Ga je naar de bib?
Nee

27. Waarom ben je op de wereld?
Dat vraag ik me al bijna 60 jaar af

28. Wanneer heb je voor het laatst gewandeld?
Ik heb een hond, dus wandelen doe ik elke dag. Afhankelijk van wanneer jij dit leest: gisteren / zopas nog

29. Heb je recent iets uitgeleend aan iemand? En wat?
Nee, daar doe ik niet meer aan.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
De tulpen uit de pluktuin die ik zaterdag de 23e plukte en nog prachtig in de vaas staan en de herinneringen aan het uitje van diezelfde dag maar ook de wetenschap van dingen die ik als nieuws binnenkreeg waar ik wel/niet vrolijker van werd, én berichten die mij ontzettend droevig én bezorgd stemden.

(klik op foto voor groter formaat)

Fijn weekend iedereen!

 

 

Heb én hou het goed  
Posted in 365

22 reacties op ‘365 – April

 1. Yova

  Ik vraag me af of goed gaat met Kakel? Leuke vragen heb je weer neergezet om te weten. Ik heb heel klein stukje gewandeld van de week. Heel kort dan. Ik moet Ferry opletten. Ik was op moment alleen. Toen ging leuke foto’s maken. Tulpen ziet prachtig uit. Mooie kleuren. Voor jou fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Het is niet echt aan mij om iets te zeggen over hoe het met Kakel gaat maar ik waardeer het wel dat jullie aan haar denken…Laten we het er maar op houden dat ze even pas op de plaats moet maken en voor zichzelf moet zorgen en ja dat vergt veel tijd… gezondheid laat zich nou eenmaal niet sturen in de richting die wij zelf willen hè

   Dank je wel… die vragen heb ik niet zelf bedacht, die waren al bekend, ik hoefde ze alleen maar te beantwoorden.
   Fijn dat je er even uit kon en dat ook aan durfde. ik kom later wel even bij je langs.
   Die tulpen zijn inderdaad prachtig, dank je wel voor de goede wensen, ik wens het jullie uiteraard ook van harte toe.

   Like

  • MelodyK

   Moggu Karel
   haha ja nogal ja

   Wat Kakel betreft….. wat ik al eerder zei tegen Jacqueline & Ferry ook: Het is niet echt aan mij om iets te zeggen over hoe het met Kakel gaat maar ik waardeer het wel dat jullie aan haar denken…Laten we het er maar op houden dat ze even pas op de plaats moet maken en voor zichzelf moet zorgen en ja dat vergt veel tijd… gezondheid laat zich nou eenmaal niet sturen in de richting die wij zelf willen hè

   Dank je wel, wens ik jou uiteraard ook

   Geliked door 1 persoon

 2. matroos

  Eigenlijk heb ik de zelfde vraag,hoe is het met Kakel?Ik zwaaide altijd virtueel bij de Brienenoord,maar ja hier ook een lappenmand.Lees nog wel in blogland maar schrijf zelf weinig.
  Dat het koud hebben herken ik,zodoende heb ik zelfs zomergoed aan in de winter omdat de schipper altijd de bibbers heeft.Er is lichamelijk veel veranderd bij jou maar voor het overige ben je nog gewoon wie je bent.❤

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Wat ik bij de anderen ook al zei….. Het is niet echt aan mij om iets te zeggen over hoe het met Kakel gaat maar ik waardeer het wel dat jullie aan haar denken…Laten we het er maar op houden dat ze even pas op de plaats moet maken en voor zichzelf moet zorgen en ja dat vergt veel tijd… gezondheid laat zich nou eenmaal niet sturen in de richting die wij zelf willen hè

   Ja dat zomergoed dragen herken ik wel, hier andersom dus… J heeft ook vaak nog zomershirtjes etc aan …

   Wat jouw/mijn bloggen betreft.. het gaat zo het gaat, je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk… het is niet dat je 24/7 ligt te luieren en al was dat zo wat dan nog, bloggen is geen verplichting. Jij komt niet aan bloggen toe, zo simpel is het gewoon.
   Ik juist wel, door mijn fysieke beperkingen kan ik juist veel bloggen en het is de uitlaatklep voor de druk in mijn hoofd.
   En ja ik ben nog steeds wie ik ben hoor 😉 x<3

   Geliked door 1 persoon

 3. Ivonne

  Dag Melody ik kom hier ook even goede dag zeggen, is weer een leuk stokje,zien hier ook een beetje te veel witte schorten de laatste tijd,maar je stokjes antwoorden van jouw brengen hier wel een glimlach hoor,ja vraag drie is hier ook zo,heb nog 30 boeken voor te lezen en heb geen goesting meer.
  allee nog vele groetjes uit België ,ga vlug verder lezen hier

  Geliked door 1 persoon

  • MelodyK

   Halloo Ivonne * zwaaiiiiii*

   Ja dat schijnt bij het ouder worden te horen 😉 En een glimlach is er nooit te veel of wel dan 😉

   LIeve groeten terug en hou de moed erin hoor

   Like

  • MelodyK

   Nou dat vond ik nou ook !

   U kent mij 😉
   Op zich draag ik alle kleuren graag (behalve blauw) maar ik moet wel rekening houden met mijn bleke huid en haarkleur.. dus grijs en wit en andere vale en pasteltinten zul je bij mij niet gauw zien tenzij het als toevoeging is maar nooit als hoofdkleur.

   Like

    • MelodyK

     Ik moest het even opzoeken om de kleur te zien … want ik ben er niet mee op de hoogte maar je hebt gelijk, die kleurtint zou ik ook niet zo snel pakken, is te hard voor het bleke vel

     Naar verluidt staat blauw mij goed maar ik vind het gewoon niet mooi dus zal het zo snel niet kopen noch dragen… behalve in spijkerstofversie dan

     Like

 4. staartje

  Vraag 30 springt eruit. Heerlijk verwarmend antwoord. Die tulpen zijn leuk. Ik ben ook nog met de kleinzonen gaan plukken. Zij vonden het ook leuk.
  En die vraag over de seizoenen is fijn beantwoord. Vreemd dat je lijf zo verandert. Ik hoop ook op een lekkere warme zomer. Dan voel ik me ook fijn. Ik houd van de lente. Al dat groen, al die bloemen. Het speenkruid, het fluitenkruid, de pinksterbloemen enzovoort.
  En ja Riet heeft gelijk, leuke outfit.
  Leuke vragen wel. Ik bewaar ze. Misschien beantwoord ik er 10 elke week na de duizend.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.